Så skyddas din data i Hitta min enhet

Med Hitta min enhet kan du hitta, skydda och rensa din borttappade Android-enhet. Utöver att hitta enheten när den är online har Hitta min enhet även offlinefunktioner som kan hjälpa dig att hitta enheten och tillbehören även om de är offline.

Som standard lagras Android-enhetens krypterade senaste platser hos Google och deltar i Hitta min enhet-nätverket, ett gemensamt nätverk med Android-enheter som använder end-to-end-krypterad platsinformation för att hjälpa dig och andra Android-användare att hitta sina borttappade enheter.

Om dessa funktioner för offlinesökning efter enheten är aktiverade på enheten använder Hitta min enhet den bästa tillgängliga källan – enhetens nuvarande plats om den är online, en lagrad, krypterad plats från när enheten senast var online eller en krypterad plats som har hämtats från andra Android-enheter (massförfrågan) i Hitta min enhet-nätverket för att hjälpa dig att hitta enheten.

Hitta min enhet samlar in och behandlar data i syfte att tillhandahålla, underhålla och förbättra tjänsterna enligt beskrivningen nedan. Data som behandlar av Hitta min enhet hanteras i enlighet med Googles integritetspolicy.

Hitta enheter som är online

När du använder Hitta min enhet för att hitta en enhet som är online kommunicerar Hitta min enhet med den borttappade Android-enheten och samlar in enhetens aktuella plats och annan information, till exempel enhetens batterinivå, wifi-nätverket den är ansluten till och wifi- eller mobilnätverkets signalstyrka. Hitta min enhet visar den här informationen i appen så att du kan hitta den borttappade enheten.

Hitta min enhet samlar även in information om anslutningshändelser (till exempel när hörsnäckorna senast var anslutna till telefonen) så att du kan hitta tillbehören genom att visa platsen för enheten som tillbehöret är anslutet till för närvarande.

Hitta min enhet samlar även in identifierare som kopplar dina Android-enheter och tillbehör till ditt Google-konto och information om åtgärder som har vidtagits via Hitta min enhet, till exempel om Google-kontot användes för att låsa eller rensa enheten och om åtgärden slutfördes.

Hitta enheter som är offline

Den borttappade enheten kanske inte alltid är online. För att hjälpa dig att hitta dina offlineenheter kan Hitta min enhet även samla in, lagra och använda krypterad platsinformation som skickats från din Android-enhet och andra som deltar i Hitta min enhet-nätverket.

Med hjälp av kraften i ett gemensamt nätverk av Android-enheter kan Hitta min enhet-nätverket hjälpa dig att hitta en mängd olika objekt, däribland Android-telefoner och surfplattor som är offline, tillbehör med Snabb parkoppling som kompatibla hörsnäckor, och spårare som du kan fästa på fysiska tillgångar som plånboken, nycklarna eller cykeln.

Nätverket har utvecklats med avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive end-to-end-kryptering, för att skydda alla som deltar i nätverket.

Hur fungerar massförfrågan?

Android-enheter som deltar i Hitta min enhet-nätverket använder Bluetooth för att söka efter objekt i närheten. Om de upptäcker dina objekt skickar de på ett säkert sätt platsen där de upptäckte objekten till Hitta min enhet. Din Android-enhet gör samma sak för att hjälpa andra att hitta sina borttappade objekt när den upptäcks av din enhet i närheten.

End-to-end-kryptering

Hitta min enhet-nätverket krypterar platsen för dina objekt med en unik nyckel som bara du har åtkomst till genom att ange pinkoden, mönstret eller lösenordet för Android-enheten.

Den här end-to-end-krypteringen, som bygger på samma teknik som används av Google Lösenordshantering för att skydda dina lösenord, säkerställer att objektens platser är skyddade från Google. De är bara synliga för dig och personer som du delar enheter med i Hitta min enhet.

Obs! Om du inte har angett en pinkod, ett mönster eller ett lösenord på Android-enheten måste du göra det för att kunna använda Hitta min enhet-nätverket.

Data som behandlas av nätverket

Utöver end-to-end-krypterade platser behandlar Hitta min enhet-nätverket data som tillfälliga enhetsidentifierare, tidsstämplar från när din enhet detekterar ett annat objekt och när du begär platsen för dina borttappade objekt, samt information om tillbehör med Snabb parkoppling som du har parkopplat till enheten eller delar med andra. Hitta min enhet-nätverket använder denna data för att implementera funktioner, leverera platsinformation till rätt person när ett objekt försvinner och för att tillhandahålla skydd för integritet och mot otillåten användning, till exempel sammanställningsfunktionen som beskrivs nedan. Det är viktigt att Google inte kan identifiera dig när Android-enheten delar platsen för ett identifierat objekt.

Användare som använder Hitta min enhet-nätverket för att hitta sina borttappade objekt får ingen information från nätverket utöver platsen där objektet upptäcktes och ungefär när det sågs senast.

Styra hur enheten deltar i nätverket

Du kan när som helst styra hur Android-enheten deltar i nätverket genom att öppna alternativet Hitta dina offlineenheter i inställningarna för Hitta min enhet och välja mellan följande alternativ:

This image shows Find my device screen on your deviceThis images shows the options when you tap the find your offline devices page on your device

Av

Om du föredrar att inte delta i Hitta min enhet-nätverket och inte vill ha möjlighet att hitta dina egna objekt när de är offline genom att lagra krypterade senaste platser hos Google kan du välja att inaktivera dessa funktioner för offlinesökning helt.

Även om du inaktiverar offlinesökning kan du använda Hitta min enhet för att hitta, skydda och rensa enheten och eventuella anslutna tillbehör med Snabb parkoppling när de är online. Om du inte vill använda Hitta min enhet kan du öppna Inställningar följt av Google följt av Alla tjänster (om det finns flikar) följt av Hitta min enhet följt av se till att Använd Hitta min enhet är inaktiverat.

Utan nätverk

Om du inte vill delta i Hitta min enhet-nätverket kan du fortfarande hitta vissa av dina objekt när de är offline, till exempel din Android-enhet och tillbehör med Snabb parkoppling som är anslutna till den, t.ex. hörsnäckor, genom att lagra krypterade senaste platser hos Google.

Med det här alternativet går det inte att hitta objekt som plånboken, nycklarna eller cykeln med spårare, och det går inte att använda det bredare nätverket av Android-enheter för att hitta objekten. Android-enheten skickar dock med jämna mellanrum en krypterad plats för sig själv och sina anslutna tillbehör till Hitta min enhet. Endast den senast krypterade platsen för enheten eller tillbehöret lagras.

Obs!

• Om du har en pinkod, ett mönster eller ett lösenord på din Android-enhet krypteras den senaste platsinformationen med en unik nyckel som bara du har åtkomst till genom att ange Android-enhetens pinkod, mönster eller lösenord.
  • Om du inte har angett en pinkod, ett mönster eller ett lösenord på Android-enheten kan du ändå använda den här funktionen. Den senaste platsinformationen krypteras med en unik nyckel som bara du kan få åtkomst till genom att ange lösenordet till ditt Google-konto.
  • Om enheten har Android 8.0 eller tidigare kan den inte delta i det bredare Hitta min enhet-nätverket med massförfrågningar, men enheten lagrar fortfarande krypterade platser för sig själv och eventuella anslutna tillbehör med Google. Genom att lagra en krypterad plats som nyligen skickats kan du hitta borttappade objekt med Hitta min enhet även om du är offline när du söker efter dem. På Android 8.0 och tidigare kan du ändra den här inställningen i Inställningar följt av Google följt av Alla tjänster (om det finns flikar) följt av Hitta min enhet följt av Lagra den senaste platsen.

Med nätverket endast i områden där många rör sig

Som standard hjälper din Android-enhet andra att hitta sina objekt i områden där många rör sig. Även du får hjälp med att hitta dina objekt i områden där många rör sig.

När ägaren av ett borttappat objekt begär dess plats sammanställer Hitta min enhet-nätverket som standard platsen som skickas från din enhet med platser som skickas från flera andra Android-enheter som också har upptäckt det borttappade objektet.

Vad är sammanställning?

Med sammanställning väntar Hitta min enhet-nätverket tills flera Android-enheter har upptäckt ett borttappat objekt. Hitta min enhet visar sedan ägaren till det förlorade objektet en mittpunkt som beräknats utifrån flera platsrapporter.

På så sätt kan personer, inklusive du, hitta objekt i områden där många rör sig och där objekt ofta tappas bort, t.ex. flygplatser eller fulla trottoarer, samtidigt som integriteten skyddas för alla vars Android-enheter delar platsinformation i nätverket.

Obs! När du deltar i nätverket lagrar Android-enheten även krypterade platser för sig själv och anslutna tillbehör med Google. Du kan läsa mer om den här funktionen under Utan nätverk. Hitta min enhet använder den bästa tillgängliga platsen för att hjälpa dig att hitta objektet, oavsett om den kommer från din egen enhet eller från det bredare nätverket.

Med nätverk överallt

Om du vill att Hitta min enhet-nätverket ska hjälpa dig att hitta borttappade objekt i områden där få rör sig kan du välja att dela platsinformation i nätverket så att andra kan hitta objekt även när enheten är den enda som har identifierat och delat en plats för objektet. Användare som aktiverar det här alternativet hjälper varandra att hitta objekt i områden där många och få rör sig. Med det här alternativet kan du hitta dina borttappade objekt snabbare.

Obs! När du deltar i nätverket lagrar Android-enheten även krypterade platser för sig själv och anslutna tillbehör med Google. Du kan läsa mer om den här funktionen under Utan nätverk. Hitta min enhet använder den bästa tillgängliga platsen för att hjälpa dig att hitta objektet, oavsett om den kommer från din egen enhet eller från det bredare nätverket.

Tips! Du kan när som helst radera alla enheter och deras platser i appen Hitta min enhet.