Sådan beskytter Find min enhed dine data

Find min enhed giver dig mulighed for at finde, sikre og rydde din mistede Android-enhed. Ud over at hjælpe dig med at finde din enhed, når den er online, har Find min enhed også funktioner til offlinesøgning, som kan hjælpe dig med at finde din enhed og dit tilbehør, selv hvis de er offline.

Din Android-enhed gemmer som standard krypterede oplysninger om de seneste lokationer hos Google og deltager i Find min enhed-netværket, som er et crowdsourcet netværk af Android-enheder, der bruger E2E-krypterede lokationsoplysninger til at hjælpe dig og andre Android-brugere med at finde deres mistede enheder.

Hvis disse funktioner til offlinesøgning er aktiveret på din enhed, anvender Find min enhed den bedste tilgængelige kilde for at hjælpe dig med at finde din enhed. Kilden kan være din enheds aktuelle lokation, hvis den er online, en gemt krypteret lokation fra det tidspunkt, hvor din enhed sidst var online, eller en crowdsourcet krypteret lokation fra andre Android-enheder på Find min enhed-netværket.

Find min enhed indsamler og behandler data med det formål at tilbyde, vedligeholde og forbedre disse tjenester som beskrevet yderligere nedenfor. De data, der behandles af Find min enhed, håndteres i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.

Sådan finder du dine enheder, hvis de er online

Når du bruger Find min enhed som en hjælp til at finde en enhed, der er online, kommunikerer Find min enhed med din mistede Android-enhed og indsamler dens aktuelle lokation samt andre oplysninger, f.eks. enhedens batteriniveau, det Wi-Fi-netværk, den har forbindelse til, samt styrken på Wi-Fi- og mobilsignalet. Find min enhed viser disse oplysninger i appen for at hjælpe dig med at finde den enhed, du har mistet.

Find min enhed indsamler også oplysninger såsom forbindelseshændelser (f.eks. hvornår dine øretelefoner sidst havde forbindelse til din telefon) for at hjælpe dig med at finde dit tilbehør ved at vise lokationen for den enhed, som dit tilbehør har forbindelse til.

Find min enhed indsamler også id'er, der knytter dine Android-enheder og dit tilbehør til din Google-konto, samt oplysninger om handlinger, der udføres via Find min enhed, f.eks. om din Google-konto blev brugt til at låse eller rydde din enhed, og om handlingen blev fuldført.

Sådan finder du dine enheder, hvis de er offline

Den enhed, du har mistet, er muligvis ikke altid online. Find min enhed kan også indsamle, gemme og bruge krypterede lokationsoplysninger, der sendes af din Android-enhed og andre enheder, som deltager i Find min enhed-netværket, for at hjælpe dig med at finde enheder, der er offline.

Find min enhed-netværket bruger et effektivt crowdsourcet netværk af Android-enheder for at hjælpe dig med at finde en lang række genstande, heriblandt Android-telefoner og -tablets, der er offline, tilbehør med Hurtig parring som f.eks. kompatible øretelefoner samt trackertags, som du kan sætte fast på fysiske ejendele såsom din pung, dine nøgler eller din cykel.

Netværket er udviklet med avancerede sikkerhedsforanstaltninger, bl.a. E2E-kryptering, for at hjælpe med at beskytte privatlivet for alle, der deltager i netværket.

Hvordan fungerer crowdsourcing?

Android-enheder, der deltager i Find min enhed-netværket, bruger Bluetooth til at søge efter enheder og tilbehør i nærheden. Hvis de registrerer dine enheder og dit tilbehør, sender de genstandenes lokation til Find min enhed på sikker vis. Din Android-enhed gør det samme for at hjælpe andre med at finde mistede genstande, når den registrerer dem i nærheden.

E2E-kryptering

Find min enhed-netværket krypterer lokationerne for dine enheder og dit tilbehør ved hjælp af en unik nøgle, som kun du kan få adgang til ved at angive pinkoden, mønsteret eller adgangskoden for din Android-enhed.

Denne E2E-kryptering understøttes af den samme teknologi, som bruges af Google Adgangskodeadministrator til at beskytte dine adgangskoder, og forhindrer Google i at se lokationerne for dine enheder og dit tilbehør. De kan kun ses af dig og de personer, du deler dine genstande med i Find min enhed.

Vigtigt! Hvis du ikke har angivet en pinkode, et mønster eller en adgangskode på din Android-enhed, skal du angive en for at kunne bruge Find min enhed-netværket.

Data, der behandles af netværket

Ud over E2E-krypterede lokationer behandler Find min enhed-netværket data som f.eks. midlertidige enheds-id'er, tidsstempler, når din enhed registrerer en genstand, og når du anmoder om lokationen for dine mistede genstande, samt oplysninger om tilbehør med Hurtig parring, som du har parret med din enhed eller deler med andre. Find min enhed-netværket bruger disse data til f.eks. at implementere funktioner, give lokationsoplysninger til den rette person, når en genstand er blevet væk, samt til at beskytte privatlivet og forhindre misbrug bl.a. ved hjælp af funktionen til aggregering, som er beskrevet nedenfor. Det er vigtigt at vide, at Google ikke kan identificere dig, når din Android-enhed deler lokationen for en registreret genstand.

Brugere, der anvender Find min enhed-netværket til at finde deres mistede genstande, modtager ikke andre oplysninger fra netværket end den lokation, hvor deres genstand blev registreret, og et omtrentligt tidspunkt for, hvornår genstanden sidst blev set.

Sådan styrer du, hvordan din enhed deltager i netværket

Du kan til enhver tid styre, hvordan din Android-enhed deltager i netværket, ved at gå til "Find dine enheder, som er offline" i indstillingerne for Find min enhed og vælge mellem følgende muligheder:

This image shows Find my device screen on your deviceThis images shows the options when you tap the find your offline devices page on your device

"Fra"

Hvis du foretrækker ikke at deltage i Find min enhed-netværket eller har mulighed for at finde dine egne enheder og dit eget tilbehør, når enhederne er offline, ved at gemme krypterede oplysninger om de seneste lokationer hos Google, kan du vælge at deaktivere disse funktioner til offlinesøgning fuldstændigt.

Selvom du deaktiverer offlinesøgning, kan du stadig bruge Find min enhed til at finde, sikre og rydde din enhed eller dit tilbehør med Hurtig parring, når enhederne er online. Hvis du slet ikke vil bruge Find min enhed, kan du gå til Indstillinger og derefter Google og derefter Alle tjenester (hvis der vises faner) og derefter Find min enhed og derefter Tjek, at "Brug Find min enhed" er deaktiveret for at deaktivere tjenesten.

"Uden netværk"

Hvis du foretrækker ikke at deltage i Find min enhed-netværket, kan du stadig finde nogle af dine genstande, når de er offline, bl.a. din Android-enhed og det tilbehør med Hurtig parring, der har forbindelse til den, f.eks. øretelefoner, ved at gemme krypterede oplysninger om deres seneste lokationer hos Google.

Hvis du vælger denne mulighed, kan du ikke bruge trackerenheder til at finde genstande som f.eks. din pung, dine nøgler eller din cykel, og du kan ikke benytte det bredere netværk af Android-enheder som hjælp til at finde dine enheder og dit tilbehør. Din Android-enhed sender dog en krypteret lokation for enheden selv og forbundet tilbehør til Find min enhed med jævne mellemrum. Det er kun den seneste krypterede lokation for din enhed eller dit tilbehør, der gemmes.

Vigtigt!

• Hvis du har angivet en pinkode, et mønster eller en adgangskode på din Android-enhed, krypteres oplysninger om den seneste lokation ved hjælp af en unik nøgle, som kun du kan få adgang til ved at angive pinkoden, mønsteret eller adgangskoden for din Android-enhed.
  • Hvis du ikke har angivet en pinkode, et mønster eller en adgangskode på din Android-enhed, kan du stadig bruge denne funktion. Oplysningerne om den seneste lokation krypteres ved hjælp af en unik nøgle, som kun du kan få adgang til ved at angive adgangskoden til din Google-konto.
  • Hvis din enhed anvender Android 8.0 eller ældre, kan den ikke deltage i det bredere crowdsourcede Find min enhed-netværk, men enheden gemmer stadig krypterede oplysninger om de seneste lokationer for enheden selv og eventuelt forbundet tilbehør hos Google. Ved at gemme krypterede oplysninger om den seneste lokation kan Find min enhed hjælpe dig med at finde dine mistede enheder eller mistet tilbehør, selv hvis enhederne er offline, når du søger efter dem. På Android 8.0 og ældre kan du justere denne indstilling i Indstillinger og derefter Google og derefter Alle tjenester (hvis der vises faner) og derefter Find min enhed og derefter Gem seneste lokation.

"Ved hjælp af netværket i områder med mange brugere"

Din Android-enhed hjælper som standard andre med at finde deres enheder og tilbehør i områder med mange brugere. Du får også hjælp til at finde enheder og tilbehør i områder med mange brugere.

Når ejeren af en mistet genstand anmoder om dens lokation, sammenlægger Find min enhed-netværket som standard de lokationsoplysninger, der sendes af din enhed, med lokationer sendt fra flere andre Android-enheder, som også har registreret den mistede genstand.

Hvad er aggregering?

Med aggregering venter Find min enhed-netværket, indtil flere Android-enheder har registreret en mistet genstand. Find min enhed viser derefter ejeren af den mistede genstand et midtpunkt, som er beregnet ud fra flere lokationsrapporter.

Det hjælper dig og andre med at finde genstande i områder med mange brugere, hvor enheder og tilbehør oftest bliver væk, f.eks. lufthavne eller travle gågader, og er samtidigt med til at beskytte privatlivet for alle med Android-enheder, som deler lokationsoplysninger med netværket.

Vigtigt! Når du deltager i netværket, gemmer din Android-enhed også krypterede oplysninger om de seneste lokationer for enheden selv og forbundet tilbehør hos Google. Du kan læse mere om denne funktion under Uden netværk. Find min enhed bruger den bedste tilgængelige lokation, uanset om den er fra din egen enhed eller crowdsourcet fra det bredere netværk, til at hjælpe dig med at finde din genstand.

"Ved hjælp af netværket i alle områder"

Hvis du vil have Find min enhed-netværket til at hjælpe dig med at finde dine mistede genstande i områder med færre brugere, kan du vælge at dele lokationsoplysninger via netværket for at hjælpe andre med at finde mistede genstande, selv hvis din enhed er den eneste, der har registreret og delt en lokation for genstanden. Brugere, der aktiverer denne valgmulighed, hjælper hinanden med at finde genstande i områder med både mange og få brugere. Denne valgmulighed kan hjælpe dig med at finde dine mistede genstande hurtigere.

Vigtigt! Når du deltager i netværket, gemmer din Android-enhed også krypterede oplysninger om de seneste lokationer for enheden selv og forbundet tilbehør hos Google. Du kan læse mere om denne funktion under Uden netværk. Find min enhed bruger den bedste tilgængelige lokation, uanset om den er fra din egen enhed eller crowdsourcet fra det bredere netværk, til at hjælpe dig med at finde din genstand.

Tip! Du kan til enhver tid slette alle enheder og deres lokationer via appen Find min enhed.