Överföra WhatsApp-data till en ny Android-enhet

Du kan överföra chattar och data för WhatsApp från din gamla iPhone eller Android till en ny Android-enhet.

Detta behövs

• din gamla telefon med säkerhetskopiering av WhatsApp aktiverat
  • din nya Android-telefon
  • en stabil internetanslutning.

Obs!

• På den här sidan finns anvisningar om hur du överföra chattar och data för WhatsApp till en ny Android-enhet. De kanske inte fungerar för andra operativsystem eller enheter.
  • WhatsApp garanterar inte att överföringen av chattar och data fungerar. Kontakta supporten för WhatsApp om du har frågor eller problem.

Överföra WhatsApp-data från en Android-enhet

Så här överför du data från en Android-enhet till en ny Android-enhet:

Steg 1: Säkerhetskopiera din WhatsApp-data till ditt Google-konto

1. Öppna WhatsApp på din gamla Android-enhet.
  2. Tryck på More Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Settings följt av Chats följt av Chat backup.
  4. Tryck på Back up.

Steg 2: Installera WhatsApp på den nya enheten.

Obs! Om du överförde appar från din gamla enhet till den nya Android-enheten bör WhatsApp ha installerats på den nya enheten.

Om WhatsApp inte är installerat:

1. Öppna Play Butik-appen Google Play.
  2. Ladda ned WhatsApp.
  3. Logga in på WhatsApp med samma telefonnummer som du använde med den gamla telefonen.

Steg 3: Återställ din WhatsApp-data från säkerhetskopian

När du blir ombedd att återställa din data får du två alternativ:

• Tryck på Transfer from old phone för att återställa via wifi.
  • Tryck på Restore from backup för att återställa via molnet.

Tips!

• Om du har flera Google-konton ska du se till att du är inloggad på samma konto på båda enheterna.
  • Om du har en uppdaterad säkerhetskopia i molnet rekommenderar vi att du återställer via molnet.

Felsökning

Jag hittar inte någon säkerhetskopia när jag försöker återställa WhatsApp
  1. Kontrollera att du är inloggad på samma Google-konto på både den gamla och nya enheten.
  2. Kontrollera att säkerhetskopiering är aktiverat för WhatsApp och att säkerhetskopieringen har genomförts. Läs mer om hur du säkerhetskopierar data på enheten.
  3. Stäng WhatsApp på den nya enheten och konfigurera igen.
Vissa av mina WhatsApp-meddelanden saknas efter återställningen
  1. Kontrollera när WhatsApp senast säkerhetskopierades på den gamla enheten.
  2. Inaktivera säkerhetskopiering.
  3. Om du vill återställa igen ska du rensa appdata för WhatsApp på den nya enheten.
  4. Öppna WhatsApp.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Alla nya meddelanden som du får på den nya enheten går förlorade.

Vissa av mina bilder saknas efter återställningen
  1. Kontrollera när WhatsApp senast säkerhetskopierades på den gamla enheten.
    • Det kan ta tid innan gamla bilder återställs i WhatsApp.
  2. Om de inte dyker upp inom 24 timmar kan du kontakta supporten för WhatsApp.
Jag hittar inte WhatsApp på min nya enhet
  1. Kontrollera om WhatsApp har installerats på den nya enheten.
    • WhatsApp kanske inte är installerat som standard på enheten.
  2. Öppna Play Butik om WhatsApp inte är installerat.
  3. Installera WhatsApp.
WhatsApp är redan aktivt på den nya enheten

Obs! Du kan inte sammanfoga chatthistorik som skapats på den nya telefonen med chatthistorik som skapats på den gamla telefonen. Om du återställer din gamla chatthistorik ersätter den eventuell ny chatthistorik som har skapats på den nya telefonen.

Så här hämtar du gammal meddelandehistorik:

1. Avinstallera WhatsApp på den nya enheten.
  2. Installera om WhatsApp på den nya enheten.
Min nya enhet har ett annat telefonnummer

Du kan inte överföra WhatsApp-data till ett nytt telefonnummer. Men du kan ändra telefonnumret på den gamla enheten till ditt nya telefonnummer innan du överför datan till din nya telefon.

Tips! Andra appar för datamigrering stöds inte och kan orsaka migreringsproblem. WhatsApp raderar inte din data under överföringen och din data försvinner inte om ett fel uppstår.