WhatsApp-gegevens overzetten naar een nieuw Android-apparaat

Je kunt WhatsApp-chats en -gegevens van je oude iPhone of Android overzetten naar je nieuwe Android-apparaat.

Wat je nodig hebt

• Je oude telefoon waarop back-ups van WhatsApp aanstaan, of je oude telefoon
  • Je nieuwe Android-telefoon
  • Een stabiele internetverbinding

Belangrijk:

• Op deze pagina vind je instructies voor het overzetten van WhatsApp-chats en -gegevens naar een nieuw Android-apparaat. Ze werken misschien niet met andere besturingssystemen of apparaten.
  • WhatsApp kan niet garanderen dat je chats en gegevensoverdracht correct worden overgezet. Als je vragen of opmerkingen hebt, neem je contact op met WhatsApp-support.

WhatsApp-gegevens overzetten vanaf een Android-apparaat

Gegevens overzetten van een Android-apparaat naar een nieuw Android-apparaat:

Stap 1: Maak een back-up van je WhatsApp-gegevens in je Google-account

1. Open WhatsApp op je oude Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Chats en dan Back-up van chats.
  4. Tik op Back-up maken.

Stap 2: Installeer WhatsApp op je nieuwe apparaat

Belangrijk: Als je apps hebt overgezet vanaf je oude apparaat naar je nieuwe Android, is WhatsApp als het goed is geïnstalleerd op je nieuwe apparaat.

Als WhatsApp niet is geïnstalleerd:

1. Ga naar de Play Store-app Google Play.
  2. Download WhatsApp.
  3. Log in bij WhatsApp met hetzelfde telefoonnummer als op je vorige apparaat.

Stap 3: Herstel je WhatsApp-gegevens vanuit een back-up

Wanneer je wordt gevraagd je gegevens te herstellen, heb je 2 opties:

• Als je wilt herstellen via wifi, tik je op Overzetten vanaf oude telefoon.
  • Tik op Herstellen vanaf een back-up om te herstellen via de cloud.

Tips:

• Als je meerdere Google-accounts hebt, zorg je dat je op je apparaten op hetzelfde account bent ingelogd.
  • Als je een geüpdatete cloudback-up hebt, raden we je aan te herstellen via Cloud.

Problemen oplossen

Kan geen back-up vinden bij het herstellen van WhatsApp
  1. Zorg dat je op zowel je oude als je nieuwe apparaat op hetzelfde Google-account bent ingelogd.
  2. Check op je oude apparaat of back-ups in WhatsApp aanstaan en zijn uitgevoerd. Meer informatie over hoe je een back-up van gegevens op je apparaat maakt
  3. Sluit WhatsApp op je nieuwe apparaat en stel de app opnieuw in.
Sommige van mijn WhatsApp-berichten ontbreken na het herstel
  1. Check op je oude apparaat wanneer er voor het laatst een back-up van WhatsApp is gemaakt.
  2. Stel Back-up maken in op Nee.
  3. Als je de app weer wilt herstellen, wis je de app-gegevens voor WhatsApp op je nieuwe apparaat.
  4. Open WhatsApp.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Nieuwe berichten die je op je nieuwe apparaat hebt gekregen, gaan verloren.

Sommige van mijn afbeeldingen ontbreken na het herstel
  1. Check op je oude apparaat wanneer er voor het laatst een back-up van WhatsApp is gemaakt.
    • Het kan even duren voordat WhatsApp oude afbeeldingen heeft hersteld.
  2. Als de melding na 24 uur nog niet wordt weergegeven, neem je contact op met WhatsApp-support.
Ik kan WhatsApp niet vinden op mijn nieuwe apparaat
  1. Check op je nieuwe apparaat of WhatsApp is geïnstalleerd.
    • WhatsApp is misschien niet standaard geïnstalleerd op je apparaat.
  2. Als WhatsApp niet is geïnstalleerd, ga je naar de Play Store.
  3. Installeer WhatsApp.
WhatsApp is al actief op mijn nieuwe apparaat

Belangrijk: Je kunt de chatgeschiedenis die op een nieuwe telefoon is gemaakt, niet samenvoegen met de chatgeschiedenis die je eerder op je oude telefoon hebt gemaakt. Als je je oude chatgeschiedenis herstelt, wordt de nieuwe chatgeschiedenis vervangen die je op je nieuwe telefoon hebt gemaakt.

Je oude berichtgeschiedenis ophalen:

1. Verwijder WhatsApp op je nieuwe apparaat.
  2. Installeer WhatsApp opnieuw op je nieuwe apparaat.
Mijn nieuwe apparaat heeft een ander telefoonnummer

Je kunt je WhatsApp-gegevens niet overzetten naar een nieuw telefoonnummer. Je kunt het telefoonnummer op je oude apparaat wel overzetten naar je nieuwe telefoonnummer voordat je het overzet naar je nieuwe telefoon.

Tip: Andere apps voor gegevensmigratie worden niet ondersteund en kunnen migratieproblemen veroorzaken. WhatsApp verwijdert je gegevens niet tijdens de overdracht en je gegevens gaan niet verloren als er een fout optreedt.