WhatsApp-datan siirtäminen uudelle Android-laitteelle

Voit siirtää WhatsApp-chatit ja ‐datan vanhasta iPhonesta tai Androidista uudelle Android-laitteelle.

Mitä tarvitset

• Vanha puhelimesi, jossa on WhatsApp-varmuuskopio, tai vanha puhelimesi
  • Uusi Android-puhelimesi
  • Vakaa internetyhteys

Tärkeää:

• Tällä sivulla on ohjeet WhatsApp-chattien ja ‐datan siirtämiseen uudelle Android-laitteelle. Ne eivät välttämättä toimi muiden käyttöjärjestelmien tai laitteiden kanssa.
  • WhatsApp ei takaa chattien ja datansiirron onnistumista. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä WhatsApp-tukeen.

WhatsApp-datan siirtäminen Android-laitteelta

Näin siirrät dataa Android-laitteelta uudelle Android-laitteelle:

Vaihe 1: Varmuuskopioi WhatsApp-data Google-tilillesi

1. Avaa WhatsApp vanhalla Android-laitteella.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Chatit ja sitten Chatin varmuuskopiointi.
  4. Valitse Varmuuskopiointi.

Vaihe 2: Asenna WhatsApp uudelle laitteellesi

Tärkeää: Jos siirsit sovelluksia vanhasta laitteesta uuteen, WhatsAppin pitäisi olla asennettu uudelle laitteelle.

Jos et ole asentanut WhatsAppia:

1. Siirry Play Kauppa ‐sovellukseen Google Play.
  2. Lataa WhatsApp.
  3. Kirjaudu WhatsAppiin samalla puhelinnumerolla, jota käytit edellisessä laitteessasi.

Vaihe 3: Palauta WhatsApp-data varmuuskopiosta

Kun sinua pyydetään palauttamaan data, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Jos haluat palauttaa datan Wi-Fi-yhteyden kautta, valitse Siirrä vanhasta puhelimesta.
  • Jos haluat palauttaa datan pilven kautta, valitse Palauta varmuuskopiosta.

Vinkkejä:

• Jos sinulla on useita Google-tilejä, varmista, että olet kirjautunut samalle tilille laitteillasi.
  • Jos pilvivarmuuskopio on päivitetty, suosittelemme palauttamaan sen Cloudin kautta.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Varmuuskopiota ei löydy WhatsAppin palauttamisen yhteydessä
  1. Varmista, että olet kirjautunut samalle Google-tilille sekä vanhalla että uudella laitteella.
  2. Varmista, että vanhalla laitteellasi on käytössä WhatsApp-varmuuskopiointi ja se on suoritettu. Katso, miten voit varmuuskopioida laitteesi datan.
  3. Sulje uudella laitteella WhatsApp ja tee käyttöönotto uudelleen.
Osa WhatsApp-viesteistä puuttuu palauttamisen jälkeen
  1. Tarkista vanhalla laitteella, milloin WhatsApp on varmuuskopioitu viimeksi.
  2. Aseta varmuuskopiointiasetukseksi "ei".
  3. Jos haluat palauttaa tiedot uudelleen, pyyhi uudella laitteella WhatsApp-sovellusdata.
  4. Avaa WhatsApp.
  5. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Vinkki: Kaikki uudelle laitteelle vastaanotetut uudet viestit menetetään.

Osa kuvista puuttuu palauttamisen jälkeen
  1. Tarkista vanhalla laitteella, milloin WhatsApp on varmuuskopioitu viimeksi.
    • Vanhojen kuvien palauttaminen WhatsAppista voi kestää jonkin aikaa.
  2. Jos ne eivät tule näkyviin 24 tunnin kuluttua, ota yhteyttä WhatsApp-tukeen.
WhatsAppia ei löydy uudelta laitteelta
  1. Tarkista, onko uuteen laitteeseesi asennettu WhatsApp.
    • WhatsAppia ei ehkä ole asennettu oletuksena laitteellesi.
  2. Jos WhatsAppia ei ole asennettu, siirry Play Kauppaan.
  3. Asenna WhatsApp.
WhatsApp on jo aktiivinen uudella laitteellani

Tärkeää: Uudella puhelimella luotua chat-historiaa ei voi yhdistää vanhalla puhelimella aiemmin luotuun chat-historiaan. Jos palautat vanhan chat-historian, se korvaa uudella puhelimella luodun uuden chat-historian.

Näin voit noutaa vanhan viestihistorian:

1. Poista WhatsApp uudelta laitteelta.
  2. Asenna WhatsApp uudelleen uudelle laitteellesi.
Uudella laitteellani on eri puhelinnumero

Et voi siirtää WhatsApp-dataa uuteen puhelinnumeroon. Voit kuitenkin vaihtaa vanhan laitteesi puhelinnumeron uuteen puhelinnumeroosi ennen kuin siirrät sen uuteen puhelimeen.

Vinkki: Muita datansiirtosovelluksia ei tueta, ja ne voivat aiheuttaa siirto-ongelmia. WhatsApp ei poista dataa siirron aikana, eikä dataa menetetä, jos tapahtuu virhe.