Överföra WhatsApp-data till en ny Android-enhet

Du kan överföra chattar och data för WhatsApp från din gamla iPhone eller Android till en ny Android-enhet.

Överföra WhatsApp-chattar från iPhone till Android

Obs!

• Enhetsöverföringen måste göras under konfigureringen av enheten.
  • Om enheten redan har konfigurerats måste du återställa standardinställningarna och konfigurera enheten igen. Läs mer om hur du återställer en Android-enhet.
  • Om du hoppade över dataöverföringen under den första konfigureringen har du tre till sju dagar på dig att återställa dina chattar från iPhone efter enhetskonfigureringen.
  • Om du redan har fått meddelanden på den nya enheten ersätter det gamla innehållet de nya meddelandena.

Detta behövs

Du behöver följande för att överföra din WhatsApp-chatthistorik från iPhone till Android:

• En kabel för Lightning till USB-C eller en annan kabel som kan ansluta din iPhone och Android-enhet.
    • Det här är vanligtvis laddningskabeln för din gamla iPhone. Om kabeln inte passar kanske du behöver en adapter.
  • Samma telefonnummer som den gamla enheten på den nya enheten.
  • Din nya Android-enhet ska vara oanvänd eller återställd till standardinställningarna.
  • En stabil internetanslutning.

Överföra data och historik för WhatsApp från iPhone

Obs! Låt din iPhone vara upplåst under överföringen.

1. Sätt på din nya Android-telefon.
    • Om telefonen redan har konfigurerats måste du återställa standardinställningarna.
  2. Följ stegen för att kopiera appar och data från en iPhone till en ny Android-enhet
    • Anslut till wifi och logga in på ett Google-konto.
  3. När det står Kopiera appar och data på skärmen ska du välja Kopiera data från din iPhone eller iPad.
  4. Anslut båda telefonerna med kabeln för din gamla iPhone när du blir ombedd.
    • Om det visas en varning på din iPhone ska du trycka på Lita på.
  5. Tryck på Appar och all annan data som du vill överföra på kopieringsskärmen.
    • Tryck på Appar för att kontrollera om WhatsApp står med på listan över appar som överförs.
  6. Bekräfta att du vill överföra dina WhatsApp-chattar när du blir ombedd.
  7. Använd iPhone-telefonens kameraapp för att skanna QR-koden som visas på Android-enheten.
    • Om det inte går att skanna QR-koden:
      1. Öppna WhatsApp på din iPhone.
      2. Öppna inställningarna.
      3. Tryck på Chats följt av Move Chats to Android.
  8. Starta dataöverföringen på din iPhone genom att trycka på Start följt av Start transfer
  9. När dataöverföringen är klar ska du logga in på WhatsApp på Android-telefonen.

Tips!

• WhatsApp-överföring kanske inte är tillgängligt för enheter med företagscertifikat.
    1. Du kan ta bort installerade certifikat manuellt genom att öppna Inställningar.
    2. Tryck på Allmänt följt av Enhetshantering.
    3. Välj en profil.
    4. Tryck på Mer information.
    5. Tryck på certifikatet som du vill ta bort.