WhatsApp-gegevens overzetten naar een nieuw Android-apparaat

Je kunt WhatsApp-chats en -gegevens van je oude iPhone of Android overzetten naar je nieuwe Android-apparaat.

WhatsApp-chats overzetten van iPhone naar Android

Belangrijk:

• Je apparaat moet worden overgezet via het instellen van het apparaat.
  • Als het apparaat al is ingesteld, moet je de fabrieksinstellingen terugzetten op het apparaat en het apparaat opnieuw instellen. Meer informatie over hoe je je Android reset
  • Als je de gegevensoverdracht tijdens de eerste configuratie hebt overgeslagen, heb je na de apparaatinstelling 3 tot 7 dagen de tijd om de chats vanaf je iPhone te herstellen.
  • Als je al berichten hebt ontvangen op het nieuwe apparaat, vervangt de oude content die nieuwe berichten.

Wat je nodig hebt

Als je je WhatsApp-chatgeschiedenis van je iPhone naar Android wilt overzetten, moet je het volgende hebben:

• USB-C-naar-Lightning-kabel of een geschikte kabel waarmee je je iPhone en Android-apparaat kunt verbinden.
    • Dit is meestal je oude iPhone-oplaadkabel. Als de kabel niet past, heb je misschien een adapter nodig.
  • Hetzelfde telefoonnummer op het nieuwe apparaat als op het oude apparaat.
  • Je nieuwe Android-apparaat komt nieuw uit de fabriek of is teruggezet op de fabrieksinstellingen.
  • Een stabiele internetverbinding.

WhatsApp-gegevens en -geschiedenis overzetten vanaf je iPhone

Belangrijk: Houd je iPhone ontgrendeld tijdens de overdracht.

1. Zet je nieuwe Android-telefoon aan.
    • Als de telefoon al is ingesteld, moet je de fabrieksinstellingen terugzetten.
  2. Volg de stappen om apps en gegevens van een iPhone naar een nieuw Android-apparaat te kopiëren
    • Zorg dat je verbinding hebt met wifi en bent ingelogd op een Google-account.
  3. Als 'Apps en gegevens kopiëren' op het scherm staat, selecteer je Kopiëren van iPhone of iPad.
  4. Verbind beide telefoons met je oude iPhone-kabel als hierom wordt gevraagd.
    • Als je een waarschuwing op je iPhone krijgt, tik je op Vertrouwen.
  5. Tik in het kopieerscherm op Apps en andere gegevens die je wilt overzetten.
    • Als je wilt checken of WhatsApp op de lijst staat met apps die worden overgezet, tik je op Apps.
  6. Bevestig dat je je WhatsApp-chats wilt overzetten als dit wordt gevraagd.
  7. Gebruik de camera-app van je iPhone om de QR-code te scannen die op je Android-apparaat wordt weergegeven.
    • Als je de QR-code niet kunt scannen:
      1. Open WhatsApp op je iPhone.
      2. Ga naar Instellingen.
      3. Tik op Chatsen dan Chats overzetten naar Android.
  8. Tik op je iPhone op Starten en dan Overdracht starten om de gegevensoverdracht te starten.
  9. Nadat de gegevensoverdracht is afgerond, log je op je Android-telefoon in bij WhatsApp.

Tip:

• WhatsApp-overdracht is misschien niet beschikbaar voor apparaten met zakelijke certificaten.
    1. Ga naar Instellingen om een geïnstalleerd certificaat handmatig te verwijderen.
    2. Tik op Algemeen en dan Apparaatbeheer.
    3. Selecteer een profiel.
    4. Tik op Meer details.
    5. Tik op het certificaat om het certificaat te verwijderen.