Administrer innstillingene for annonsepersonvern på Android

Android jobber for å holde deg trygg og ivareta personvernet ditt når du bruker apper. Nye funksjoner bidrar til å beskytte identiteten din og gi deg mer kontroll over hvordan annonsører velger hvilke annonser du ser. Du kan administrere den nye opplevelsen din med annonsepersonvern i Android-innstillingene.

Android registrerer interessante emner basert på apper du bruker. Apper kan også lagre informasjon om interessene dine i Android. Apper du bruker senere, kan be om annonseemner eller annonser som foreslås av apper du har brukt tidligere, for å vise deg mer relevante annonser. For å måle annonseresultatene kan begrensede datatyper deles mellom apper og nettsteder.

Du kan når som helst velge bort disse funksjonene i personverninnstillingene. I apper kan en annonse du ser, være personlig tilpasset avhengig av disse innstillingene, innstillingene for annonserings-ID og retningslinjene for appene du bruker.

Slå funksjoner for annonsepersonvern på eller av

Viktig: Du kan når som helst slå denne funksjonen på eller av. Slik går du til innstillingene for annonsepersonvern.

1. Åpne Innstillinger Innstillinger på Android-telefonen din.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Flere personverninnstillinger og så Annonserog så Annonsepersonvern.
Administrer annonseemner

For å tilpasse annonseopplevelsen din registrerer Android emnene du er interessert i, basert på appene du bruker på enheten. Når Android tilordner deg et emne, kan andre apper be Android om å dele emnene dine for å gi deg en mer personlig tilpasset annonseopplevelse. Du kan også fjerne emner du ikke vil dele med apper.

Android kan dele opptil 3 emner om gangen med en app. Når du fjerner et emne, kommer ikke Android til å dele det emnet igjen, men du kan fortsatt se annonser knyttet til det aktuelle emnet.

For å ivareta personvernet ditt sletter Android annonseemnene dine etter 4 uker. Slik fjerner du emner på Android:

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger Innstillinger.
  2. Trykk på Personvern og sikkerhet og så Flere personverninnstillinger.
  3. Trykk på Annonser og så Annonsepersonvern og så Annonseemner.
  4. Velg emnene du vil blokkere, under «Annonseemner».
  5. Trykk på OK.

Merk: Selv om denne funksjonen kan slås på, ser du kanskje ikke noen liste over emner før denne funksjonen er fullt tilgjengelig og appene begynner å bruke den.

Administrer annonser foreslått av apper

For å bidra til en mer personlig tilpasset annonseopplevelse kan apper du bruker, anbefale og så lagre annonseforslag om ting du kanskje liker. Du kan se annonser basert på disse forslagene når du fortsetter å bruke andre apper på enheten.

Hvis du ikke vil at en app skal foreslå annonser for deg, kan du blokkere den. Når den er blokkert, slettes eventuelle tilknyttede data om annonseforslag. Blokkerte apper lagrer ikke lenger annonseforslag med Android, men du kan fremdeles se annonser knyttet til disse appene.

For å ivareta personvernet ditt sletter Android data om annonseforslag regelmessig. Slik blokkerer du apper fra å foreslå annonser:

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger Innstillinger.
  2. Trykk på Personvern og sikkerhet og så Flere personverninnstillinger.
  3. Trykk på Annonser og så Annonsepersonvern og så Annonseemner og så Annonser foreslått av apper.
  4. Velg annonsene du vil blokkere.

Merk: Selv om denne funksjonen kan slås på, ser du kanskje ikke noen liste over emner før denne funksjonen er fullt tilgjengelig og appene begynner å bruke den.

Annonsemålinger

Apper du bruker, kan dele en begrenset mengde data for å måle resultatene for annonsene sine, for eksempel når på dagen en annonse ble vist.

Slik slår du annonsemåling på eller av:

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger Innstillinger.
  2. Trykk på Personvern og sikkerhet og så Flere personverninnstillinger.
  3. Trykk på Annonser og så Annonsepersonvern og så Annonsemålinger.
  4. Slå Tillat annonsemålinger på eller av.