Administrer dine indstillinger for privatliv ved annoncering på Android

Android beskytter dig og dit privatliv, når du bruger apps. Nye funktioner hjælper med at beskytte din identitet og giver dig mere kontrol over, hvordan annoncørerne vælger, hvilke annoncer du får at se. Du kan administrere dine nye oplevelser med privatliv ved annoncering i dine Android-indstillinger.

Android registrerer emner, du kan være interesseret i, baseret på de apps, du bruger. Apps kan også gemme oplysninger om dine interesser på Android. En app, du bruger senere, kan anmode om dine annonceemner eller annoncer, som er foreslået af apps, du tidligere har brugt, så du får vist mere relevante annoncer. For at måle effektiviteten af annoncer kan begrænsede typer af data deles mellem apps og websites.

Du kan til enhver tid fravælge disse funktioner i dine privatlivsindstillinger. I dine apps kan en annonce, du ser, være tilpasset til dig personligt afhængigt af disse indstillinger, dine indstillinger for annoncerings-id og politikkerne for de apps, du bruger.

Aktivér eller deaktiver privatlivsfunktioner til annoncer

Vigtigt! Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere denne funktion. Her kan du se, hvordan du navigerer i dine indstillinger for privatliv ved annoncering.

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på din Android-telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Flere privatlivsindstillinger og derefter Annoncer og derefter Privatliv ved annoncering.
Administrer annonceemner

Android registrerer dine interesser på baggrund af de apps, du bruger på din enhed, for at tilpasse din annonceoplevelse til dig personligt. Når Android tildeler dig et emne, kan andre apps bede Android om at dele dine emner for at give dig en mere personligt tilpasset annonceoplevelse. Du kan også fjerne emner, som du ikke vil dele med apps.

Android deler op til 3 emner ad gangen med en app. Når du fjerner et emne, deler Android ikke det pågældende emne igen, men du vil muligvis stadig se annoncer, som er relaterede til det pågældende emne.

Android sletter også dine annonceemner efter 4 uger for at beskytte dit privatliv. Sådan fjerner du et emne på Android:

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Flere privatlivsindstillinger.
  3. Tryk på Annoncer og derefter Privatliv ved annoncering og derefter Annonceemner.
  4. Vælg de emner, du vil blokere, under "Annonceemner".
  5. Tryk på OK.

Bemærk! Du kan aktivere denne funktion, men du kan muligvis ikke se en liste over emner, før denne funktion er fuldt tilgængelig, og apps begynder at anvende den.

Administrer annoncer foreslået af apps

Hvis du vil have en mere personligt tilpasset annonceoplevelse, kan de apps, du bruger, anbefale og derefter gemme annonceforslag om ting, der muligvis er noget for dig. Du ser muligvis annoncer baseret på disse forslag, når du fortsætter med at bruge andre apps på din enhed.

Hvis du ikke vil have, at en app foreslår annoncer til dig, kan du blokere appen. Når den er blokeret, slettes alle tilknyttede annonceforslag. Blokerede apps vil ikke længere gemme annonceforslag i Android, men du kan muligvis stadig få vist annoncer, der er relaterede til de pågældende apps.

Android sletter også jævnligt data for annonceforslag for at beskytte dit privatliv. Sådan forhindrer du, at apps foreslår annoncer:

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Flere privatlivsindstillinger.
  3. Tryk på Annoncer og derefter Privatliv ved annonceringog derefter Annonceemner og derefter Annoncer foreslået af apps.
  4. Vælg de annoncer, du vil blokere.

Bemærk! Du kan aktivere denne funktion, men du kan muligvis ikke se en liste over emner, før denne funktion er fuldt tilgængelig, og apps begynder at anvende den.

Annoncemåling

De apps, du bruger, kan dele en begrænset mængde data for at måle effektiviteten af deres annoncer, f.eks. det tidspunkt på dagen, hvor en annonce blev vist.

Sådan slår du annoncemåling til eller fra:

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Flere privatlivsindstillinger.
  3. Tryk på Annoncer og derefter Privatliv ved annoncering og derefter Annoncemåling.
  4. Slå Tillad annoncemåling til eller fra.