Gestionar la configuració de privadesa d'anuncis a Android

Android treballa per protegir-te a tu i la teva privadesa quan fas servir aplicacions. Les funcions noves ajuden a protegir la teva identitat i et proporcionen més control sobre com els anunciants trien els anuncis que et mostren. Pots gestionar les noves experiències de privadesa d'anuncis a la configuració d'Android.

Android pren nota dels temes d'interès segons les aplicacions que utilitzes. Les aplicacions també poden emmagatzemar informació sobre els teus interessos a Android. Per mostrar-te anuncis més rellevants, pot ser que una aplicació que utilitzis més tard et pregunti pels teus temes d'anuncis o pels anuncis suggerits per aplicacions que has utilitzat anteriorment. Per mesurar el rendiment dels anuncis, es poden compartir tipus de dades limitats entre aplicacions i llocs web.

Pots desactivar aquestes funcions en qualsevol moment a la configuració de privadesa. A les teves aplicacions, un anunci que vegis pot estar personalitzat en funció d'aquesta configuració, de la configuració de l'identificador de publicitat i de les polítiques de les aplicacions que utilitzes.

Activar o desactivar les funcions de privadesa d'anuncis

Important: pots activar o desactivar aquesta funció en qualsevol moment. A continuació t'expliquem com pots accedir a la configuració de privadesa d'anuncis.

1. Al telèfon Android, obre Configuració Configuració.
  2. Toca Seguretat i privadesa i, a continuació, Més opcions de configuració de privadesa i, a continuació, Anuncis i, a continuació, Privadesa d'anuncis.
Gestionar els temes d'anuncis

Per personalitzar l'experiència d'anunci, Android pren nota dels teus temes d'interès en funció de les aplicacions que utilitzes al dispositiu. Un cop Android t'hagi assignat un tema, és possible que altres aplicacions li demanin que comparteixi els teus temes per oferir-te una experiència d'anuncis més personalitzada. També pots suprimir els temes que no vulguis compartir amb les aplicacions.

Android compartirà fins a tres temes alhora amb una aplicació. Quan suprimeixis un tema, Android no el tornarà a compartir, però és possible que continuïs veient anuncis que hi tinguin relació.

Per protegir encara més la teva privadesa, Android suprimirà els temes d'anuncis al cap de 4 setmanes. Per suprimir un tema d'Android:

1. Al dispositiu Android, obre Configuració Configuració.
  2. Toca Privadesa i seguretat i, a continuació, Més opcions de configuració de privadesa.
  3. Toca Anuncis i, a continuació, Privadesa d'anuncis i, a continuació, Temes d'anuncis.
  4. A "Temes d'anuncis", selecciona els temes que vols bloquejar.
  5. Toca D'acord.

Nota: encara que aquesta funció es pugui activar, és possible que no vegis una llista dels temes fins que la funció estigui totalment disponible i les aplicacions comencin a utilitzar-la.

Gestionar els anuncis suggerits per aplicacions

Per oferir una experiència d'anuncis més personalitzada, les aplicacions que utilitzes poden recomanar-te i emmagatzemar suggeriments d'anuncis sobre coses que et podrien agradar. És possible que vegis anuncis basats en aquests suggeriments quan utilitzis altres aplicacions al dispositiu.

Si no vols que una aplicació et suggereixi anuncis, pots bloquejar-la. Un cop s'hagi bloquejat, se suprimiran totes les dades de suggeriments d'anuncis associades. Les aplicacions bloquejades deixaran d'emmagatzemar suggeriments d'anuncis a Android, però és possible que continuïs veient anuncis relacionats amb aquestes aplicacions.

Per protegir encara més la teva privadesa, Android suprimirà les dades de suggeriments d'anuncis de manera regular. Per impedir que les aplicacions suggereixin anuncis:

1. Al dispositiu Android, obre Configuració Configuració.
  2. Toca Privadesa i seguretat i, a continuació, Més opcions de configuració de privadesa.
  3. Toca Anuncis i, a continuació, Privadesa d'anuncis i, a continuació, Temes d'anuncis i, a continuació, Anuncis suggerits per aplicacions.
  4. Tria els anuncis que vulguis bloquejar.

Nota: encara que aquesta funció es pugui activar, és possible que no vegis una llista dels temes fins que la funció estigui totalment disponible i les aplicacions comencin a utilitzar-la.

Mesurament d'anuncis

És possible que les aplicacions que utilitzes comparteixin una quantitat limitada de dades per mesurar el rendiment dels anuncis, com ara l'hora del dia en què s'ha mostrat un anunci.

Per activar o desactivar el mesurament d'anuncis:

1. Al dispositiu Android, obre Configuració Configuració.
  2. Toca Privadesa i seguretat i, a continuació, Més opcions de configuració de privadesa.
  3. Toca Anuncis i, a continuació, Privadesa d'anuncis i, a continuació, Mesurament d'anuncis.
  4. Activa o desactiva l'opció Permet el mesurament d'anuncis.