Lupien hallinnointi yksityisyydenhallintapaneelista

Yksityisyydenhallintapaneelista näet millä sovelluksilla on pääsy dataan, mitä lupia sovellukset käyttävät ja milloin käyttö tapahtuu. Voit myös muuttaa kameran, mikrofonin ja kalenterin lupia. Lue lisää Android-puhelimen luvista.

Tarkista sovellusluvat:

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 12:ta tai 13:a ja uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version

Näin voit tarkistaa sovellustoimintaa viimeisten 7 päivän ajalta (Android 13) tai viimeisten 24 tunnin ajalta (Android 12):

1. Avaa Android-puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietosuoja ja yksityisyys tai Yksityisyys.
    • Sinun on ehkä napautettava Yksityisyys-kohtaa uudestaan, jotta pääset yksityisyydenhallintapaneeliin.
  3. Valitse Yksityisyydenhallintapaneeli
  4. Jos haluat nähdä lupiasi käyttäneet sovellukset, valitse sinua huolestuttava lupa.
  5. Päivitä lupa valitsemalla jokin luettelossa olevista sovelluksista.

Lisätietoa

Sovelluslupien muuttaminen Android-puhelimella

Näytön lukituksen käyttöönotto Android-laitteella