Smartapparaten bedienen op je Android-telefoon

U kunt geschikte smarthome-apparaten (zoals thermostaten, lampen, sloten en camera's) snel bedienen vanaf uw telefoon. U kunt ze in- of uitschakelen en bepaalde instellingen wijzigen zonder een app te openen.

Bediening voor in huis werkt met apparaten die u heeft gekoppeld aan de Google Home-app Thuis. Enkele van deze smartapparaten zijn:

• Lampen
  • Thermostaten
  • Sloten
  • Camera's
  • Stekkers
  • Stofzuigers
  • Tv's
  • Speakers

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Bediening voor in huis instellen

1. Zoek de Google Home-app of download deze via de Play Store.
  2. Tik op de Home-app Thuis en houd deze vast en dan App-info.
  3. Als de app nog niet is ingeschakeld, tikt u op Inschakelen
  4. Koppel uw smartapparaten aan de Home-app. Meer informatie over de Google Home-app

Gekoppelde apparaten bedienen

Je kunt de apparaten en automatiseringen beheren die je aan Favorieten Favorieten in de Home-app hebt toegevoegd.

1. Tik linksonder in het vergrendelscherm of in Snelle instellingen op Google Home Google Home.
  2. Kies de gewenste actie, zoals:
    • apparaten aan- of uitzetten,
    • de helderheid van de lampen wijzigen,
    • de temperatuur van de thermostaat wijzigen,
    • live video's van camera's bekijken,
    • muziek of video's pauzeren.
Tip: Als u voor het eerst naar het dashboard voor bediening voor in huis gaat, voegt uw telefoon automatisch bepaalde apparaten toe. Als u meer apparaten wilt toevoegen, gaat u naar het startscherm voor bediening voor in huis en tikt u op Meer Meer en dan Bedieningselementen toevoegen.

Bepalen welke apparaten in het Home-deelvenster worden getoond

1. Activeer je telefoon en geef het vergrendelscherm weer.
    Tip: Je kunt op de aan/uit-knop drukken, op het scherm tikken of de telefoon optillen.
  2. Tik linksonder in het vergrendelscherm of in Snelle instellingen op Google Home Google Home.
  3. Scroll omlaag naar de knoppen Bewerken en Opnieuw ordenen.
    • Als je een apparaat wilt verwijderen, tik je op Bewerken en dan het selectievakje naast de apparaatnaam.
    • Als je de volgorde van apparaten wilt wijzigen, tik je op Opnieuw ordenen. Houd je vinger op de tegel van een apparaat en sleep die naar de gewenste plek.
      Tip: Als je hier apparaten bewerkt of opnieuw ordent, worden ze ook geüpdatet op het tabblad Favorieten in de Google Home-app en andersom.
  4. Tik op Opslaan.

Hoe Google je gegevens verwerkt

Google verzamelt bepaalde informatie zodat je je smartapparaten makkelijk kunt gebruiken. Voor een deel van deze functionaliteit wordt gebruikgemaakt van Google Play-services. Google verzamelt bijvoorbeeld:

• Gebruikersinteracties, crashlogboeken en diagnostische gegevens voor doeleinden met betrekking tot analyses. We gebruiken deze gegevens om functionaliteit, crashes en afnamen in betrouwbaarheid te monitoren en de algehele functionaliteit te verbeteren.
  • Geïnstalleerde apps voor doeleinden met betrekking tot app-functionaliteit en analyses. Met deze informatie kunnen we je de lijst met apps laten zien die je kunt gebruiken om verbinding te maken met je smarthome-apparaten.
  • Andere door de gebruiker gegenereerde content, zoals de tekst die je gebruikt om een nieuwe smartlamp een naam te geven (zoals Bureaulamp), voor doeleinden met betrekking tot app-functionaliteit.
  • Persoonlijke ID's, zoals je Google-account-ID, voor doeleinden met betrekking tot app-functionaliteit. Dit wordt gebruikt om een smarthome-apparaat aan een specifiek Google-account te koppelen voor gebruik in de Google Home-app en de Google Assistent.

De verzamelde gegevens worden versleuteld tijdens de overdracht.