Älylaitteiden ohjaaminen Android-puhelimella

Voit ohjata puhelimellasi nopeasti yhteensopivia kodin älylaitteita, esim. termostaatteja, valoja, lukkoja ja kameroita. Voit käynnistää ja sammuttaa niitä sekä muuttaa tiettyjä asetuksia avaamatta erillistä sovellusta.

Kodin ohjaus toimii laitteilla, jotka olet yhdistänyt Google Home ‑sovellukseen Home . Tällaisia älylaitteita ovat esimerkiksi

• valot
  • termostaatit
  • lukot
  • kamerat
  • pistokkeet
  • pölynimurit
  • televisiot
  • kaiuttimet.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Kodin ohjauksen käyttöönotto

1. Etsi Google Home ‑sovellus tai lataa se Play Kaupasta.
  2. Kosketa Home-sovellusta Home pitkään ja sitten Sovelluksen tiedot.
  3. Jos sovellus ei ole vielä käytössä, valitse Ota käyttöön
  4. Yhdistä älylaitteet Home-sovellukseen. Lue lisää Google Home ‑sovelluksesta.

Yhdistettyjen laitteiden ohjaus

Voit ylläpitää laitteita ja automaatioita, jotka olet lisännyt Home-sovelluksen suosikkeihin Suosikit.

1. Valitse lukitusnäytön vasemmasta alakulmasta tai pika-asetuksista Google Home Google Home .
  2. Valitse haluamasi toiminto. Voit esimerkiksi
    • käynnistää tai sammuttaa laitteita
    • muuttaa valojen kirkkautta
    • muuttaa termostaatin lämpötilaa
    • katso live-videoita kameroista
    • keskeyttää musiikin tai videoita.
Vinkki: Kun avaat kodin ohjauspaneelin ensimmäistä kertaa, puhelin lisää siihen automaattisesti joitakin laitteita. Voit lisätä useampia laitteita siirtymällä kodin ohjausnäkymään ja valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Lisää säätimiä.

Aloitusnäytöllä näkyvien laitteiden valitseminen

1. Aktivoi puhelin ja tuo lukitusnäyttö esiin.
    Vinkki: Voit joko painaa virtapainiketta, napauttaa näyttöä tai nostaa puhelinta.
  2. Valitse lukitusnäytön vasemmasta alakulmasta tai pika-asetuksista Google Home Google Home .
  3. Vieritä alas Muokkaa- ja Järjestä-painikkeiden kohdalle.
    • Jos haluat poistaa laitteen, valitse sen nimen vierestä Muokkaa ja sitten ‑valintaruutu.
    • Voit muuttaa laitteiden järjestystä. Valitse Järjestä uudelleen ja kosketa laitekuvaketta pitkään, niin voit vetää laitteen haluamaasi kohtaan.
      Vinkki: Jos muokkaat laitteita tai muutat niiden järjestystä, ne päivitetään myös Google Home ‐sovelluksen Suosikit-välilehdellä ja päinvastoin.
  4. Valitse Tallenna.

Miten Google käsittelee dataasi

Google kerää joitakin tietoja, jotta voit muodostaa yhteyden älylaitteisiin. Osa näistä toiminnoista käyttää Google Play Palveluita. Google kerää esimerkiksi

• käyttäjien toiminta-, kaatumis- ja diagnostiikkatietoja analytiikkaa varten: tämän datan avulla seurataan toimintaa, kaatumisia ja luotettavuusongelmia sekä parannetaan yleistä käyttökokemusta
  • tietoa asennetuista sovelluksista sovellusten toimintoja ja analytiikkaa varten: näiden tietojen avulla voit nähdä sovellukset, joiden kautta voit muodostaa yhteyden kodin älylaitteisiin
  • muuta käyttäjän luomaa sisältöä, esim. uuden älyvalon nimeämiseen käyttämääsi tekstiä (kuten "työhuoneen pöytävalo") sovellusten toimintoja varten
  • henkilökohtaisia tunnistetietoja (esim. Google-tilin tunniste) sovellusten toimintoja varten: näiden avulla kodin älylaite linkitetään tiettyyn Google-tiliin, jota voi käyttää Google Home ‐sovelluksessa ja Google Assistantissa.

Kerätty data salataan siirron aikana.