Policy för tillåten användning av Hitta min enhet

Syftet med Googles Hitta min enhet-nätverk är att hjälpa användare att hitta digitala enheter (telefoner, smarta accessoarer, hörlurar) och fysiska tillgångar (plånbok, nycklar, cyklar) på ett säkert sätt genom att dra nytta av Android-enheternas gemensamma nätverk. Vi förväntar oss att våra användare använder och interagerar med vår produkt på ett ansvarsfullt, säkert och lagligt sätt. De policyer som visas nedan är viktiga för att vi ska kunna upprätthålla en säker upplevelse för våra användare och stoppa otillåten användning som kan orsaka eller orsakar skada i verkligheten.

Du får inte använda Google Hitta min enhet för att

• spåra personer eller egendom som inte tillhör dig
  • detektera en persons närvaro eller icke närvaro på en fysisk plats utan personens vetskap och samtycke
  • på annat sätt försöka få information om en person genom att placera en spårare utan personens vetskap och samtycke.

Det kan vara straffbart enligt lag att använda Hitta min enhet för att spåra eller stalka enskilda individer utan deras samtycke. Kompatibla spårare kan visa potentiella offer en anonymiserad version av e-postadressen till ditt Google-konto. Polismyndigheter även kräva ytterligare identifierande uppgifter som stöd för utredning. Läs mer om hur Google hanterar begäranden från myndigheter gällande användaruppgifter.

Du får inte använda nätverket Hitta min enhet med spårningsenheter som har modifierats eller manipulerats. Det är strängt förbjudet att ta bort en spårningsenhets högtalare eller säkerhetsfunktioner, och det kan leda till att Google vidtar åtgärder mot kontot.

Google förbehåller sig rätten att inaktivera din åtkomst till Hitta min enhet eller till ditt Google-konto om det framkommer att du har använt nätverket för Hitta min enhet för dessa ändamål.