[GA4] Remarketinglistor för sökannonser

När du använder målgruppsverktyget i Google Analytics 4 för att skapa remarketingmålgrupper får du tillgång till avancerade listfunktioner. Du kan använda dessa målgrupper med Google Ads för att anpassa kampanjen för personer som tidigare har besökt din webbplats eller app. Dessutom ger Analytics detaljerade analyser av användarna som du kan ta till hjälp när du skapar remarketinglistorna.

Om du vill använda en Google Analytics 4-målgrupp med dina Google Ads-kampanjer måste du aktivera Google-signaler och annonsanpassning när du länkar din Analytics-egendom till Google Ads.När du har skapat målgruppen i Google Analytics blir den automatiskt tillgänglig i Google Ads där du kan koppla den till dina sökannonsgrupper.

Så fungerar det

Remarketinglistor för sökannonser (RLSA) i Analytics fungerar på ungefär samma sätt som RLSA i Google Ads: du använder Analytics för att definiera kriterierna för att lägga till kunder i remarketinglistor. Google kopplar besök till din webbplats eller app (baserat på dina Analytics-kriterier) med en av Googles annonscookies på användarnas enheter och när kunderna senare söker på Google.se kan de se anpassade annonser baserat på deras tidigare interaktion med ditt företag.

Tänk på det här:

• Den maximala livslängden för remarketinglistor för Googles sökannonser är 540 dagar.
  • En remarketinglista för Googles sökannonser måste ha minst 1 000 cookies innan du kan använda den för att anpassa dina sökannonser. Detta bidrar till att skydda sekretessen för personerna i listan.
  • Remarketinglistor som omfattar de demografiska dimensionerna Ålder, Kön, Intresse från Googles Display-nätverk går inte att använda i RLSA.

Nästa steg