[GA4] Remarketinglijsten voor zoekadvertenties

Het Google Analytics 4-hulpprogramma voor het maken van doelgroepen beschikt over geavanceerde mogelijkheden om lijsten samen te stellen voor toepassing als remarketingdoelgroepen. U kunt deze doelgroepen in Google Ads gebruiken om uw campagne af te stemmen op mensen die uw site of app eerder hebben bezocht. Bovendien biedt Analytics u uitgebreide analysegegevens over gebruikers om te bepalen hoe u uw remarketinglijsten het beste kunt maken.

Als u een Google Analytics 4-doelgroep wilt gebruiken in een Google Ads-campagne, moet u Google-signalen activeren en advertentiepersonalisatie inschakelen wanneer u uw Analytics-property aan Google Ads koppelt.Nadat u in Google Analytics een doelgroep heeft gemaakt, komt deze automatisch beschikbaar in Google Ads. Vervolgens kunt u de doelgroep koppelen aan de gewenste advertentiegroepen voor zoekadvertenties.

Hoe het werkt

Remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA) met Analytics werken op vrijwel dezelfde manier als RLSA in Google Ads. U gebruikt Analytics om de criteria te definiëren op basis waarvan klanten aan remarketinglijsten worden toegevoegd. Google koppelt bezoeken aan uw site of app (op basis van uw Analytics-criteria) met een van de advertentiecookies van Google op de apparaten van gebruikers. Wanneer uw klanten later op Google.com zoeken, zien ze mogelijk aangepaste advertenties op basis van hun vorige interactie met uw bedrijf.

Houd rekening met het volgende:

• De maximale levensduur van een remarketinglijst voor Google-zoekadvertenties is 540 dagen.
  • Een remarketinglijst voor Google-zoekadvertenties moet minimaal 1000 cookies bevatten voordat u de lijst kunt gebruiken om uw zoekadvertenties aan te passen. Hiermee wordt de privacy beschermd van de mensen die op uw lijst staan.
  • Remarketinglijsten die de demografische dimensies Leeftijd, Geslacht en Interesses van het Google Display Netwerk bevatten, zijn niet geschikt voor remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA).

Volgende stappen