[GA4] Remarketinglister for søkeannonser

Du kan opprette remarketingmålgrupper med målgruppebyggeren i Google Analytics 4. I den finnes det avansert funksjonalitet knyttet til utarbeiding av lister. Med utgangspunkt i disse målgruppene i Google Ads kan du tilpasse kampanjen din etter folk som tidligere har brukt appen din eller besøkt nettstedet ditt. I tillegg får du detaljert brukerstatistikk i Analytics – statistikk som kan være nyttig når du skal avgjøre hvordan du skal utarbeide remarketinglister.

For at du skal kunne bruke Google Analytics 4-målgrupper i Google Ads-kampanjene dine, må du aktivere Google-signaler og slå på personlig tilpasning av annonser når du knytter det aktuelle Analytics-området sammen med Google Ads. Når du har opprettet målgruppen i Google Analytics, blir den automatisk tilgjengelig i Google Ads, hvor du kan knytte den sammen med søkeannonsegruppene dine.

Sånn fungerer det

Remarketinglister for søkeannonser (RLSA) med Analytics fungerer på samme måte som RLSA i Google Ads: Du bruker Analytics til å definere kriteriene for å legge til kunder i remarketinglister. Google knytter bruk av appen din eller besøk på nettstedet ditt (basert på Analytics-kriteriene) til en av Googles informasjonskapsler for annonsering på brukernes enheter. Når kundene så senere søker på Google.com, får de se tilpassede annonser basert på interaksjoner de tidligere har hatt med bedriften din.

Vær oppmerksom på følgende:

• Den maksimale levetiden for en remarketingliste for Google-søkeannonser er 540 dager.
  • En remarketingliste for Google-søkeannonser må omfatte minst 1000 informasjonskapsler før du kan bruke den som utgangspunkt for å tilpasse søkeannonsene dine. Dette bidrar til å ivareta personvernet til personene på listen.
  • Remarketinglister i Google Displaynettverk som omfatter de demografiske dimensjonene kjønn, interesser og aldersgruppe, er ikke kvalifisert for RLSA.

Fremgangsmåten videre