[GA4] Geavanceerde instellingen om advertentiepersonalisatie toe te staan

Dit artikel is van toepassing op zowel Google Analytics 4 als Universal Analytics.

Gebruik de geavanceerde instellingen om advertentiepersonalisatie toe te staan (in de Property-instellingen) of om advertentiepersonalisatie aan of uit te zetten voor gebruikers uit een of alle ondersteunde landen en/of Amerikaanse staten. De instelling is vanaf nu van kracht voor gegevensverzameling en is niet met terugwerkende kracht van toepassing op eerder verzamelde gegevens. Als u advertentiepersonalisatie uitzet, heeft dit geen invloed op uw mogelijkheden om analysegegevens van die property te gebruiken voor metingen en contentpersonalisatie (bijv. A/B-tests in Firebase).

Als u advertentiepersonalisatie uitzet voor een bepaalde regio, worden alle gebeurtenissen die op die locatie zijn verzameld, gemarkeerd als niet geschikt om advertenties te personaliseren (niet-gepersonaliseerde advertenties). Dit betekent dat conversies uit deze regio's worden gemarkeerd als niet voor gebruik voor advertentiepersonalisatie, zelfs als ze worden geëxporteerd naar uw gekoppelde advertentieaccounts. Daarnaast worden eindgebruikers die afkomstig zijn uit een uitgezette locatie, niet toegevoegd aan lijsten die kunnen worden geëxporteerd naar uw gekoppelde advertentieaccounts. Dat geldt niet voor lijsten die al zijn geëxporteerd.

Alle gebeurtenissen die voor de property worden verzameld en alle doelgroepen op basis van die gegevens, zijn nog steeds beschikbaar in Analytics voor gebruik in rapporten, verkenningen en de samenstelling van doelgroepen. Ook kunnen ze worden geëxporteerd naar niet-advertentieproducten.

Deze instelling blijft actief, zelfs als u het volgende heeft ingesteld:

• Analytics-integraties die de import/export mogelijk maken van doelgroepen en conversies met advertenties en andere producten
  • Opname/uitsluiting van gebeurtenissen en gebruikersproperty's met betrekking tot advertentiepersonalisatie
  • Specifieke gebeurtenissen markeren als niet-gepersonaliseerde advertenties, handmatig of los van de effecten van deze controle, tijdens de verzameling

Propertygegevens uitsluiten van gebruik in advertentiepersonalisatie

U heeft de rol Bewerker nodig om deze instellingen te beheren voor een Google Analytics-property.

In een Google Analytics 4-property

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensverzameling.
  2. Vouw het deelvenster uit onder Geavanceerde instellingen om advertentiepersonalisatie toe te staan.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Zet de schakelaar uit voor elke geografische regio die u wilt uitsluiten en klik op Toepassen.

In een Universal Analytics-property

1. Log in bij Analytics.
  2. Klik op Beheer.
  3. Klik in de kolom Property op Trackinginfo > Gegevensverzameling.
  4. Vouw het deelvenster uit onder Geavanceerde instellingen om advertentiepersonalisatie toe te staan.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Zet de schakelaar uit voor elke geografische regio die u wilt uitsluiten en klik op Toepassen.

Toestaan dat propertygegevens worden gebruikt om advertenties te personaliseren

Volg de bovenstaande instructies, maar zet de schakelaar uit.

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Google Ads-koppelingen.
  2. Selecteer het gekoppelde Google Ads-account dat u wilt bewerken.
  3. Zet onder Gepersonaliseerd adverteren aanzetten de schakelaar aan of uit.
  4. Klik op Opslaan.

Andere opties voor advertentiepersonalisatie

Als u advertentiepersonalisatie wilt uitzetten voor één gebeurtenis of gebruikersproperty, en niet voor alle gebeurtenissen in een property, kunt u deze opties overwegen: