[GA4] Ekskluder bestemte hendelser og egendefinerte dimensjoner med brukeromfang fra personlig tilpasning av annonser

Du kan ekskludere bestemte hendelser eller egendefinerte dimensjoner med brukeromfang fra personlig tilpasning av annonser og dermed angi at disse dataene utelukkende skal brukes til måling.

Slik berøres målgrupper

Hvis du ekskluderer hendelser eller egendefinerte dimensjoner med brukeromfang fra personlig tilpasning av annonser, kommer ikke målgruppene som er basert på disse dataene, til å være kvalifisert for eksport fra Analytics til noen av Googles annonseprodukter (f.eks. Google Ads, Display & Video 360 og Search Ads 360). Dette gjelder også for alle målgrupper der komponentmålgruppene er basert på de ekskluderte dataene.

Du kan fortsatt bruke målgruppene som omfatter slike hendelser og egendefinerte dimensjoner, i rapporter i Analytics, i utforskninger og i forbindelse med utarbeiding av målgrupper. De kan også eksporteres til produkter som ikke er knyttet til annonsering, for eksempel BigQuery.

Slik berøres enkelthendelser og egendefinerte dimensjoner med brukeromfang

De enkelte hendelsene og egendefinerte dimensjonene med brukeromfang som er ekskludert fra personlig tilpasning av annonser, kan eksporteres til annonseringsprodukter, men de kan ikke brukes til personlig tilpasning av annonser i disse produktene.

Inkludering og ekskludering

Du må ha rollen som redigerer for å administrere disse innstillingene.

Slik kan du forhindre at hendelser eller egendefinerte dimensjoner med brukeromfang brukes til personlig tilpasning av annonser:

1. Klikk på Hendelser eller Tilpassede definisjoner under DatavisningAdministrator-siden.
  2. Klikk på Mer i raden for en hendelse eller tilpasset definisjon med brukeromfang.
  3. Klikk på Merk som ekskludert fra personlig tilpasset annonsering (ingen personlig tilpassede annonser).

Slik kan du inkludere en hendelse eller tilpasset definisjon med brukeromfang på nytt:

1. Klikk på Hendelser eller Tilpassede definisjoner under DatavisningAdministrator-siden.
  2. Klikk på Mer i raden for en hendelse eller tilpasset definisjon med brukeromfang.
  3. Klikk på Fjern merkingen for ekskludering fra personlig tilpassede annonser.

Merking av hendelser eller egendefinerte dimensjoner som annonser som ikke er personlig tilpasset, påvirker ikke dataene som allerede er eksportert til Google Ads eller Display & Video 360. Du må logge på Google Ads eller DV360 for å administrere bruken av eksporterte data om hendelser eller brukeregenskaper i personlig tilpasning av annonser.

Beregninger utledet fra hendelser som er merket som ekskludert fra personlig tilpasning av annonser (f.eks. LTV), behandles ikke automatisk som data fra annonser som ikke er personlig tilpasset. Derfor må du logge på Google Ads eller Display & Video 360 for å administrere bruken av utledede beregninger i forbindelse med personlig tilpasning av annonser.