Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Bekijk het gedeelte over Universal Analytics als u nog steeds een Universal Analytics-property gebruikt. Universal Analytics-property's verwerken geen gegevens meer vanaf 1 juli 2023 (1 oktober 2023 voor Analytics 360-property's).

[GA4] Specifieke gebeurtenissen en gebruikersgerichte aangepaste dimensies uitsluiten van advertentiepersonalisatie

U kunt specifieke gebeurtenissen of gebruikersgerichte aangepaste dimensies uitsluiten van gebruik voor advertentiepersonalisatie en deze alleen voor meetdoeleinden inzetten.

De gevolgen voor doelgroepen

Als u een gebeurtenis of gebruikersgerichte aangepaste dimensie uitsluit van gebruik voor advertentiepersonalisatie, komt een op die gegevens gebaseerde doelgroep niet in aanmerking om vanuit Analytics te worden geëxporteerd naar een van de advertentieproducten van Google (bijvoorbeeld Google Ads, Display & Video 360 en Search Ads 360). Dit geldt ook voor alle doelgroepen waarvan de samenstellende doelgroepen zijn gebaseerd op die uitgesloten gegevens.

Doelgroepen die deze gebeurtenissen of aangepaste dimensies bevatten, blijven in Analytics wel beschikbaar voor gebruik in rapporten, analyses en doelgroepopbouw, en kunnen worden geëxporteerd naar niet-advertentieproducten zoals Optimize en BigQuery.

De gevolgen voor afzonderlijke gebeurtenissen en gebruikersgerichte aangepaste dimensies

De afzonderlijke gebeurtenissen en aangepaste dimensies die zijn uitgesloten van gebruik voor advertentiepersonalisatie, kunnen wel worden geëxporteerd naar advertentieproducten, maar door deze producten niet worden gebruikt om advertenties te personaliseren.

Instructies

U heeft de rol Bewerker nodig om deze instellingen te beheren.

Zo kunt u een gebeurtenis of gebruikersgerichte aangepaste definitie uitsluiten van gebruik voor advertentiepersonalisatie:

1. Klik links op Instellen en klik vervolgens op Gebeurtenissen of Aangepaste definities.
  2. Klik in de rij voor een gebeurtenis of gebruikersgerichte aangepaste definitie op Meer.
  3. Klik op Markeren als niet-gepersonaliseerde advertenties.

Zo kunt u een gebeurtenis of gebruikersgerichte aangepaste definitie opnieuw opnemen:

1. Klik links op Instellen en klik vervolgens op Gebeurtenissen of Aangepaste definities.
  2. Klik in de rij voor een gebeurtenis of gebruikersgerichte aangepaste definitie op Meer.
  3. Klik op Markering als niet-gepersonaliseerde advertenties opheffen.

Als u een gebeurtenis of aangepaste dimensie markeert als niet-gepersonaliseerde advertentie, heeft dat geen invloed op de gegevens die al zijn geëxporteerd naar Google Ads of Display & Video 360. U moet inloggen bij Google Ads of DV360 om het gebruik van geëxporteerde gebeurtenis- of gebruikerspropertygegevens voor advertentiepersonalisatie te beheren.

Statistieken die zijn afgeleid van gebeurtenissen gerelateerd aan niet-gepersonaliseerde advertenties (bijvoorbeeld LTV) worden niet automatisch behandeld als zijnde gerelateerd aan niet-gepersonaliseerde advertenties. Daarom moet u inloggen bij Google Ads of Display & Video 360 om het gebruik van afgeleide statistieken voor advertentiepersonalisatie te beheren.