[GA4] Tiettyjen tapahtumien ja käyttäjää koskevien omien ulottuvuuksien poissulkeminen mainosten personoinnista

Voit sulkea pois tietyt tapahtumat tai käyttäjää koskevat omat ulottuvuudet mainosten personoinnista. Näin voit varata kyseisen datan vain mittaustarkoituksiin.

Vaikutukset yleisöihin

Jos suljet pois tapahtuman tai käyttäjää koskevan oman ulottuvuuden mainosten personoinnista, kyseiseen dataan perustuvaa yleisöä ei voi viedä Analyticsista Googlen mainostuotteisiin (esim. Google Adsiin, Display & Video 360:een tai Search Ads 360:een). Tämä koskee myös yleisöjä, joiden osayleisöt perustuvat kyseiseen poissuljettuun dataan.

Yleisöt, joihin sisältyy kyseisiä tapahtumia ja omia ulottuvuuksia, ovat edelleen käytettävissä Analyticsissa raportointia, kartoituksia ja yleisöjen luomista varten. Niitä voidaan myös viedä muihin kuin mainontatuotteisiin, esimerkiksi BigQueryyn.

Vaikutukset yksittäisiin tapahtumiin ja käyttäjää koskeviin omiin ulottuvuuksiin

Mainosten personoinnista poissuljetut yksittäiset tapahtumat ja omat ulottuvuudet voi viedä mainontatuotteisiin, mutta kyseiset tuotteet eivät voi käyttää niitä mainosten personointiin.

Poissulkeminen ja sisällyttäminen

Näiden asetusten muuttaminen edellyttää muokkaajan roolia.

Näin voit sulkea pois tapahtuman tai käyttäjää koskevan oman määritelmän mainosten personoinnista:

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-osion Datan näyttäminen ‑kohdasta Tapahtumat tai Omat määritelmät.
  2. Klikkaa tapahtuman tai käyttäjää koskevan oman määritelmän riviltä Lisää.
  3. Klikkaa Salli vain NPA:t (sulje pois mainosten personoinnista).

Näin voit sisällyttää tapahtuman tai käyttäjää koskevan oman määritelmän uudelleen mainosten personointiin:

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-osion Datan näyttäminen ‑kohdasta Tapahtumat tai Omat määritelmät.
  2. Klikkaa tapahtuman tai käyttäjää koskevan oman määritelmän riviltä Lisää.
  3. Klikkaa Salli myös muut kuin NPA:t.

Tapahtuman tai oman ulottuvuuden merkitseminen NPA:ksi (personoimattomaksi mainokseksi) ei vaikuta dataan, joka on jo viety Google Adsiin tai Display & Video 360:een. Sinun on kirjauduttava Google Adsiin tai DV360:een, jos haluat muuttaa viedyn tapahtumadatan tai käyttäjien ominaisuuksia koskevan datan käyttöä mainosten personoinnissa.

Mainosten personoinnista poissuljetuista tapahtumista saatua dataa (kuten elinkaariarvoa) ei automaattisesti käsitellä datana, jonka käyttö mainosten personoinnissa on kielletty. Tästä syystä sinun on kirjauduttava Google Adsiin tai Display & Video 360:een, jos haluat muuttaa saatujen mittareiden käyttöä mainosten personoinnissa.