[GA4] Ekskluder specifikke hændelser og brugerbaserede tilpassede dimensioner fra annoncetilpasning

Du kan ekskludere specifikke hændelser eller brugerbaserede tilpassede dimensioner, så de ikke bliver brugt til personlig tilpasning af annoncer, men kun til målingsformål.

Indvirkning på målgrupper

Hvis du ekskluderer en hændelse eller en brugerbaseret tilpasset dimension fra annoncetilpasning, vil alle de målgrupper, der er baseret på disse data, ikke være kvalificeret til eksport fra Analytics til nogen af Googles annonceringsprodukter (f.eks. Google Ads, Display & Video 360 eller Search Ads 360). Dette gælder også for alle målgrupper, hvis komponentmålgrupper er baseret på disse ekskluderede data.

De målgrupper, der omfatter sådanne hændelser og tilpassede dimensioner, er stadig tilgængelige i Analytics med henblik på brug i rapporter og udforskninger samt til opbygning af målgrupper, og de kan eksporteres til produkter, der ikke anvendes til annoncering, f.eks. BigQuery.

Indvirkning på individuelle hændelser og brugerbaserede tilpassede dimensioner

De individuelle hændelser og tilpassede dimensioner, der ekskluderes fra annoncetilpasning, er tilgængelige til eksport til annonceringsprodukter, men kan ikke bruges til personlig tilpasning af annoncer i de pågældende produkter.

Sådan ekskluderer eller inkluderer du

Du skal have rollen Redaktør for at kunne administrere disse indstillinger.

Sådan ekskluderer du en hændelse eller en brugerbaseret tilpasset definition, så den ikke bliver brugt til personlig tilpasning af annoncer:

1. Klik på enten Hændelser eller Tilpassede definitioner under Datavisning i Administrator.
  2. Klik på Mere i rækken for en hændelse eller en brugerbaseret tilpasset definition.
  3. Klik på Markér som NPA (ingen personligt tilpassede annoncer).

Hvis du vil inkludere en hændelse eller brugerbaseret tilpasset definition igen:

1. Klik på enten Hændelser eller Tilpassede definitioner under Datavisning i Administrator.
  2. Klik på Mere i rækken for en hændelse eller en brugerbaseret tilpasset definition.
  3. Klik på Fjern som NPA.

Når en hændelse eller tilpasset dimension markeres som NPA, har det ingen indvirkning på de data, der allerede er blevet eksporteret til Google Ads eller Display & Video 360. Du skal logge ind på Google Ads eller DV360 for at administrere brugen af eksporterede hændelser eller data for brugeregenskaber med henblik på annoncetilpasning.

Metrics, der stammer fra NPA-hændelser (f.eks. LTV) behandles ikke automatisk som NPA. Derfor skal du logge ind på Google Ads eller Display & Video 360 for at administrere brug af afledte metrics med henblik på annoncetilpasning.