Forespørsler om sletting av data (Universal Analytics)

Du må ha redigeringstilgang for å kunne bruke denne funksjonen.

Hvis du har behov for å slette data fra Analytics-tjenerne, uansett hva årsaken måtte være, kan du bruke Forespørsler om sletting av data-funksjonen for å be om at de aktuelle dataene slettes.

Du kan ha maksimalt 250 aktive (ventende) forespørsler per område.

Du kan se en liste over de siste forespørslene for hvert område ved å følge menybanen Område-kolonnen > Forespørsler om sletting av data.

1. Logg på Google Analytics..
  2. Klikk på Administrator og naviger til detaktuelle området.
  3. Klikk på Forespørsler om sletting av data i OMRÅDE-kolonnen.

De nyligste forespørslene vises i tabellen.
  4. For å sende inn en ny forespørsel, klikk på Opprett forespørsler om sletting av data.
  5. Velg ønsket startdato og sluttdato.

Husk at UTC-tidssonen benyttes under slettingsprosessen, ikke tidssonen angitt i kontoen din. Du kan derfor bli nødt til å justere start- og sluttdatoen for å påse at du identifiserer alle dataene du vil slette.
  6. Velg datafeltene du vil slette.

Du kan velge Alle om du vil slette alle dataene knyttet til området, eller du kan velge de aktuelle enkeltfeltene (f.eks. Sidetittel, Nettadresse, Hendelseskategori).

På grunn av måten Analytics samler inn data på, kan data fra opptil tre dager før og/eller etter start- og sluttdatoen du velger, bli slettet.

*Når du velger Nettadresse, får du med en rekke ulike dimensjoner:

• Destinasjonsside
    • Utgangsside
    • Landingsside
    • Side
    • Banenivå 1–4 for side
    • Bane til forrige side
    • Destinasjonsside for søk
    • Andreside
    • Startside
  7. Klikk på Send inn.

Brukere med redigeringstilgang blir varslet om forespørselen per e-post. Det går sju dager fra du sender inn forespørselen til slettingen begynner. I løpet av denne perioden kan en hvilken som helst administrator avbryte forespørselen.

Brukere med redigeringstilgang blir også varslet både når slettingen av data begynner og avsluttes. Du kan ikke lenger avbryte forespørselen etter at slettingen av data er i gang.