[GA4] Analytics-indsigt

Analytics-indsigt er et sæt funktioner, som bruger maskinlæring og betingelser, som du konfigurerer, til at hjælpe dig med at forstå dine data bedre og handle ud fra dem.

Analytics-indsigt giver to typer af indsigt:

• Automatisk indsigt: Analytics-indsigt registrerer usædvanlige ændringer eller nye tendenser i dine data og giver dig automatisk besked om det i Indsigt-kontrolpanelet på Analytics-platformen.
  • Tilpasset indsigt: Du opretter betingelser, der registrerer ændringer i dine data, som er vigtige for dig. Når betingelserne udløses, kan du se indsigt i Indsigt-kontrolpanelet, og du kan vælge at modtage underretninger via mail. Du kan oprette op til 50 tilpassede indsigter pr. ejendom.

Artificial Intelligence capabilities in Google Analytics

Se indsigt i Analytics

Rul ned til sektionen Indsigt på startsiden i Analytics:

Se kortet Indsigt i rapporten Øjebliksbillede af annoncering:

Se kortet Indsigt i rapporten Øjebliksbillede af annoncering:

Hvis du vil se en komplet liste med indsigt, administrere indsigt eller oprette en ny tilpasset indsigt, skal du klikke på Se al indsigt.

Dette Indsigt-kontrolpanel viser seneste automatiske og tilpassede indsigt for din ejendom. Kontrolpanelet opdateres i realtid, efterhånden som ny indsigt udløses, og når Analytics identificerer interessant indsigt.

Klik på kortene for at se alle oplysningerne.

Klik på Indlæs flere for at se ældre indsigt. Indsigt opbevares i et år efter, den er oprettet.

Hver gang du interagerer med en indsigt, lærer Analytics-indsigt, hvilken indsigt du er mest interesseret i, og ny indsigt rangeres i henhold til dette.

Opret tilpasset indsigt

Du kan oprette dit eget regelsæt for generering af indsigt.

1. Klik på Se al indsigt på indsigtskortet.
  2. Klik på Opret.
  3. Sådan bruger du en af de foreslåede tilpassede indsigter:
    • Markér afkrydsningsfeltet for hver af de indsigter, du vil oprette, og klik derefter på Opret valgte.
    • Hvis du vil bruge et forslag som skabelon, skal du klikke på Gennemgå og opret i rækken for den pågældende indsigt. Rediger om nødvendigt betingelsen for indsigten ved hjælp af vejledningen startende med trin 5, og klik derefter på Opret.
  4. Hvis du vil oprette din egen indsigt, skal du klikke på Opret ny under Start fra bunden.
  5. Angiv den betingelse, der genererer en indsigt:
    • Evalueringsfrekvens: Vælg, hvor ofte data skal evalueres i forhold til den betingelse, du opretter: hver time, dagligt, ugentligt eller månedligt. Evaluering hver time er kun tilgængelig for webdata.
    • Vælg segment: Alle brugere er standardsegmentet. Klik på Skift for at vælge andre dimensioner og dimensionsværdier. Du kan også angive, om segmentet skal inkluderes eller ekskluderes.
    • Metric: Vælg metric, betingelse og værdi for at angive den grænse, der aktiverer indsigten. Eksempel: Aktive brugere for 30 dage – procentvis reduktion er mere end - 20.
      Hvis du vælger "Har afvigelse" som betingelse, afgør Analytics, hvornår ændringen i en metric er afvigende, og du behøver ikke at indtaste en værdi.
  6. Angiv et navn til indsigten.
  7. Administrer notifikationer. Som standard ser alle brugere på en ejendom al udløst tilpasset indsigt i Indsigt-kontrolpanelet. Hvis der er brugere, som ønsker at få besked via mail, skal du angive deres mailadresse.
  8. Klik på Opret øverst til højre.

Tilpasset indsigt for apphændelser hver time er ikke tilgængelig i øjeblikket

Analytics modtager sædvanligvis apphændelser med en vis forsinkelse af forskellige årsager, f.eks. fordi apps bruges i offlinetilstand. Forsinkelse i indsamlingen af app-hændelser kan medføre unøjagtig evaluering af den tilpassede indsigt, hvilket vil udløse falske notifikationer. Derfor er tilpasset indsigt hver time ikke tilgængeligt for app-hændelser i øjeblikket. Hvis du er interesseret i at få tilpasset indsigt hver time for app-hændelser, skal du udfylde denne formular.

Administrer tilpasset indsigt

For hver tilpasset indsigt kan du slå mailnotifikationer til eller fra for ejendomsbrugere, og du kan slette indsigten.

1. Klik på Se al indsigt på indsigtskortet.
  2. Klik på Administrer for at åbne listen over tilpasset indsigt for ejendommen.
  3. Slå Mailnotifikationer til eller fra.
  4. Klik på Mere > Slet for at slette en indsigt.

Tilladelser

Du skal have rollen Analytiker eller Redaktør for at kunne oprette, redigere og dele indsigt.