Rapporten Konverteringsfördröjning

Förstå hur lång tid det tar för kunder att konvertera.
Attribution är för närvarande en betafunktion.

Använd rapporten Konverteringsfördröjning för att förstå fördelningen av dagar till konvertering över konverteringsvägar. Detta kan ge dig information om längden på onlinesäljcykeln.

Innehåll i artikeln:

Så använder du rapporten

Få åtkomst till rapporten

1. Logga in på ditt Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Gå till Utforska > Konverteringsfördröjning.

Välj datumintervall och konverteringstyper

Börja med att välja ett datumintervall från rullgardinsmenyn längst upp i rapporten. Markera en eller flera konverteringstyper på rullgardinsmenyn. Standardvalet är Alla konverteringstyper.

Välj konverteringsmodell

Använd rullgardinsmenyn överst i diagrammet för att välja vilken attributionsmodell du vill använda för att beräkna tillskrivningsvärde. Välj mellan Datadriven, Första klick, Senaste klick, Linjär, Positionsbaserad och Tidsskillnad. (Om du vill se en rapport som liknar Fördröjningsrapporten i Analytics eller Google Ads väljer du attributionsmodellen Första klick.)

Anpassa din datavy

Klicka på Redigera rapport för att ändra vad som visas i rapporten. I panelen Rapportinställningar kan du ändra hur du vill att din data ska visas:

• Kumulativt: För varje dag till konvertering tar rapporten med information om konverteringar och intäkter från de föregående dagarna.
  • Icke-kumulativt: Rapporten innehåller information om konverteringar och intäkter för varje enskild dag till konvertering.

Som standard visar rapporten kumulativ data.

Exportera

Klicka på nedladdningsikonen file download (nedanför datumväljaren) för att ladda ned en CSV-fil som innehåller den data som för närvarande visas i tabellen.

Förstå informationen

Använd rapporten Konverteringsfördröjning för att se hur snabbt och effektivt annonser genererar konverteringar eller intäkter. Om dina annonser innehåller en omedelbar uppmaning, till exempel en endagsrea eller en registrering för ett evenemang vill du ha relativt korta fördröjningstider (alltså färre dagar till konvertering). Om du kör en kampanj om varumärkeskännedom kan fördröjningarna vara längre. Du kan använda den här informationen för att bättre förstå om dina kampanjer fungerar på det sätt som du har tänkt dig och för att avgöra vilken tillbakablicksperiod som fungerar bäst för ditt företag.

På rapportens översta rad visas en översikt över resultaten för de valda konverteringstyperna. Där visas:

• genomsnittligt antal dagar till konvertering
  • totalt antal konverteringar
  • total intäkt.

Rapporten sorteras efter dagar till konvertering. För varje dag till konvertering ser du:

• konverteringar, följt av andel av konverteringar totalt, i procent
  • intäkt, följt av andelen av intäkten totalt, i procent
  • ett stapeldiagram som visar andelen i procent av konverteringar totalt och andelen i procent av intäkten totalt.