Konversioviive-raportti

Selvitä, kuinka kauan asiakkailta menee konvertoitumiseen.
Attribution on tällä hetkellä julkaistu betaominaisuutena.

Konversioviive-raportista näet konversiota edeltävien päivien jakauman eri konversioreiteillä. Raportin avulla saat lisätietoja verkkomyyntikierron pituudesta.

Artikkelin aiheet:

Näin käytät raporttia

Raportin avaaminen

1. Kirjaudu attribuutioprojektiisi osoitteessa https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Siirry kohtaan Tutki > Konversioviive.

Ajanjakson ja konversiotyyppien valitseminen

Aloita valitsemalla ajanjakso raportin yläosassa olevan päivämäärävalitsimen avattavasta valikosta. Valitse sitten avattavasta valikosta vähintään yksi konversiotyyppi. Oletusvalinta on Kaikki konversiotyypit.

Konversiomallin valitseminen

Valitse kaavion yläosassa olevasta avattavasta valikosta attribuutiomalli, jota haluat käyttää konversiokrediitin laskemisessa. Valitse jokin seuraavista malleista: Dataan perustuva, Ensimmäinen klikkaus, Viimeinen klikkaus, Lineaarinen, Sijaintipohjainen tai Aikavaikutus. (Jos haluat käyttää Analyticsin tai Google Adsin Viive-raporttia vastaavaa raporttia, valitse Ensimmäinen klikkaus ‑attribuutiomalli.)

Datanäkymän yksilöinti

Voit muuttaa raportissa näkyviä tietoja klikkaamalla Muokkaa raporttia. Raporttiasetukset-paneelista voit muuttaa sitä, miten haluat näyttää datan:

• Kumulatiivinen: Raportissa kutakin konversioon johtavaa päivää koskeva data kattaa myös edellisten päivien konversio- ja tulodatan.
  • Ei-kumulatiivinen: Raportissa kutakin konversioon johtavaa päivää koskeva data koskee vain kyseistä päivää.

Raportissa näytetään oletuksena kumulatiivista dataa.

Vienti

Klikkaa latauskuvaketta file download (päivämäärävalitsimen alta), niin voit ladata CSV-tiedoston, joka sisältää taulukossa kyseisellä hetkellä näkyvän datan.

Datan tulkitseminen

Konversioviive-raportista näet, kuinka nopeasti ja tehokkaasti mainoksesi tuottavat konversioita tai tuloja. Jos mainoksissasi kehotetaan toimimaan heti esimerkiksi mainostamalla yhden päivän alennusmyyntiä tai tapahtumaan ilmoittautumista, viiveiden on hyvä olla suhteellisen lyhyitä (eli vähemmän päiviä konvertoitumiseen). Jos sinulla taas on bränditietoisuutta edistävä kampanja, pidemmät viiveet saattavat olla sopivampia. Tämän raportin tietojen avulla voit selvittää, toimivatko kampanjasi halutulla tavalla ja millainen analyysi-ikkuna on liiketoimintasi kannalta hyödyllisin.

Raportin ylimmältä riviltä näet yleiskatsauksen siitä, miten hyvin valitut konversiotyypit toimivat. Siitä näet

• konversioon johtavien päivien keskimäärän
  • konversioiden kokonaismäärän
  • kokonaistulot.

Raportti on järjestetty Päivää konversioon ‑sarakkeen mukaan, ja siinä näytetään kutakin päivää koskevia tietoja:

• konversiot ja prosenttiosuus konversioiden kokonaismäärästä
  • tulot ja prosenttiosuus kokonaistuloista
  • pylväskaavio, joka havainnollistaa visuaalisesti prosenttiosuutta konversioiden kokonaismäärästä ja prosenttiosuutta kokonaistuloista.