[GA4] Avvik i dataene som vises i henholdsvis rapporter og utforskninger

Finn ut hvorfor dataene dine kan variere alt etter hvor de vises

Ved hjelp av rapporter og utforskninger kan du finne anvendbar innsikt om app- og nettdataene dine. Du får som regel se de samme dataene i begge disse områdene. Det finnes imidlertid tilfeller der du kan finne avvik mellom dataene i de to områdene. Slike avvik er forventet, og vi forklarer årsakene til dette nedenfor.

Hvis du vil ha en rask oversikt over forskjellene på dataene i rapporter, utforskninger, Google Analytics Data API og BigQuery Export, kan du ta en kikk på tabellen med sammenligning av rapporteringsplattformer.
I denne artikkelen:

Ulike felt støttes i utforskningene og rapportene

At du får ulike visninger av dataene dine i henholdsvis rapportene og utforskningene, på ulike granularitetsnivåer, er noe vi har gjort med overlegg. Enkelte dimensjoner og beregninger du finner i rapportene, støttes ikke i utforskningene. Hvis du åpner en rapport i utforskninger med felt som ikke støttes, utelates disse feltene fra utforskningen. Hvis rapporten inneholder en visuell fremstilling basert på felt som ikke støttes (f.eks. et linjediagram som viser en beregning som ikke støttes), blir ikke denne visualiseringen vist i den resulterende utforskningen.

Filtreringen fungerer ulikt i rapporter og utforskninger

I utforskninger kan du bruke filteret til å velge samsvartype (f.eks. «inneholder», «samsvarer eksakt med» eller «begynner med»), og det skilles mellom store og små bokstaver i uttrykket.

I rapporter fungerer søk som et filter som har «inneholder»-samsvartypen, og det skilles ikke mellom små og store bokstaver. Merk deg at dette er søkefeltet mellom visualiseringen og datatabellen med en liste over dimensjoner – ikke søkefeltet øverst i Analytics eller Legg til filter-knappen.

Forskjeller mellom segmenter og sammenligninger

I sammenligninger i rapporter kan du benytte deg av felt som ikke støttes i utforskninger. Sammenligninger som inngår i rapporter du åpner i utforskninger, konverteres til segmenter. Eventuelle beregninger eller dimensjoner som ikke støttes i sammenligningen, tas ikke med i det resulterende segmentet i utforskninger. Dette kan ha innvirkning på hvilke data som tas med i eller ekskluderes fra segmentet.

Ulike datoer

Datoperiodene i utforskninger er begrenset til innstillingene for oppbevaring av data som gjelder for området ditt. Hvis du lager en rapport der datoperioden er utenfor innstillingene for oppbevaring av data på bruker- og hendelsesnivå, og du deretter åpner den i utforskninger, blir det ikke tatt med data som stammer fra tiden før denne perioden.

Lavt antall brukere

Dataene i rapporter eller utforskninger kan holdes tilbake hvis du har et lavt antall brukere i den aktuelle datoperioden. Hensikten med slike datagrenser er at de som ser på rapporten eller utforskningen, ikke skal kunne utlede identiteten til enkeltbrukere basert på interesser, demografisk informasjon eller andre signaler.

Finn ut mer om datagrenser.

Forskjeller ved bruk av atferdsmodellering

Hvis atferdsmodellering for samtykkemodus er slått på, kan det hende du ser mindre forskjeller i dataene som vises i standardrapporter og utforskninger. Atferdsmodelleringen bruker maskinlæring til å modellere atferden til brukerne som ikke godtar at informasjonskapsler kan benyttes til analyseformål. Dette skjer basert på atferden til lignende brukere som godtar bruk av slike informasjonskapsler. Når atferdsmodelleringen er slått på, behandler algoritmen for maskinlæringen to ulike datasett – samletabeller for rapporter og rådata på hendelses- og brukernivå i utforskninger. Strukturelle forskjeller i de to datasettene kan føre til små avvik i modellerte data mellom rapporter og utforskninger. Jo flere brukere som ikke godtar bruk av informasjonskapsler til analyseformål, desto større blir sannsynligheten for avvik mellom dataene i de resulterende rapportene og utforskningene.

Ulike behandlingstider

Dataene i Analytics hentes fra en rekke ulike systemer og kan behandles på ulike tidspunkter. Du kan komme til å se små forskjeller i resultatene når du kjører søk som omfatter de siste to døgnene. Dette skyldes forskjeller i behandlingstiden.