[GA4] Gegevensverschillen tussen rapporten en verkenningen

Waarom uw gegevens kunnen verschillen, afhankelijk van waar u ze bekijkt

Rapporten en verkenningen bieden beide actiegerichte inzichten in uw web- en app-gegevens. Meestal ziet u in beide onderdelen dezelfde gegevens. Er kunnen echter verschillen optreden in de gegevens die per onderdeel worden weergegeven. Deze verschillen zijn te verwachten en worden hieronder toegelicht.

Ga naar de tabel Vergelijking van rapportageplatforms om de gegevensverschillen tussen rapporten, verkenningen, de Google Analytics Data API en BigQuery-export in één oogopslag te bekijken.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Rapporten en verkenningen ondersteunen verschillende velden

Rapporten en verkenningen zijn zo ontworpen dat ze verschillende weergaven van uw gegevens bieden en in verschillende mate van gedetailleerdheid. Sommige dimensies en statistische gegevens die beschikbaar zijn in rapporten, worden bijvoorbeeld niet ondersteund in verkenningen. Wanneer u een rapport in verkenningen opent dat niet-ondersteunde velden bevat, worden deze velden uit de verkenning verwijderd. Als in het rapport een visualisatie staat op basis van de niet-ondersteunde velden (bijvoorbeeld een lijndiagram met niet-ondersteunde statistische gegevens), wordt die visualisatie niet opgenomen in de resulterende verkenning.

Filteren werkt anders in rapporten dan in verkenningen

In verkenningen kunt u met het filter het zoektype kiezen (bijvoorbeeld Bevat, Komt exact overeen met of Begint met). De gebruikte expressie is hoofdlettergevoelig.

In rapporten fungeert Zoeken als een filter met het zoektype Bevat en is niet hoofdlettergevoelig. Let op: dit is het zoekvak tussen de visualisatie en de gegevenstabel met een lijst van dimensies, niet het zoekveld bovenaan het Analytics-fragment en niet de knop Filter toevoegen.

Verschillen tussen segmenten en vergelijkingen

Vergelijkingen in rapporten kunnen gebruikmaken van velden die niet worden ondersteund in verkenningen. Vergelijkingen in een rapport dat u opent in verkenningen, worden geconverteerd naar segmenten. Niet-ondersteunde statistische gegevens of dimensies in de vergelijking worden niet opgenomen in het resulterende segment in verkenningen. Hierdoor kunnen de gegevens veranderen die zijn opgenomen in of uitgesloten van het segment.

Datumverschillen

Perioden in verkenningen zijn beperkt tot de instellingen voor de bewaring van gegevens van uw property. Als u een rapport maakt met een periode buiten de instellingen voor de bewaring van gegevens op gebruikers- en gebeurtenisniveau en dit rapport daarna opent in verkenningen, worden gegevens van vóór die periode niet opgenomen.

Laag aantal gebruikers

Gegevens in een rapport of verkenning kunnen buiten beschouwing worden gelaten als u een laag aantal gebruikers heeft in de opgegeven periode. Drempelwaarden voor gegevens worden toegepast om te voorkomen dat iemand die een rapport bekijkt of gebruikmaakt van een verkenning, de identiteit van individuele gebruikers kan afleiden op basis van demografische kenmerken, interesses of andere signalen in de gegevens.

Lees meer informatie over drempelwaarden voor gegevens.

Verschillen bij het gebruik van gedragsmodellering

Als gedragsmodellering voor de toestemmingsmodus aanstaat, zijn er misschien kleine verschillen in de gegevens tussen standaardrapporten en verkenningen. Gedragsmodellering maakt gebruik van machine learning om het gedrag van gebruikers die Analytics-cookies weigeren, te modelleren op basis van het gedrag van vergelijkbare gebruikers die Analytics-cookies toestaan. Als gedragsmodellering aanstaat, verwerkt het machinelearning-algoritme 2 verschillende datasets: verzameltabellen voor rapporten en onbewerkte gegevens op gebeurtenis- en gebruikersniveau voor verkenningen. Structurele verschillen in de 2 datasets kunnen leiden tot kleine verschillen in gemodelleerde gegevens tussen rapporten en verkenningen. De kans op een verschil neemt toe naarmate er meer gebruikers die toestemming voor analytische cookies hebben geweigerd, zijn opgenomen in de gegevens.

Verschillen in verwerkingstijd

De gegevens in Analytics zijn afkomstig van een aantal verschillende systemen en kunnen op verschillende tijdstippen worden verwerkt. Het kan gebeuren dat u enigszins afwijkende resultaten ziet wanneer u query's uitvoert in de afgelopen 48 uur, vanwege verschillen in verwerkingstijd.