[GA4] Raporttien ja kartoitusten väliset dataerot

Tässä artikkelissa kerrotaan syitä datan vaihteluun

Sekä raportteihin että kartoituksiiin kerätään verkkosivusto- ja sovellusdataa, joka on katsojan hyödynnettävissä. Yleensä molemmissa näkyy sama data. Toisinaan datassa voi kuitenkin olla eroja. Nämä erot ovat normaaleja, ja ne selitetään alla.

Jos haluat nähdä raporttien, kartoitusten, Google Analytics Data APIn ja BigQuery Exportin väliset dataerot yhdellä silmäyksellä, tutustu Raportointialustojen vertailu ‐taulukkoon.
Sisällys:

Raportit ja kartoitukset tukevat eri kenttiä

Raportit ja kartoitukset on suunniteltu siten, että näet niiden avulla datasi erilaisissa näkymissä ja erilaisella tarkkuudella. Kartoituksissa ei esimerkiksi tueta kaikkia ulottuvuuksia ja mittareita, jotka ovat käytettävissä raporteissa. Kun avaat kartoituksissa raportin, jossa on ei-tuettuja kenttiä, kyseiset kentät poistetaan. Jos raportti sisältää ei-tuettuihin kenttiin perustuvan visualisoinnin (kuten viivakaavion, joka kuvaa ei-tuettua mittaria), kyseinen visualisointi ei näy kartoituksessa.

Suodatus toimii eri tavalla raporteissa ja kartoituksissa

Kartoituksissa voit valita vastaavuustyypin (esim. "sisältää", "vastaa täsmälleen" tai "alussa on") ja kirjainkoolla on väliä.

Raporteissa haku toimii "sisältää"‑vastaavuustyyppiä käyttävänä suodattimena eikä kirjainkoolla ole väliä. Huomaathan, että tällä tarkoitetaan hakukenttää visualisoinnin ja datataulukon välissä (datataulukossa on lista ulottuvuuksista), ei Analytics‑käyttöliittymän yläreunan hakukenttää eikä Lisää suodatin ‑painiketta.

Segmenttien ja vertailujen väliset erot

Raporttien vertailuissa voidaan käyttää kenttiä, joita ei tueta kartoituksissa. Raportissa näkyvät vertailut muutetaan segmenteiksi, kun avaat raportin kartoituksissa. Jos vertailu sisältää mittareita tai ulottuvuuksia, joita ei tueta, niitä ei sisällytetä kartoitusten segmenttiin. Tämä voi muuttaa segmenttiin sisällytettävää tai siitä poissuljettavaa dataa.

Erot päivämäärissä

Kartoitusten ajanjaksot rajoittuvat mittauskokonaisuuden datan säilytysasetuksiin. Jos luot raportin, jonka aikaväli on käyttäjä‑ ja tapahtumatason datan säilytysasetusten ulkopuolella, ja avaat raportin kartoituksissa, raporttiin ei sisällytetä dataa kyseistä jaksoa edeltävältä ajalta.

Pienet käyttäjämäärät

Data ei välttämättä näy raportissa tai kartoituksessa, jos käyttäjien määrä on pieni valitulla aikavälillä. Datakynnysten tarkoituksena on estää raportin tai kartoituksen katsojaa päättelemästä yksittäisten käyttäjien henkilöllisyyttä datan sisältämien demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteiden tai muiden signaalien perusteella.

Lue lisää datakynnyksistä.

Erot toiminnan mallintamista käytettäessä

Jos suostumustilaan liittyvä toiminnan mallintaminen on otettu käyttöön, vakioraporttien ja kartoitusten datassa voi olla pieniä eroja. Toiminnan mallintamisessa Analytics-evästeet hylkäävien toimintaa mallinnetaan koneoppimisen avulla sellaisten samantyyppisten käyttäjien toiminnan perusteella, jotka ovat sallineet evästeet. Kun toiminnan mallintaminen on käytössä, koneoppimisalgoritmi käsittelee kahta eri datajoukkoa: koontitaulukoita raportteja varten sekä tapahtuma- ja käyttäjätason raakadataa kartoituksia varten. Datajoukkojen rakenteelliset erot voivat johtaa siihen, että raporttien ja kartoitusten mallinnetussa datassa on hiukan eroja. Erojen todennäköisyys on sitä suurempi, mitä enemmän data sisältää käyttäjiä, jotka ovat kieltäytyneet Analytics-evästeistä.

Erot käsittelyajoissa

Analyticsin data on peräisin useista eri järjestelmistä, ja sen käsittelyajoissa voi olla eroja. Käsittelyaikojen eroista johtuen saatat huomata pieniä eroja, kun teet kyselyjä 48 viime tunnin jaksolle.