[GA4] Zoekvak in Google Analytics 4-property's

Met het zoekvak bovenaan Analytics kunt u:

Zoeken is beschikbaar in alle talen die worden ondersteund door Google Analytics 4-property's in Google Analytics.

Als u in het zoekvak klikt, ziet u recente zoekopdrachten en rapporten die u heeft geopend.

Terwijl u typt in het zoekvak, geeft Analytics suggesties om u te helpen informatie te vinden, waarbij het voorgestelde deel van de tekst vetgedrukt wordt. U kunt de pijl-omhoog en pijl-omlaag gebruiken om een suggestie te markeren en op Enter drukken om een suggestie te accepteren. Als u bijvoorbeeld 'user' begint in te typen, ziet u de volgende suggesties:

Directe antwoorden zoeken

Stel uiteenlopende vragen over uw Analytics-gegevens in natuurlijke taal en krijg snel antwoord. Wanneer u directe antwoorden zoekt, moet u de statistiek, dimensie en het tijdsbestek specifiek benoemen om de gewenste reactie te krijgen.

U kunt bijvoorbeeld zoeken naar 'conversies vorige week vanuit de Verenigde Staten' en het antwoord bekijken in het zoekvenster. Klik op het zoekresultaat om het deelvenster Insights te openen met meer informatie.

Rapporten, beheerpagina's en inzichten zoeken

Rapporten

Begin de naam van een rapport of een aan het rapport gerelateerd zoekwoord te typen. Als u bijvoorbeeld 'conversies' begint te typen, ziet u rapporten die zijn gerelateerd aan conversies:

Geef de dimensies of statistieken op waarin u interesse heeft om een lijst te krijgen met rapporten waarin deze voorkomen.

U kunt een zoekopdracht naar specifiekere gegevens uitvoeren, zoals:

• Mobiele gebruikers in de afgelopen week
  • Gebruikers in de Verenigde Staten in de afgelopen 30 dagen

Zulke zoekopdrachten leveren een lijst op van rapporten die de opgegeven dimensie, statistiek en periode bevatten, bijv. Verenigde Staten, Gebruikers, 20 oktober-18 november 2019.

U kunt ook zoekopdrachten uitvoeren voor vergelijkende perioden. Met de zoekopdracht 'nieuwe gebruikers afgelopen maand vergeleken met afgelopen jaar' krijgt u bijvoorbeeld rapporten te zien met daarin de statistiek 'Nieuwe gebruikers' voor de vorige maand (bijvoorbeeld 1-30 juni) in vergelijking met diezelfde maand een jaar geleden.

Klik op een zoekresultaat om dat rapport met de toegepaste datumfilters te openen.

Beheerpagina's

U kunt naar pagina's in Analytics-beheer navigeren door naar de gerelateerde functies te zoeken. Als u bijvoorbeeld 'advertenties koppelen' opgeeft, bevatten de zoekresultaten een link naar de pagina Beheerder voor het koppelen van uw Google Ads- en Analytics-accounts. Klik op het zoekresultaat om de pagina Beheerder te openen.

Inzichten

Als Analytics insights vindt die relevant zijn voor uw zoekopdracht, worden deze ook weergegeven in de zoekresultaten (bijv. Gebruikers was gisteren hoger dan 500).

Account- en propertyconfiguraties zoeken

U kunt de zoekfunctie gebruiken om informatie over uw huidige property of account te bekijken en naar de andere Google Analytics 4-property's te gaan waartoe u toegang heeft.

Details van gegevensstreams zoeken

Met de volgende zoektermen kunt u de details openen voor een web- of app-gegevensstream in de property die u gebruikt:

• het zoekwoord 'Tracking'
  • een metings-ID voor een webstream (bijv. G-XXXXXXX)
  • een app-stream-ID (bijv. XXXXXXX)

De huidige property- en accountinstellingen vinden

Met de volgende zoektermen kunt u de instellingen openen voor de property die u gebruikt:

• het zoekwoord 'Property'
  • de huidige property-ID of propertynaam

Met de volgende zoektermen kunt u de instellingen openen voor het account dat u gebruikt:

• het zoekwoord 'Account'
  • de huidige account-ID of accountnaam

Naar andere Google Analytics 4-property's gaan

Met de volgende zoektermen kunt u navigeren naar een andere Google Analytics 4-property dan de property die u gebruikt. Analytics toont maximaal 7 property's die overeenkomen met de zoekopdracht.

• de property-ID of propertynaam van de andere property
  • een metings-ID voor een webstream (bijv. G-XXXXXXX) in de andere property
  • een app-stream-ID (bijv. 'XXXXXXX') in de andere property

Help-content doorzoeken

Als u hulp nodig heeft bij Analytics, geeft u een beschrijving van uw onderwerp op, zoals 'webstream toevoegen'.

Klik op de Help-zoekopdracht om een pagina met gerelateerde zoekresultaten te openen. Klik op een zoekresultaat om de content weer te geven.

Als u Help-content wilt doorzoeken, kunt u zoekopdrachten het best beginnen met woorden als toevoegen, configureren, maken, verwijderen, bewerken, hoe, instructies, aanpassing, aanpassen, update, upgrade, instellen, instelling.

Personalisatie van de zoekresultaten van Analytics Intelligence

De zoekgeschiedenis van Analytics Intelligence wordt opgeslagen om de zoekresultaten van Analytics beter te kunnen personaliseren.

Het gedeelte Recent bekeken bevat bijvoorbeeld links naar recent bekeken aangepaste rapporten en verkenningen en naar de pagina Beheerder, de Advertentiehub en Configureren.

Als u de opgeslagen activiteit in uw account wilt bekijken, klikt u op Beheerder en klikt u onder Property-instellingen op Zoekgeschiedenis Analytics Intelligence.

Gebruikers met de rol Bewerker kunnen alle of een deel van de eerdere zoekactiviteit op een property verwijderen.