[GA4] Hakukenttä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa

Analyticsin yläosassa olevan hakukentän avulla voit

Haku on käytettävissä kaikilla Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa tuetuilla kielillä.

Klikkaamalla hakukenttää näet äskettäin tekemäsi haut ja avaamasi raportit.

Kirjoittaessasi hakukenttään näet Analyticsissa ehdotuksia, joiden avulla voit löytää tietoja ja joissa ehdotettu osa näkyy lihavoituna. Voit korostaa ehdotuksen ylä- ja alanuolinäppäimillä ja hyväksyä ehdotuksen painamalla Enter. Kun kirjoitat esimerkiksi "user", näet seuraavat ehdotukset:

Vastausten nopea haku

Voit kysyä Analytics-dataasi liittyviä kysymyksiä luonnollisella kielellä, ja saat nopeasti vastauksia. Kun haet nopeita vastauksia, kirjoita mittari, kategoria ja ajanjakso tarkasti, jotta saat mahdollisimman osuvia tuloksia.

Voit hakea esimerkiksi "viime viikon konversiot Yhdysvalloista", niin näet tähän liittyviä tuloksia hakupaneelissa. Klikkaamalla hakutuloksia voit avata Vinkit-paneelin, josta näet lisätietoja.

Raporttien, Järjestelmänvalvoja‑sivujen ja vinkkien haku

Raportit

Ala kirjoittaa raportin nimeä tai raporttiin liittyvää avainsanaa. Jos esimerkiksi alat kirjoittaa "konversiot", näet konversioihin liittyvät raportit.

Lisää kenttään haluamasi ulottuvuudet tai mittarit, niin saat luettelon raporteista, jotka sisältävät kyseiset ulottuvuudet tai mittarit.

Voit hakea myös tarkempaa dataa, kuten

• mobiilikäyttäjät viime viikolla
  • yhdysvaltalaiset käyttäjät 30 viime päivän aikana.

Tällaisilla hauilla saat luettelon raporteista, jotka sisältävät määrittämäsi kategorian, mittarin ja ajanjakson (esim. Yhdysvallat, Käyttäjät, 20.10.2019–18.11.2019).

Voit hakea myös vertailuajanjaksoja. Jos kirjoitat hakuun esimerkiksi "uudet käyttäjät viime kuussa verrattuna viime vuoteen", saat tulokseksi raportin, jossa edellisen kuukauden (esim. 1.–30.6.) Uudet käyttäjät ‑mittaria verrataan saman kuukauden mittariin edellisvuonna.

Hakutulosta klikkaamalla voit avata raportin, jonka tiedot on suodatettu päivämäärien mukaan.

Järjestelmänvalvoja-sivut

Voit siirtyä Analyticsin Järjestelmänvalvoja-osion sivuille hakemalla haluamiasi toimintoja. Jos teet esimerkiksi haun "linkitä Google Ads", tuloksissa näkyy linkki Järjestelmänvalvoja‑sivulle, jolla voit linkittää Google Ads‑ ja Analytics‑tilisi. Voit avata Järjestelmänvalvoja‑sivun klikkaamalla hakutulosta.

Vinkit

Jos Analyticsissa on hakulausekkeeseesi liittyviä vinkkejä, myös ne näkyvät hakutuloksissa (esim. Käyttäjät-mittarin arvo oli eilen yli 500).

Tilin tai mittauskokonaisuuden määritysten hakeminen

Haun avulla voit etsiä tietoa katselemastasi mittauskokonaisuudesta tai tilistä ja siirtyä muihin Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksiin, joihin sinulla on pääsy.

Datastriimin tietojen hakeminen

Seuraavien hakutermien avulla pääset katselemasi mittauskokonaisuuden sivusto- tai sovellusdatastriimin tietoihin:

• avainsana "Seuranta"
  • Sivustostriimin mittaustunnus ("G-XXXXXXX")
  • sovellusstriimin tunnus ("XXXXXXX").

Katsellun mittauskokonaisuuden ja tilin asetusten hakeminen

Seuraavien hakutermien avulla pääset katselemasi mittauskokonaisuuden asetuksiin:

• avainsana "Mittauskokonaisuus"
  • mittauskokonaisuuden tunnus tai nimi.

Seuraavien hakutermien avulla pääset katselemasi tilin asetuksiin:

• avainsana "Tili"
  • tilin tunnus tai nimi.

Muihin Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksiin siirtyminen

Alla olevien hakutermien avulla voit siirtyä toiseen Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen. Näet Analyticsissa enintään seitsemän mittauskokonaisuutta, jotka vastaavat hakulauseketta.

• Toisen mittauskokonaisuuden tunnus tai nimi
  • Sivustostriimin mittaustunnus ("G-XXXXXXX") toisessa mittauskokonaisuudessa
  • Sovellusstriimin tunnus ("XXXXXXX") toisessa mittauskokonaisuudessa

Ohjesisällön haku

Jos tarvitset ohjeita Analyticsin käyttämiseen, tee haku kyseiseen aiheeseen liittyvällä kuvauksella, kuten "verkkostriimin lisääminen".

Avaa hakutulossivu klikkaamalla hakulausekettasi. Klikkaa sitten haluamaasi hakutulosta, niin näet ohjeen sisällön.

Hakulauseke kannattaa aloittaa esimerkiksi jollakin seuraavista sanoista: lisää, määritä, luo, luominen, poista, muokkaa, miten, näin, muokkaus, muuta, päivitä, määrittäminen, asetukset.

Analyticsin automaattiseurannan haun personointi

Analyticsin automaattiseurannan hakuhistoria tallennetaan ja sitä käytetään Analyticsin hakutulosten personointiin.

Esimerkiksi Viimeksi katsotut ‑kohdassa on linkkejä äskettäin katsottuihin omiin raportteihin ja kartoituksiin sekä Järjestelmänvalvoja-sivulle, Mainontahubiin ja Määritä-osioon.

Jos haluat nähdä tilillesi tallennetun toiminnan, klikkaa Järjestelmänvalvoja ja valitse Mittauskokonaisuuden asetukset ‐kohdasta Analyticsin automaattiseurannan hakuhistoria.

Käyttäjät, joilla on muokkaajan rooli, voivat poistaa mittauskokonaisuuden aiemmat haut osittain tai kokonaisuudessaan.