[GA4] Rapportering: deduplicera användarantal

Om du vill få en enhetlig bild av hur enskilda användare interagerar med ditt innehåll på flera plattformar och enheter måste du först implementera User-ID.

För att använda User-ID måste du kunna generera unika och beständiga id:n och tilldela dina användare dem. På så sätt räknas användarna bara en enda gång när de interagerar med ditt innehåll, till exempel första gången via din Android- eller iOS-app på telefonen och senare på din webbplats via en surfplatta eller dator.

Deduplicerade användarantal är praktiska när du tittar på det totala antalet användare samt mätvärden som Nya användare. Utan User-ID räknas användare som nya varje gång de öppnar din app eller webbplats på en ny enhet, eller varje gång de rensar sina annonsidentifierare eller cookies. Med User-ID räknas dessa användare som nya endast en gång.

Användare dedupliceras inte när det är berättigat att de räknas in i flera kategorier. Om du till exempel har separata målgrupper för användare som är kvinnor och användare som är 18–24 år räknas alla kvinnor i denna åldersgrupp in i båda målgrupperna.

Deduplicering av användare är en hjälp när målgrupper skapas för att säkerställa att användare endast räknas en gång när det är lämpligt. Om till exempel samma kvinnliga användare öppnar din app på en iPhone och en iPad vill du bara att hon räknas in en gång i målgruppen kvinnor. Om du använder denna målgrupp för remarketing vill du inte att samma användare överexponeras för annonser, och du vill inte lägga annonsbudget på att köpa dubbelt så många annonser för en och samma användare.