[GA4] Mini guides: Explorations

[GA4] Kartoitukset: Sisältösi käyttäjäpolut

Jos haluat saada käsityksen siitä, miten sisältösi saa käyttäjät toimimaan eri alustoilla ja laitteilla sekä eri tapahtumatyyppien yhteydessä, ota käyttöön User-ID-ominaisuus käyttäjien yksilöimiseksi ja selvitä reitin kartoitustekniikan avulla, mitä reittejä käyttäjät valitsevat.

Reitin kartoitus alkaa siitä näytöstä tai tapahtumasta, joka edustaa käyttäjäpolun ensimmäistä vaihetta. Tämän jälkeen näet viisi yleisintä ensimmäisen vaiheen jälkeistä näyttöä, joita käyttäjä on katsonut, tai tapahtumaa, jotka käyttäjä on käynnistänyt. Voit luoda myös taaksepäin suuntautuvan reitin, josta näet viimeiseen vaiheeseen johtaneet vaiheet. Laajentamalla kaavion voit nähdä, mitä käyttäjät ovat tehneet kussakin vaiheessa.

Jos valitset lähtöpisteeksi esimerkiksi tietyn näkymän, saatat havaita, että käyttäjät ovat ensin katsoneet sovelluksessasi uuden tuotteen kuvaa, minkä jälkeen he ovat napauttaneet näyttöä ja lukeneet tuotteen kuvauksen toisessa näkymässä. Lopuksi he ovat tehneet ostoksen verkkosivustollasi.

Jos haluat tutkia tapahtumien järjestystä, voit aloittaa esimerkiksi ad_exposure-tapahtumasta ja katsoa, mitä ad_click-tapahtumia sen jälkeen esiintyy. Sitten voit katsoa, mitkä view_item-, add_to_cart- ja ecommerce_purchase-tapahtumat seuraavat ad_click-tapahtumaa.

Lue lisää Analyticsissa automaattisesti kerättävistä tapahtumista ja niiden suosituksista eri teemoille.

Lue lisää reitin kartoituksesta.