[GA4] Bruk segmenter og filtre og se brukere

Med filtre og segmenter kan du tolke et delsett av dataene dine i henhold til visse kriterier i datavisualiseringer.

• Filtre er utforskninger som viser et begrenset datasett. Filtrene du velger, blir brukt i den gjeldende utforskningen.
  • Segmenter er grupper av økter, brukere eller hendelser du definerer. Du finner dem på alle fanene i den aktuelle utforskningen.

Sammenlign segmenter

Du kan sammenligne et segment med bestemte data i en utforskning ved å dra et segment fra Variabler-panelet over i Faneinnstillinger-panelet under Segmentsammenligninger.

Bruk av segmentet for direkte trafikk.

Du kan legge til flere segmenter i faneinnstillingene. Hvis du vil se en visuell fremstilling av forholdet mellom ulike segmenter, kan du bruke teknikken segmentoverlapping.

Opprett segmenter ut fra dataene dine

Hvis det skiller seg ut en interessant kohort av økter, brukere eller hendelser i en utforskning, kan du følge den videre ved å lagre den som et segment eller en målgruppe.

1. Høyreklikk på dataene i lerretet.
  2. Klikk på Opprett et segment ut fra det aktuelle utvalget i forgrunnsmenyen. I sidenavigeringen kan du bruke dette segmentet til å opprette en målgruppe.
  3. Gi segmentet et nytt navn (om ønskelig), og klikk så på LAGRE.

Det nye segmentet vises i Variabler-panelet under Segmenter. Du kan dra segmentet til Segmentsammenligninger-delen i den nåværende utforskningen og i fremtidige utforskninger. Finn ut hvordan du kan opprette segmenter.

Opprett filtre

1. Klikk på «Slipp eller velg dimensjonen eller beregningen»-avmerkingsboksen nederst i Faneinnstillinger-panelet i Filtre-delen, og velg ønsket beregning eller dimensjon fra forgrunnslisten. Du kan også dra dimensjoner og beregninger fra Variabler-panelet over i feltet.
  2. Velg så hvordan du vil filtrere dataene med utgangspunkt i betingelsen, fra listen som vises under det aktuelle valget. Dimensjonen eller beregningen du valgte i det første trinnet, avgjør hvilke filtre du kan velge mellom.
  3. Skriv inn kriteriene som skal evalueres i filteret. Det skilles mellom små og store bokstaver i dette kriteriet.
  4. Klikk på Bruk.
Du kan legge til opptil ti filtre. Hvis du oppretter flere filtre, må kriteriene i alle filtrene bli innfridd for at resultater skal returneres.

Se brukere

Høyreklikk på en datacelle, og velg så «Se brukere».

Du kan utforske individuell (i stedet for samlet) brukeratferd i Brukerutforskning-rapporten. I den kan du se brukerne som utgjør datapunktene i utforskningene dine:

1. Høyreklikk på dataene i lerretet.
  2. Klikk på Se brukere i forgrunnsmenyen.
  3. Nå åpnes Brukerutforskning-rapporten, som omfatter alle brukerne som bidro til det aktuelle datapunktet.

Finn ut mer om Brukerutforskning-rapporten