[GA4] Segmenttien ja suodattimien käyttöönotto ja käyttäjien katsominen

Segmenteissä ja suodattimissa hyödynnetään datan visualisointia, jotta voit tulkita datan osajoukkoa tiettyjen ehtojen perusteella.

• Hyödyntämällä suodattimia kartoituksissa voit nähdä rajoitetun datajoukon. Suodattimet koskevat nykyistä kartoitusta.
  • Segmentit ovat määrittelemiäsi käyttäjien, istuntojen tai tapahtumien ryhmiä. Ne ovat käytettävissä nykyisen kartoituksen kaikilla välilehdillä.

Segmenttien vertailu

Jos haluat verrata segmenttiä tiettyyn kartoituksen sisältämään dataan, vedä segmentti Muuttujat-paneelista Segmenttien vertailut ‐kohdasta löytyvään Välilehden asetukset ‐paneeliin.

Suoran liikenteen segmentin käyttäminen

Voit lisätä Välilehden asetukset ‑paneeliin useita segmenttejä. Voit myös visualisoida segmenttien keskinäisiä suhteita Segmenttien päällekkäisyys ‑tekniikan avulla.

Segmenttien luominen oman datan pohjalta

Jos haluat seurata jotakin kartoituksessa näkyvää käyttäjien, istuntojen tai tapahtumien kohorttia, voit tallentaa kyseisen kohortin segmenttinä tai yleisönä.

1. Klikkaa alustalla näkyvää dataa kakkospainikkeella.
  2. Klikkaa ponnahdusvalikosta Luo segmentti valinnan perusteella. Voit luoda segmentin pohjalta yleisön valitsemalla reunassa olevasta navigointipaneelista Luo yleisö.
  3. Lisää segmentille halutessasi omavalintainen nimi ja klikkaa TALLENNA.

Uusi segmentti tulee näkyviin Segmentit-kohdasta löytyvään Muuttujat-paneeliin. Voit vetää segmentin Segmenttien vertailut ‐kohtaan nykyisissä ja tulevissa kartoituksissasi. Lue lisää segmenttien luomisesta.

Suodattimien luominen

1. Klikkaa Välilehden asetukset ‑paneelin alareunassa olevan Suodattimet-kohdan Pudota tai valitse ulottuvuus tai mittari ‑ruutua ja valitse ponnahdusikkunasta mittari tai ulottuvuus. Voit myös vetää ulottuvuuksia ja mittareita Muuttujat-paneelista kyseiseen ruutuun.
  2. Valitse valintasi alle ilmestyvästä listasta, minkä ehtojen mukaan haluat suodattaa dataa. Kohdassa 1 valitsemasi ulottuvuus tai mittari vaikuttaa käytettävissä oleviin suodatinvaihtoehtoihin.
  3. Lisää ehdot, jotka suodattimen tulee arvioida. Ehtojen kirjainkoolla on väliä.
  4. Klikkaa Käytä.
Voit lisätä enintään kymmenen suodatinta. Jos luot useita suodattimia, kaikkien suodattimien ehtojen on täytyttävä, jotta saat tuloksia.

Käyttäjien katsominen

Klikkaa datasolua kakkospainikkeella ja valitse Näytä käyttäjät.

Käyttäjien kartoitus ‑raportin avulla voit tutkia yksittäisten käyttäjien toimintaa (koosteen sijaan). Raportti sisältää käyttäjät, jotka muodostavat kartoitusten arvopisteet:

1. Klikkaa alustalla näkyvää dataa kakkospainikkeella.
  2. Klikkaa ponnahdusvalikosta Näytä käyttäjät.
  3. Näkyviin tulee Käyttäjien kartoitus ‐raportti, joka sisältää kyseisen arvopisteen muodostavat käyttäjät.

Lue lisää Käyttäjien kartoitus ‑raportista.