[GA4] Traktutforskning

Med traktutforskning kan du visuelt fremstille brukernes vei frem mot å fullføre en oppgave. Du kan også raskt se om de får til eller mislykkes med det de har satt seg fore, på hvert trinn. Hvordan blir for eksempel potensielle kunder til kunder og så kjøpere? Hvordan blir førstegangskunder til returnerende kunder? Med utgangspunkt i denne informasjonen kan du finstemme lite effektive kundereiser og kundereiser som forlates før kjøp.

Opprett traktutforskninger

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på  Utforsk til venstre på siden.
  1. Velg Traktutforskning-malen øverst på skjermen.
  2. Konfigurer utforskningen med alternativene beskrevet nedenfor.
Frem til du legger til trakttrinn, vises denne merknaden: Det finnes ingen data for denne kombinasjonen av segmenter, verdier, filtre og datoperioder. Du kan prøve å endre variablene eller innstillingene, eller du kan fjerne dem.

Opprett traktrapporter

Du kan velge Lagre  for å opprette en traktrapport basert på dataene i traktutforskningen. I traktrapporten får du raskere tilgang til informasjonen om trakten. Finn ut mer

Visualisering

Velg enten en standardtrakt (med trinn) eller trendbasert trakt (linjediagram). I en trendbasert trakt kan du se alle trinnene samtidig, eller du kan hoppe over et bestemt trinn ved å klikke på navnene på trinnene øverst i visualiseringen.

Slå av/på «Åpne trakten»

Trakter kan være åpne eller lukkede, og dette avgjør hvordan brukere kan gå inn i trakten:

• I åpne trakter kan brukerne gå inn i trakten på ethvert trinn.
  • I lukkede trakter må brukerne derimot gå inn i trakten på det første trinnet.

Brukerne telles bare i de trinnene de fullfører i den angitte sekvensen. Hvis brukeren går glipp av et trinn, faller de ut av trakten, og de telles da ikke i eventuelle påfølgende trinn. Hvis en enkeltbruker fullfører trinnene i trakten flere ganger i løpet av datoperioden som er angitt, blir det bare rapportert om den første sekvensen av trinn. En bruker kan med andre ord bare gå inn i trakten én gang.

Eksempel

Tenk deg at du har konfigurert to trakter som dette:

Trakt Trinn Åpen/lukket
Trakt 1 A, B, C Åpen
Trakt 2 A, B Lukket

Fire brukere besøker nettstedet ditt innenfor tidsperioden angitt som er for trakten, og de innfrir disse trinnkravene:

Bruker Trinnkrav innfridd
1 A, B, C
2 B, C
3 A, C
4 C

Sånn telles disse brukerne i hver trakt:

Trakt 1:

Bruker Talt med i trinn
1 A, B, C
2 B, C
3 A
4 C

Trakt 2:

Bruker Talt med i trinn
1 A, B, C
3 A

Forklaring:

Ettersom trakt 1 er åpen, kan brukerne gå inn på et hvilket som helst trinn. Alle de fire brukerne telles med, men siden de må fullføre trinnene i den spesifiserte rekkefølgen, telles bruker A bare med i trinn A (brukeren hoppet over trinn B og falt derfor ut av trakten).

Ettersom trakt 2 er lukket, må brukerne komme inn i trakten på det første trinnet (A). Bare bruker 1 og 3 telles.

Sammenligning av segmenter

Bruk opptil fire segmenter for å fokusere på bestemte brukersett. Høyreklikk på datatabellen for å lage segmenter ut fra dataene.

Trinn

Trinn definerer brukerreisen du vil måle. Du kan definere opptil ti trinn per trakt.

For å endre rekkefølgen på trinnene, gå til Faneinnstillinger, og dra trinnene til ønsket plassering.

Endre trakttrinn

For å legge til eller endre trinn, klikk på blyantikonet Rediger, og gjør så følgende:

1. Gi hvert trinn et unikt navn.
  2. Legg til én eller flere betingelser som brukerne må innfri for å bli tatt med i dette trinnet av kjøpstrakten.

Vilkårene kan være basert på hendelser brukerne dine utløser eller dimensjonsverdier de deler. Dimensjonen Kampanje for brukeranskaffelse tilsvarer «Sommersalg» eller purchase-hendelsen med parameteren value > = 100.
    Du kan ikke definere trakttrinn basert på beregninger.
  3. For å legge til flere betingelser i et vilkår, klikk på OG eller ELLER.
  4. Klikk på Legg til et trinn for å legge til flere trinn i trakten.
  5. Velg om det forrige trinnet etterfølges indirekte av eller etterfølges direkte av det nye trinnet.
    1. I trinn som indirekte etterfølger det foregående trinnet, kan det finnes andre tilhørende handlinger.
    2. Trinn som direkte skal etterfølge det foregående trinnet, må forekomme umiddelbart etter det forrige trinnet.
  6. For å angi et tidsrom som trinnet må forekomme i, klikk på Innen, og angi tidsrommet.
  7. Klikk på BRUK.
Sammendrag-kortet til høyre blir oppdatert når du oppretter trakten, slik at du får se hvordan vilkårene samsvarer med dataene.

Du kan kopiere, fjerne eller legge til trinn før eller etter et valgt trinn ved å klikke på Mer More options..

Inndeling

Velg hvilken dimensjon som skal brukes for å dele inn dataseriene i tabellen. Hvis du for eksempel velger Enhetskategori-dimensjonen, ser du hvert trinn inndelt etter de ulike enhetskategoriene (f.eks. mobilenheter eller datamaskiner).

Når du tar med en inndelingsdimensjon, blir brukerne bare tilskrevet den første forekomsten av inndelingsverdien som gjelder for dem. Tenk deg for eksempel at bruker A går inn i trakten på en mobilenhet, men fullfører alle de påfølgende trinnene på en datamaskin. Hvis Enhetskategori brukes som inndelingsdimensjonen, ser du bruker A i alle trinnene i trakten, men bare under inndelingen etter mobilenheter, som var enheten brukeren benyttet seg av da hen gikk inn i trakten.

Det samme er tilfellet i trendbaserte trakter. I trendbaserte trakter blir brukerne bare tilskrevet den første datoen da de var aktive på hvert trinn.

Rader per dimensjon

Angi antallet dataserier som skal vises i tabellen.

Slå av/på «Vis forløpt tid»

Slå på denne innstillingen for å se tiden som i gjennomsnitt passerer mellom trakttrinn.

Neste handling

Velg en dimensjon for å se de vanligste brukerhandlingene etter hvert trakttrinn.

Filtre

Avgrens dataene som vises i utforskningen, i henhold til betingelsene du oppgir. Hvis det finnes flere betingelser i filteret, må alle disse innfris for at filteret skal brukes. Finn ut mer