[GA4] Tragtudforskning

Med tragtudforskning kan du visualisere de trin, som brugere følger, når de fuldfører en opgave, og hurtigt se, hvad de har foretaget sig på hvert trin. Du kan f.eks. se, hvordan kundeemner bliver til kunder, som efterfølgende køber noget hos dig. Du kan også se, hvordan personer, som har købt noget hos dig en enkelt gang, bliver loyale kunder. Disse oplysninger kan du bruge til at optimere "kunderejsen" for at undgå, at den afbrydes.

Opret en tragtudforskning

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på  Udforsk til venstre.
  1. Vælg skabelonen Tragtudforskning øverst på skærmen.
  2. Konfigurer din udforskning ved hjælp af de valgmuligheder, der er beskrevet nedenfor.
Indtil du tilføjer tragttrin, vises følgende meddelelse: Der er ingen data for denne kombination af segmenter, værdier, filtre og datointervaller. Prøv at redigere variablerne eller indstillingerne eller fjerne dem.

Opret en tragtrapport

Du kan vælge Gem for at oprette en tragtrapport ved hjælp af dataene i din tragtudforskning. Tragtrapporten giver dig mulighed for at få hurtigere adgang til oplysningerne i din tragt. Få flere oplysninger

Visualisering

Vælg enten en standardtragt (med trin) eller en tendensbaseret tragt (et linjediagram). I en tendensbaseret tragt kan du se alle trinnene samtidigt eller fokusere på et bestemt trin ved at klikke på det relevante trinnavn øverst i visualiseringen.

Skift mellem "åben" eller "lukket" tragt

Tragte kan være "åbne" eller "lukkede", hvilket afgør, hvordan brugerne kan komme ind i tragten:

• I en åben tragt kan brugerne komme ind i tragten på et hvilket som helst trin.
  • I en lukket tragt skal brugerne komme ind i tragten på det første trin.

Brugerne tælles kun på de trin, de fuldfører i den angivne rækkefølge. Hvis brugeren springer et trin over, ryger vedkommende ud af tragten og tælles ikke med i de efterfølgende trin. Hvis en enkelt bruger fuldfører tragttrinnene flere gange i løbet af det angivne datointerval, er det kun den første sekvens af trin, der rapporteres. Med andre ord kan en bruger kun komme ind i tragten én gang.

Eksempel

Lad os sige, at du har to tragte, der er konfigureret på følgende måde:

Tragt Trin Åben/lukket
Tragt 1 A, B, C Åben
Tragt 2 A, B Lukket

Fire brugere besøger dit website inden for tidsrammen for tragten og opfylder følgende trinkrav:

Bruger Opfyldte trinkrav
1 A, B, C
2 B, C
3 A, C
4 C

Disse brugere tælles på følgende måde i tragtene:

Tragt 1:

Bruger Tælles i trin
1 A, B, C
2 B, C
3 A
4 C

Tragt 2:

Bruger Tælles i trin
1 A, B, C
3 A

Forklaring:

Da tragt 1 er åben, kan brugerne komme ind på et hvilket som helst trin. Alle fire brugere tælles, men da brugerne skal fuldføre trinnene i den angivne rækkefølge, tælles bruger 3 kun i trin A (denne bruger har sprunget trin B over og er derfor røget ud af tragten).

Da tragt 2 er lukket, skal brugerne komme ind i tragten i det første trin (A). Det er kun bruger 1 og 3, der tælles.

Segmentsammenligninger

Anvend op til fire segmenter for at fokusere på bestemte grupper brugere. Højreklik i datatabellen for at oprette segmenter ud fra dataene.

Trin

Trin definerer den "brugerrejse", der skal foretages måling af. Du kan definere op til ti trin i tragten.

Du kan ændre trinnenes rækkefølge ved at trække dem til en ny position under Faneindstillinger.

Rediger tragttrin

Du kan tilføje eller redigere trin ved at klikke på redigeringsblyanten Rediger og derefter gøre følgende:

1. Giv hvert trin et beskrivende navn.
  2. Tilføj en eller flere betingelser, som en bruger skal opfylde for at blive inkluderet i det pågældende trin i tragten.

Betingelserne kan være baseret på hændelser, som brugerne aktiverer, eller dimensionsværdier, de har til fælles. Eksempelvis er dimensionen Brugeranskaffelseskampagne lig med "Sommerudsalg" eller hændelsen purchase med value >= 100 som parameterværdi.
    Du kan ikke definere tragttrin ud fra metrics.
  3. Klik på OG eller ELLER for at føje flere elementer til en betingelse.
  4. Klik på Tilføj trin for at føje trin til tragten.
  5. Vælg, om det forrige trin efterfølges indirekte af eller efterfølges direkte af det nye trin.
    1. Trin, der følger indirekte efter det forrige trin, kan have andre mellemliggende handlinger.
    2. Trin, der følger direkte efter det forrige trin, skal følge umiddelbart efter det forrige trin.
  6. Klik på Inden for for at angive en tidsramme, som det aktuelle trin skal ligge inden for.
  7. Klik på ANVEND.
Kortet Oversigt til højre opdateres, når du opretter tragten, så du kan se, i hvor høj grad dine betingelser matcher dine data.

Klik på Mere More options. for at kopiere, fjerne eller tilføje trin over eller under et valgt trin.

Fordeling

Vælg den dimension, der skal bruges til opdeling af dataserierne i tabellen. Hvis du f.eks. vælger dimensionen "Enhedskategori", får du vist hvert trin opdelt efter forskellige enhedskategorier (f.eks. computer, mobil).

Når du inkluderer en opdelingsdimension, tilskrives brugerne kun den første forekomst af den opdelingsværdi, der gælder for dem. Lad os f.eks. sige, at bruger A kommer ind i tragten fra en mobilenhed, men gennemfører alle de efterfølgende trin ved hjælp af en computer. Hvis Enhedskategori bruges som opdelingsdimension, vil du se Bruger A i alle trin i tragten, men kun under mobiloversigten, da det var den enhed, brugeren brugte, da vedkommende kom ind i tragten første gang.

Denne adfærd gælder også for tendenstragte. I en tendenstragt tilskrives brugerne kun den første dato, hvor de var aktive på hvert trin.

Rækker pr. dimension

Angiv det antal dataserier, der skal vises i tabellen.

Skydeknappen "Vis forløbet tid"

Aktivér denne indstilling for at se den gennemsnitlige forløbne tid mellem tragttrin.

Næste handling

Vælg en dimension for at få vist de mest almindelige brugerhandlinger efter hvert tragttrin.

Filtre

Brug betingelser til at angive en begrænsning for, hvilke data der skal vises i udforskningen. Hvis dit filter indeholder flere betingelser, kan filteret kun anvendes, hvis alle betingelserne er opfyldt. Få flere oplysninger