[GA4] Exploració de l'embut de conversió

L'exploració de l'embut de conversió us permet veure els passos que segueixen els usuaris per finalitzar una tasca i comprovar ràpidament si els fan correctament o no. Per exemple, com passen els clients potencials a mostrar interès en un producte i, finalment, a comprar-lo? Com es pot aconseguir que els compradors eventuals passin a ser compradors recurrents? Amb aquesta informació, podeu millorar els recorreguts ineficients o abandonats dels clients.

Crear una exploració de l'embut de conversió

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. A l'esquerra, feu clic a  Explora.
  1. A la part superior de la pantalla, seleccioneu la plantilla Exploració de l'embut de conversió.
  2. Configureu l'exploració mitjançant les opcions que es descriuen a continuació.
Fins que no afegiu els passos de l'embut de conversió, veureu l'avís següent: No hi ha dades disponibles per a aquesta combinació de segments, de valors, de filtres i d'interval de dates. Proveu d'editar les variables o les opcions de configuració, o bé traieu-les.

Crear un informe d'embut de conversió

Podeu seleccionar Desa per crear un informe d'embut de conversió fent servir les dades de l'exploració de l'embut de conversió. Aquest informe us permetrà accedir a la informació de l'embut de conversió més ràpidament. Més informació

Visualització

Seleccioneu un embut de conversió estàndard (amb passos) o un embut de conversió per tendències (amb un gràfic de línies). En un embut de conversió per tendències, podeu veure tots els passos de manera simultània o aprofundir en un pas concret fent clic als noms dels passos que hi ha a la part superior de la visualització.

Commutador "Fes que l'embut sigui obert"

Els embuts de conversió poden ser "oberts" o "tancats", fet que determina la manera com els usuaris poden entrar-hi:

• En el cas dels embuts oberts, els usuaris poden entrar-hi en qualsevol dels passos.
  • En el cas dels embuts tancats, els usuaris hi han d'entrar al primer pas.

Els usuaris només es comptabilitzen als passos que completen de la seqüència especificada. Si l'usuari no segueix un dels passos, sortirà de l'embut de conversió i no es comptarà en cap pas posterior. Si un sol usuari completa els passos de l'embut de conversió diverses vegades durant l'interval de dates especificat, només es recollirà informació sobre la primera seqüència de passos. Dit d'una altra manera, un usuari només pot entrar a l'embut de conversió una vegada.

Exemple

Suposem que teniu dos embuts de conversió configurats de la manera següent:

Embut de conversió Passos Obert/Tancat
Embut de conversió 1 A, B i C Obert
Embut de conversió 2 A i B Tancat

Quatre usuaris visiten el vostre lloc web durant el període de l'embut de conversió i compleixen els requisits següents en cada pas:

Usuari Requisits que han complert en cada pas
1 A, B i C
2 B i C
3 A i C
4 C

Tot seguit us expliquem com es comptabilitzen aquests usuaris en cada embut de conversió:

Embut de conversió 1:

Usuari Recompte en cada pas
1 A, B i C
2 B i C
3 A
4 C

Embut de conversió 2:

Usuari Recompte en cada pas
1 A, B i C
3 A

Explicació:

Com que l'embut de conversió 1 és obert, els usuaris poden entrar-hi en qualsevol pas. Es compten tots quatre usuaris, però com que han de completar els passos en l'ordre especificat, l'usuari 3 només es compta al pas A (ha omès el pas B i, per tant, ha sortit de l'embut de conversió).

Com que l'embut de conversió 2 és tancat, els usuaris han d'entrar-hi al primer pas (A). Així doncs, només es comptabilitzen els usuaris 1 i 3.

Comparacions de segments

Permet aplicar fins a 4 segments perquè pugueu centrar-vos en conjunts específics d'usuaris. Feu clic amb el botó dret a la taula de dades per crear segments a partir de les dades.

Passos

Els passos defineixen el recorregut d'usuari que voleu mesurar. Podeu definir fins a 10 passos a l'embut de conversió.

Per canviar l'ordre dels passos, aneu a Configuració de les pestanyes i arrossegueu els passos a una altra posició.

Editar els passos d'embut de conversió

Per afegir o editar passos, feu clic al llapis d'edició Edita i, a continuació:

1. Poseu un nom distintiu a cada pas.
  2. Afegiu una o diverses condicions que els usuaris han de complir perquè se'ls inclogui al pas corresponent del recorregut de l'embut de conversió.

Les condicions es poden basar en els esdeveniments que activen els usuaris o en els valors de les dimensions que comparteixen. Per exemple, podeu especificar que la dimensió Campanya de l'usuari adquirit equival a "Rebaixes d'estiu" o a l'esdeveniment purchase amb un paràmetre value igual o superior a 100.
    No podeu definir passos de l'embut de conversió bastant-vos en mètriques.
  3. Per afegir més clàusules a una condició, feu clic a I o O.
  4. Per afegir més passos a l'embut de conversió, feu clic a Afegeix un pas.
  5. Seleccioneu si el pas anterior va seguit indirectament o directament del pas nou.
    1. Els passos que segueixen indirectament el pas anterior poden incloure altres accions intermèdies.
    2. Els passos que segueixen directament el pas anterior s'han de produir immediatament després del pas anterior.
  6. Per establir un període de temps en què s'ha de produir aquest pas després del pas anterior, feu clic a En i definiu el període de temps.
  7. Feu clic a APLICA.
A mesura que creeu l'embut de conversió, la targeta Resum de la dreta s'actualitzarà per mostrar com les condicions coincideixen amb les dades.

Per copiar, treure o afegir passos abans o després d'un pas seleccionat, feu clic a Més More options..

Desglossament

Seleccioneu una dimensió que vulgueu utilitzar per desglossar la sèrie de dades de la taula. Per exemple, si seleccioneu la dimensió "Categoria del dispositiu", veureu cada pas desglossat per les diferents categories de dispositiu, com ara ordinador o mòbil.

Quan afegiu una dimensió de desglossament, els usuaris només s'atribueixen a la primera instància del valor de desglossament que els correspon. Per exemple, suposem que l'usuari A entra a l'embut de conversió des d'un dispositiu mòbil, però completa tots els passos posteriors mitjançant un ordinador. Si Categoria del dispositiu s'utilitza com a dimensió de desglossament, veureu l'usuari A en tots els passos de l'embut de conversió, però només dins del desglossament de mòbil, ja que aquest ha estat el dispositiu que ha fet servir quan ha accedit a l'embut per primera vegada.

Aquest comportament també s'aplica als embuts de conversió per tendències. En el cas d'un embut de conversió per tendències, els usuaris només s'atribueixen a la primera data en què van estar actius en cada pas.

Files per dimensió

Definiu el nombre de sèries de dades que es mostren a la taula.

Commutador "Mostra el temps transcorregut"

Activeu aquesta opció perquè es mostri la durada mitjana transcorreguda entre els passos de l'embut de conversió.

Acció següent

Seleccioneu una dimensió per mostrar les accions més habituals que els usuaris duen a terme després de finalitzar cada pas d'embut de conversió.

Filtres

Restringiu les dades que es mostren a l'exploració d'acord amb les condicions que proporcioneu. Si el filtre té diverses condicions, es mostraran les dades que les compleixin totes. Més informació