[GA4] Se ändringshistoriken för konton/egendomar

Du måste ha redigeringsrollen för att kunna se ändringshistoriken i ett Analytics-konto eller en Analytics-egendom.

Ändringshistoriken innehåller alla ändringar som har gjorts i kontot.

Se ändringshistorik

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på Admin.
  3. Använd menyn i kolumnen Konto eller Egendom för att välja kontot eller egendomen vars ändringshistorik du vill se.
  4. Leta reda på kolumnen Konto eller Egendom och klicka på Ändringshistorik för konto eller Ändringshistorik för egendom.

Listor i ändringshistoriken:

• Tid: Datum och tid för aktiviteten
  • Platstyp: Analytics-kontot eller egendomen där ändringen gjordes
  • Platsnamn: Namnet på Analytics-kontot eller egendomen där ändringen gjordes
  • Objekttyp: typen av objekt som ändrades (till exempel dataflöde, Google Ads-länk)
  • Åtgärd: ändringen av objektet (skapades, ändrades)
  • Ändrad av: vilken Analytics-användare som utförde åtgärden Ändringshistoriken innehåller också automatiska systemändringar.

Poster med [raderad användare] visar att Google-kontot för användaren som gjorde ändringen senare har raderats från systemet och att Analytics kan inte hämta en e-postadress.

Ändringshistoriken visar aktiviteter under de senaste två åren.

Ange datumintervallet

Använd menyn Datumintervall för att välja ett av de fördefinierade datumintervallen eller ange ett anpassat datumintervall.

Datumintervallet utgår från operativsystemets tidszon.

Filtrera innehållet

1. Använd menyn Plats för att välja kontot eller egendomen vars ändringar du vill se.
  2. Klicka på Fler filter för att öppna alternativen för:
    • Alla objekttyper: Välj vilka objekttyper du vill inkludera.
    • Ändrad av: Ange en eller flera e-postadresser till användare vars ändringar du vill inkludera.
  3. Klicka på Använd.

Söka i innehållet

Använd sökfältet högst upp i tabellen för att söka efter innehåll utifrån någon av datatyperna i kolumnerna (till exempel datum, platsnamn, objekttyp).

Ange datum med samma format som kolumnposterna.

Du kan ange delar av strängar, till exempel de första två bokstäverna i en månad eller några bokstäver från användarens e-postadress.

Se mer information

Klicka på Information på raden för en enskild ändring för att se ytterligare information, till exempel statusen för ett konto eller en egendom före och efter ändringen. Du kan också se objektets Admin-API.