[GA4] Tilin tai mittauskokonaisuuden muutoshistorian katsominen

Jos haluat katsella Analytics-tilin tai ‐mittauskokonaisuuden muutoshistoriaa, tarvitset muokkaajan roolin.

Muutoshistoriaan on kirjattu tilille tehdyt muutokset.

Muutoshistorian katsominen

Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Tili- tai Mittauskokonaisuus-kohdasta Tilin muutoshistoria tai Mittauskokonaisuuden muutoshistoria.

Muutoshistoriassa näkyy seuraavat tiedot:

• Aika: Muutoksen päivämäärä ja kellonaika.
  • Sijainnin tyyppi: Analytics-tili tai ‑mittauskokonaisuus, johon muutos tehtiin.
  • Sijainnin nimi: Sen Analytics-tilin tai ‑mittauskokonaisuuden nimi, johon muutos tehtiin.
  • Kohteen tyyppi: Muutetun kohteen tyyppi (esim. datastriimi tai Google Ads ‑linkki).
  • Toiminta: Kohteelle tehty muutos (esim. luonti tai muokkaus).
  • Muokkaaja: Muutoksen tehnyt Analytics-käyttäjä. Muutoshistoriaan kirjataan myös jotkin automaattiset järjestelmämuutokset.
    Huom. Järjestelmä (siirto) ‐tunniste ilmaisee, että muutos on tehty Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden automaattisen luomisen aikana.

Jos muokkaajana näkyy [poistettu käyttäjä], muokkaajan Google-tili on sittemmin poistettu järjestelmästä eikä Analytics voi hakea sähköpostiosoitetta.

Muutoshistoriassa on tiedot kahden edellisen vuoden aikana tehdyistä muutoksista.

Aikavälin asettaminen

Valitse Ajanjakso-valikosta jokin valmiista ajanjaksoista tai määritä oma ajanjakso.

Aikavälissä käytetään käyttöjärjestelmän aikavyöhykettä.

Sisällön suodattaminen

1. Valitse Sijainti-valikosta tili tai mittauskokonaisuus, jonka muutokset haluat nähdä.
  2. Saat näkyviin lisää vaihtoehtoja alla mainituille suodattimille klikkaamalla Lisää suodattimia:
    • Mikä tahansa kohteen tyyppi: Valitse kohteiden tyypit, jotka haluat mukaan sisältöön.
    • Muokkaaja: Lisää yksi tai useampi sellaisen käyttäjän sähköpostiosoite, jonka muutokset haluat mukaan sisältöön.
  3. Klikkaa Käytä.

Sisällöstä hakeminen

Käyttämällä taulukon yläosassa olevaa hakukenttää voit tehdä hakuja sisällöstä kaikkien sarakkeissa näkyvien datatyyppien mukaan (esim. päivämäärä, sijainnin nimi tai kohteen tyyppi).

Lisää päivämäärät samassa muodossa kuin ne on merkitty sarakkeisiin.

Voit lisätä osittaisia merkkijonoja, kuten kuukauden nimen kaksi ensimmäistä kirjainta tai muutaman kirjaimen käyttäjän sähköpostiosoitteesta.

Lisätietojen näyttäminen

Jos haluat nähdä lisätietoja, kuten tilin tai mittauskokonaisuuden tilan ennen tiettyä muutosta ja sen jälkeen, klikkaa muutoksen riviltä Tiedot. Lisätiedoista näkyy, miten muutettu kohde esitetään Admin APIssa.

Aikavälissä käytetään käyttöjärjestelmän aikavyöhykettä.

Sisällön suodattaminen

1. Valitse Sijainti-valikosta tili tai mittauskokonaisuus, jonka muutokset haluat nähdä.
  2. Saat näkyviin lisää vaihtoehtoja alla mainituille suodattimille klikkaamalla Lisää suodattimia:
    • Mikä tahansa kohteen tyyppi: Valitse kohteiden tyypit, jotka haluat mukaan sisältöön.
    • Muokkaaja: Lisää yksi tai useampi sellaisen käyttäjän sähköpostiosoite, jonka muutokset haluat mukaan sisältöön.
  3. Klikkaa Käytä.

Sisällöstä hakeminen

Käyttämällä taulukon yläosassa olevaa hakukenttää voit tehdä hakuja sisällöstä kaikkien sarakkeissa näkyvien datatyyppien mukaan (esim. päivämäärä, sijainnin nimi tai kohteen tyyppi).

Lisää päivämäärät samassa muodossa kuin ne on merkitty sarakkeisiin.

Voit lisätä osittaisia merkkijonoja, kuten kuukauden nimen kaksi ensimmäistä kirjainta tai muutaman kirjaimen käyttäjän sähköpostiosoitteesta.

Lisätietojen näyttäminen

Jos haluat nähdä lisätietoja, kuten tilin tai mittauskokonaisuuden tilan ennen tiettyä muutosta ja sen jälkeen, klikkaa muutoksen riviltä Tiedot. Lisätiedoista näkyy, miten muutettu kohde esitetään Admin APIssa.