Reports

[GA4] Reaaliaikainen raportti

Seuraa käyttäjien toimintaa sivustollasi tai sovelluksessasi reaaliajassa

Reaaliaikaisesta raportista voit seurata, mitä ihmiset tekevät sivustollasi tai sovelluksessasi juuri sillä hetkellä. Korttien järjestyksen avulla näet, miten käyttäjät astuvat sisään konversiosuppiloon ja etenevät siellä:

• Käyttäjien määrä 30 viime minuutin aikana (minuuttia kohden)
  • Käyttäjät liikenteen lähteen, tulotavan tai kampanjan mukaan: Mistä käyttäjät tulevat?
  • Käyttäjät tai uudet käyttäjät yleisön mukaan: Keitä käyttäjät ovat?
  • Käyttäjät sivun otsikon tai näytön nimen mukaan: Mitä sisältöä käyttäjät katselevat?
  • Tapahtumien määrä tapahtuman nimen mukaan: Mitä tapahtumia he käynnistävät?
  • Konversiot tapahtuman nimen mukaan: Mitä konversioita käyttäjät suorittavat loppuun?

Analyticsin reaaliaikaisessa raportissa näkyy käyttäjien toiminnasta kertovia ulottuvuuksia ja mittareita. Reaaliaikaisen raportin ulottuvuuksien ja mittareiden avulla näet, mistä ja miten käyttäjiä on tullut.

Huom. Reaaliaikaisen raportin korteissa voi näkyä enintään 700 riviä, ja osa datasta saatetaan sisällyttää "(other)"-riville.

Reaaliaikaisen raportin sijainti

Löydät reaaliaikaisen raportin klikkaamalla vasemmalta navigaatiopaneelista Raportit > Reaaliaikainen.

Kuva Reaaliaikainen-valikosta vasemmanpuoleisessa navigaatiopaneelissa

Reaaliaikaisen raportin hyödyntäminen

Reaaliaikaisen raportin avulla voit seurata keskeytyksettä sitä, miten uudet kampanjat ja sivustomuutokset vaikuttavat liikenteeseesi.

• Näet, tuoko yhden päivän mainoskampanja liikennettä sivustollesi tai sovellukseesi.
  • Voit seurata, mitä välittömiä vaikutuksia blogi- tai somepostauksilla tai twiiteillä on liikenteeseen.
  • Voit seurata, onko sivustosi uudella ja muutetulla sisällöllä vaikutusta liikenteeseen.
  • Voit varmistaa, että seurantakoodi toimii sivustollasi tai sovelluksessasi.

Vertailut

Vertailujen avulla näet valitsemasi datajoukot rinnakkain. Voit esimerkiksi verrata 18–24-vuotiaita käyttäjiä kaikkiin käyttäjiin tai kahta eri kampanjaa toisiinsa.

Luo oma vertailu klikkaamalla .

Klikkaamalla jotakin kartalla näkyvistä kuplista voit luoda vertailun, jossa kaikkia käyttäjiä verrataan kyseisessä kaupungissa oleviin käyttäjiin.

Käyttäjäkohtainen data

Jos haluat nähdä yksittäistä käyttäjää koskevaa dataa, klikkaa raportin yläreunasta Näytä käyttäjäkohtainen data.

Käyttäjäkohtaisessa datassa on tietoa käyttäjän laitteesta, sovellusversiosta, sijainnista, useimmin käynnistyneistä tapahtumista sekä keskeisistä käyttäjäominaisuuksista.

Voit siirtyä toisen käyttäjän dataan klikkaamalla raportin yläreunan ensimmäisessä kortissa olevaa nuolta.

Hyvä muistaa

Käyttäjien prosessointi ja ryhmittely

Reaaliaikaisesta raportista näet

• "Käyttäjät 30 viime minuutin aikana" eli kaikki sivustollasi tai sovelluksessasi käyneet
  • "Uudet käyttäjät" eli sivustollasi tai sovelluksessasi ensimmäistä kertaa käyneet
  • "Käyttäjät" eli Analyticsin prosessoimat palaavat käyttäjät

Uudet ja palaavat käyttäjät, joita järjestelmä ei ole prosessoinut, eivät sisälly "Käyttäjiin".

Sovellusdata

Sovellusdata pakataan laitteiden akun säästämiseksi, mikä saattaa aiheuttaa viivettä. Pakkaamiseen menee yleensä muutama minuutti.

Ei dataa

Jos reaaliaikaisessa raportissa ei näy dataa, on mahdollista, ettei aktiivisia käyttäjiä ole.

Attribuutiodata

DebugView-raportin tavoin myös reaaliaikainen raportti suorittaa pienimuotoisen attribuutioanalyysin varmistaakseen responsiivisen raportoinnin. Tarkimmat attribuutiotiedot löytyvät kuitenkin Hankinta-raporteista.

Reaaliaikainen raportti vs. DebugView-raportti

Seuraavasta taulukosta näet tärkeimmät reaaliaikaisten raporttien ja DebugView-raporttien erot.

Reaaliaikaiset raportit DebugView-raportit
Sisältää käyttäjien toiminnan 30 viime minuutin ajalta Sisältää käyttäjien toiminnan yli 30 minuutin pituisilta ajanjaksoilta (jos virheenkorjaustila on käytössä)
Tukee sekä sivusto- että sovellusdatastriimejä Tukee sekä sivusto- että sovellusdatastriimejä
Luomalla vertailuja voit nähdä tiettyä striimiä koskevan datan Valitsemalla VIRHEENKORJAUSLAITE voit nähdä tiettyä laitetta koskevan datan
Näytä käyttäjäkohtainen data ‑vaihtoehdon avulla voit nähdä satunnaista käyttäjää koskevan datan
Dataa voi katsoa kuka tahansa, jolla on pääsy Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen Raportteja käyttävät yleensä web- tai sovelluskehittäjät

Lisätietoa

Voit luoda reaaliaikaisen raportin Google Analytics Reporting APIn avulla.

Katso, mitä ulottuvuuksia ja mittareita Google Analytics Reporting APIssa on käytettävissä.