Reports

[GA4] Bruk sammenligninger i rapporter

Sammenlign ulike datasett i rapporter

Med sammenligninger kan du evaluere undergrupper av dataene dine side om side. Du kan for eksempel sammenligne data generert av Android-enheter med data generert av iOS-enheter.

Sammenligninger i Google Analytics 4 erstatter segmenter i Universal Analytics.

Slik fungerer det

Du kan lage sammenligninger ved hjelp av betingelser basert på dimensjoner og dimensjonsverdier. Eksempel:

Dimensjon Eksempler på dimensjonsverdier
Strøm <stream ID>
Plattform Android, iOS, på nettet
Land Argentina, Japan, Tyskland
Målgruppe Enhver målgruppe du har definert

Flere verdier for den samme betingelsen evalueres med ELLER-logikk, for eksempel Plattform = Android ELLER iOS, Land = Argentina ELLER Japan.

Flere betingelser i den samme sammenligningen evalueres med OG-logikk, for eksempel (Plattform = Android ELLER iOS) OG (Land = Argentina ELLER Japan).

Bruk sammenligninger i rapporter

Du kan opprette en egen sammenligning for hvert datasett du vil sammenligne. Hvis du for eksempel vil sammenligne data for apper og nettsteder, kan du opprette én sammenligning for Android- og iOS-data og en annen for nettdata.

1. Klikk på øverst til høyre i rapporten.
  2. Velg en lagret sammenligning, eller klikk på + Opprett ny øverst til høyre for å opprette en sammenligning.
    Tips: I Google Analytics-området ditt finner du forhåndsdefinerte lagrede sammenligninger for vanlige bruksmønstre. Disse sammenligningene kan for eksempel omfatte direkte trafikk, organisk trafikk, nettrafikk og mobiltrafikk.
  3. Slik oppretter du en sammenligning:
    1. Velg en dimensjon i Dimensjon-rullegardinmenyen. Bare dimensjoner som har dimensjonsverdier, vises i listen. Dimensjoner som ikke er kompatible med andre dimensjoner i rapporten, vises nedtonet.
    2. Velg samsvartype i Samsvartype-feltet:
      • Med eksakt samsvar (dvs. «samsvarer nøyaktig med» og «samsvarer ikke nøyaktig med») kan du sammenligne data som samsvarer nøyaktig med eller ikke samsvarer nøyaktig med bestemte dimensjonsverdier.
      • Delvis samsvar (dvs. «inneholder» og «inneholder ikke») gir større fleksibilitet ved sammenligning av dimensjonsverdier. Det skilles mellom store og små bokstaver i delvis frasesamsvar.
    3. Angi én eller flere dimensjonsverdier.
    4. (Valgfritt) Klikk på + Legg til en ny betingelse for å legge til opptil fire betingelser.
  4. Klikk på Bruk.

Det vises en fargekodet versjon av dataene for hver sammenligning.

Lagre sammenligninger

Experiment icon for Gradual feature rollout Gradvis funksjonslansering: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for alle Google Analytics-områder ennå.

Som administrator eller redigerer i Google Analytics-områder kan du lagre sammenligninger i Google Analytics 4-området ditt. Med lagrede sammenligninger slipper du og andre med tilgang til området å opprette sammenligninger på nytt hver gang dere vil analysere brukerbaser som er viktige for bedriften.

1. Administrator-siden klikker du på Konverteringer under Datavisning.
  2. Klikk på Ny sammenligning øverst til høyre.
    Merk: Du kan lagre opptil 200 sammenligninger i hvert Google Analytics 4-område. Klikk på Kvoteinformasjon for å se hvor mange sammenligninger du har lagret så langt.
  3. Velg en dimensjon i Dimensjon-rullegardinmenyen. Bare dimensjoner som har dimensjonsverdier, vises i listen. Dimensjoner som ikke er kompatible med andre dimensjoner i rapporten, vises nedtonet.
  4. Velg samsvartype i Samsvartype-feltet:
    • Med eksakt samsvar (dvs. «samsvarer nøyaktig med» og «samsvarer ikke nøyaktig med») kan du sammenligne data som samsvarer nøyaktig med eller ikke samsvarer nøyaktig med bestemte dimensjonsverdier.
    • Delvis samsvar (dvs. «inneholder» og «inneholder ikke») gir større fleksibilitet ved sammenligning av dimensjonsverdier. Det skilles mellom store og små bokstaver i delvis frasesamsvar.
  5. Angi én eller flere dimensjonsverdier.
  6. (Valgfritt) Klikk på + Legg til en ny betingelse for å legge til opptil fire betingelser.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Skriv inn et navn og en beskrivelse for sammenligningen, og klikk på Bekreft.

Når du har lagret sammenligningen, kan du endre, duplisere og slette den lagrede sammenligningen på Sammenligninger-siden i Administrator-delen. Alle med tilgang til området kan bruke sammenligningen i rapporter.

Slå sammenligninger av eller på

Definisjonene for sammenligningene vises øverst i rapportene dine. Hvis du bruker sammenligninger, og du går fra én rapporteringsside til en annen, er alle sammenligningene unntatt Alle brukere valgt bort på den nye siden. Når du går til en rapport, viser den som standard data om Alle brukere. Klikk på -symbolet ved siden av Alle brukere for å slå på alle sammenligningene du har brukt tidligere.

Du kan slå av sammenligninger ved å klikke på X til høyre for den aktuelle definisjonen.

Fjern sammenligninger fra den øverste menyen i Google Analytics

Avanserte sammenligninger

Hvis du vil sammenligne data basert på komplekse kriterier, for eksempel sekvenser av brukerhandlinger, bør du først konfigurere en målgruppe der du definerer de komplekse kriteriene. Når du har opprettet denne målgruppen, kan du lagre en sammenligning der målgruppen brukes som betingelse.

Selv om denne metoden gir muligheter for sammenligninger basert på detaljerte betingelser, omfatter den bare data som er samlet inn fra og med tidspunktet da målgruppen ble opprettet.

Begrensninger

Hvis en betingelse ikke støttes i en rapport (f.eks. hvis rapporten ikke omfatter én av dimensjonene), vises et tomt kort for den aktuelle sammenligningen. I så fall må du enten velge andre dimensjoner for betingelsen eller fjerne betingelsen. Sjansene er størst for at du kan oppleve dette i Sanntid-rapporten.

Det kan hende at ikke alle dimensjonsverdiene er tilgjengelige. Noen dimensjoner kan ikke ekskluderes, mens andre ikke er tilgjengelige på grunn av konfigurasjonen din.