[GA4] Automatiskt insamlade händelser

Automatiskt insamlade händelser utlöses av grundläggande interaktioner med din app och/eller webbplats (visas under händelsenamnet i tabellen nedan). Förutsatt att du använder Google Analytics för Firebase SDK eller gtag.js behöver du inte skriva någon ytterligare kod för att samla in dessa händelser.

Analytics samlar in händelser för Android- och iOS-appar om inget annat anges. Namnen på och parametrarna för dessa händelser kan vara användbara när du vill komma åt obearbetad händelsedata i BigQuery.

Information om händelseparametrarna nedan och hur var och en uppdaterar en dimension eller ett mätvärde i Google Analytics finns i Google Analytics-händelseparametrar.

Obs!

Följande parametrar samlas in som standard för varje händelse, även anpassade händelser.

• language
  • page_location
  • page_referrer
  • page_title
  • screen_resolution

Värdet som tilldelas händelseparametrar får innehålla högst 100 tecken. Parametern page_title får innehålla högst 300 tecken. Parametern page_referrer får innehålla högst 420 tecken. Parametern page_location får innehålla högst 1 000 tecken.

Kontrollera att webbadressens sökväg är giltig om du åsidosätter parametern page_location. Om du tilldelar en ogiltig webbadress blir dimensionen Sidplats tom. Du kan använda verktyget för att skapa kampanjwebbadresser för att kontrollera om en webbadress är giltig.

Händelse Utlöses automatiskt ... Parametrar

ad_click

(app)

när en användare klickar på en annons.

Utgivarhändelser som kommer från AdMob via SDK för Google Mobile-annonser eller Ad Manager via integreringen med Ad Manager.

Denna händelse exporteras inte till BigQuery.

ad_event_id

ad_exposure

(app)

när minst en annons som visas via SDK för Google Mobile-annonser syns på skärmen.

Denna händelse syns inte i rapporter och exporteras inte till BigQuery.

firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time

ad_impression

(app)

när en användare ser en annonsexponering.

Utgivarhändelser som kommer från AdMob via SDK för Google Mobile-annonser eller Ad Manager via integreringen med Ad Manager.

Denna händelse exporteras inte till BigQuery.

ad_event_id, value*

ad_query

(app)

när en annonsbegäran sker från SDK för Google Mobile-annonser.

Denna händelse syns inte i rapporter och exporteras inte till BigQuery.

ad_event_id

ad_reward

(app)

när en premie delas ut från en premierad annons som visas av SDK för Google Mobile-annonser. ad_unit_code, reward_type, reward_value

adunit_exposure

(app)

när en annonsenhet som visas via SDK för Google Mobile-annonser syns på skärmen.

Denna händelse syns inte i rapporter och exporteras inte till BigQuery.

firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time

app_clear_data

(app)

när användaren återställer/rensar appdata så att alla inställningar och all inloggningsdata tas bort.

Endast Android.

app_exception

(app)

när appen kraschar eller framtvingar ett undantag.

Händelsen skickas när du integrerar Firebase Crashlytics.

fatal, timestamp, engagement_time_msec

app_remove

(app)

när ett app-paket tas bort (avinstalleras) från en Android-enhet.

Endast Android.

Denna händelse skiljer sig från mätvärdena Antal avinstallationer per dag efter enhet och Antal avinstallationer per dag efter användare, som båda rapporteras av Google Play Console. Händelsen app_remove räknar borttagningen av app-paket oavsett installationskälla, och antalet ändras beroende på vilket datumintervall du använder i rapporten. Mätvärdena Antal avinstallationer per dag efter enhet och Antal avinstallationer per dag efter användare räknar endast borttagningen av app-paket om de installerades från Google Play och rapporteras dagligen.

app_store_refund

(app)

när ett köp i appen återbetalas av Google Play.

Endast Android.

Denna händelse exporteras inte till BigQuery.

product_id, value, currency, quantity

app_store_

subscription_cancel

(app)

när en betalprenumeration avslutas i Google Play.

Endast Android.

Kräver en första prenumeration från den 1 juli 2019 eller senare.

Denna händelse exporteras inte till BigQuery.

product_id, price, value, currency, cancellation_reason

app_store_

subscription_convert

(app)

när en prenumeration under en gratis provperiod konverteras till en betald prenumeration.

Denna händelse är inställd som en viktig standardhändelse.

Kräver en första prenumeration från den 1 juli 2019 eller senare. En första kostnadsfri prenumeration registreras som in_app_purchase med parametern för prenumeration inställd på true.

Denna händelse exporteras inte till BigQuery.

product_id, price, value, currency, quantity

app_store_

subscription_renew

(app)

när en betalprenumeration förnyas.

Denna händelse är inställd som en viktig standardhändelse.

Kräver en första prenumeration från den 1 juli 2019 eller senare.

Denna händelse exporteras inte till BigQuery.

product_id, price, value, currency, quantity, renewal_count

app_update

(app)

när appen uppdateras till en ny version och sedan startas igen.

Appens föregående versions-id skickas som parameter.

Denna händelse skiljer sig begreppsmässigt från mätvärdet Antal uppgraderingar per dag efter enhet, som rapporteras av Google Play Console. En uppgradering avser uppdateringen av appbinärfilen, medan en app_update-händelse utlöses när den uppgraderade appen startas.

previous_app_version

click

(webb)

varje gång en användare klickar på en länk som leder bort från den aktuella domänen.

Som standard registreras en utgående klickhändelse för varje länk som leder bort från den aktuella domänen. Länkar till domäner som har ställts in för mätning över flera domäner utlöser inte utgående klickhändelser.

Parametrarna fyller följande dimensioner:

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

link_classes, link_domain, link_id, link_url, outbound (boolean)

när en användare öppnar appen igen via en dynamisk länk.

Obs! Denna händelse fasas ut eftersom Firebase Dynamic Links är utfasat. Läs mer om de här ändringarna.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

när appen uppdateras till en ny version och öppnas via en dynamisk länk.

Endast Android.

Obs! Denna händelse fasas ut eftersom Firebase Dynamic Links är utfasat. Läs mer om de här ändringarna.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

när en användare öppnar appen för första gången via en dynamisk länk.

Obs! Denna händelse fasas ut eftersom Firebase Dynamic Links är utfasat. Läs mer om de här ändringarna.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

error

(app)

registreras i stället för en händelse som inte kan registreras eftersom den är ogiltig.

Parametrarna _err (firebase_error), _ev (firebase_error_value) och _el (firebase_error_length) innehåller ytterligare information.

Denna händelse syns inte i rapporter och exporteras inte till BigQuery.

firebase_error, firebase_error_value

file_download

(webb)

när en användare klickar på en länk som leder till en fil (med ett vanligt filtillägg) av följande typ:
  • dokument
  • text
  • körbar fil
  • presentation
  • komprimerad fil
  • video
  • ljud

Denna händelse samlas in som standard via förbättrad mätning. Se vilka filnamnstillägg som utlöser händelsen

file_extension, file_name link_classes, link_id, link_text, link_url

firebase_campaign

(app)

när appen startas med kampanjparametrar

source, medium, campaign, term, content, gclid, aclid, cp1, anid, click_timestamp, campaign_info_source

firebase_in_app_

message_action

(app)

när en användare gör något i ett Firebase-meddelande i appen. message_name, message_device_time, message_id

firebase_in_app_

message_dismiss

(app)

när en användare ignorerar ett Firebase-meddelande i appen. message_name, message_device_time, message_id

firebase_in_app_

message_impression

(app)

när en användare ser ett Firebase-meddelande i appen. message_name, message_device_time, message_id

first_open

(app)

första gången en användare startar en app efter att ha installerat eller installerat om den.

Denna händelse utlöses inte när en användare laddar ned appen till en enhet, utan först när den används första gången. Du kan se obearbetad statistik om nedladdningar i Google Play Console eller iTunesConnect.

Stöd för att mäta viktiga first_open-händelser för användare som har godkänt meddelandet om appspårning i iOS 14.
previous_gmp_app_id, updated_with_analytics, previous_first_open_count, system_app, system_app_update, deferred_analytics_collection, reset_analytics_cause, engagement_time_msec

first_visit

(app, webb)

första gången en användare besöker en webbplats eller startar en snabbapp för Android med Analytics aktiverat.

form_start

(webb)

första gången en användare interagerar med ett formulär under en session.

Obs! Om du vill använda parametrarna i dina rapporter måste du skapa anpassade dimensioner för dem.

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

form_id, form_name, form_destination

form_submit

(webb)

när användaren skickar in ett formulär.

Obs! Om du vill använda parametrarna i dina rapporter måste du skapa anpassade dimensioner för dem.

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

form_id, form_name, form_destination, form_submit_text

in_app_purchase

(app)

när en användare slutför ett köp i en app, inklusive en initial prenumeration, som behandlas av Apple App Store eller Google Play Butik.

Produkt-id, produktnamn, valuta och antal skickas som parametrar.

Denna händelse utlöses endast av versioner av appen som innehåller Google Analytics för Firebase SDK.

Android:

Om du vill se data om köp i appen för Android-appar måste du länka Analytics till Google Play.

Tänk på att Analytics inte automatiskt mäter intäkter från betalappar. De rapporterade intäkterna i Google Analytics kan dessutom skilja sig från de värden som visas i Google Play Console.

Analytics ignorerar händelser som är flaggade som ogiltiga eller tester. Läs mer om hur du testar Google Play-fakturering.

iOS:

Observera att Analytics inte automatiskt mäter intäkter och återbetalningar för betalappar.

Analytics ignorerar händelser som är flaggade som ogiltiga eller som finns i sandlådan.

product_id, price, value, currency, quantity, subscription, free_trial, introductory_price

notification_dismiss

(app)

när en användare stänger en avisering från Firebase Cloud Messaging (FCM).

Endast Android.

message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel

notification_foreground

(app)

när en avisering från FCM tas emot när appen är i förgrunden. message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel, message_type

notification_open

(app)

när en användare öppnar en avisering från FCM. message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel

notification_receive

(app)

när en avisering från FCM tas emot av en enhet när appen är i bakgrunden.

Endast Android.

message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel, message_type

os_update

(app)

när enhetens operativsystem uppdateras till en ny version. Det tidigare operativsystemets versions-id skickas som parameter. previous_os_version

page_view

(webb)

varje gång sidan läses in eller läget för webbläsarhistorik ändras av den aktiva webbplatsen.

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

page_location (sidadress), page_referrer (föregående sidadress), engagement_time_msec

screen_view

(app)

när en skärmövergång sker och något av följande kriterier är uppfyllt:
  • Ingen skärm har ställts in tidigare.
  • Det nya skärmnamnet skiljer sig från föregående skärmnamn.
  • Det nya skärmklassnamnet skiljer sig från föregående skärmklassnamn.
  • Det nya skärm-id:t skiljer sig från föregående skärm-id.
firebase_screen, firebase_screen_class, firebase_screen_id, firebase_previous_screen, firebase_previous_class, firebase_previous_id, engagement_time_msec

scroll

(webb)

första gången en användare når slutet på varje sida (när ett vertikalt djup på 90 % blir synligt).

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

engagement_time_msec

session_start

(app, webb)

när en användare interagerar med appen eller webbplatsen.

Ett sessions-id och sessionsnummer genereras automatiskt för varje session och kopplas till varje händelse i sessionen. Läs mer

user_engagement

(app, webb)

när appen är i förgrunden eller webbsidan är i fokus i minst en sekund. Läs mer

engagement_time_msec

video_complete

(webb)

när videon avslutas.

För inbäddade YouTube-videor som har stöd för JS API aktiverat.

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (Booleskt)

video_progress

(webb)

när videon spelas upp längre än 10 %, 25 %, 50 % och 75 % av tiden.

För inbäddade YouTube-videor som har stöd för JS API aktiverat.

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (Booleskt)

video_start

(webb)

när videon börjar spelas upp.

För inbäddade YouTube-videor som har stöd för JS API aktiverat.

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (Booleskt)

view_search_results

(webb)

varje gång en användare gör en webbplatssökning, indikerad av förekomsten av en frågeparameter för webbadresser.

Samlas in som standard via förbättrad mätning.

search_term, eventuellt q_ <ytterligare nyckel=""> (där <ytterligare nyckel= ""> matchar en ytterligare frågeparameter som du anger och som ska samlas in under Avancerade inställningar)

Obs! Den här händelsen skickar endast parametern unique_search_term när den har värdet 1 (dvs. när strängen är unik för den aktuella sessionen).

Obs! Filnamnstillägg som matchar följande reguljära uttryck utlöser händelsen file_download:

pdf|xlsx?|docx?|txt|rtf|csv|exe|key|pp(s|t|tx)|7z|pkg|rar|gz|zip|avi|mov|mp4|mpe?g|wmv|midi?|mp3|wav|wma

* no_ad_impression, value eller currency skickas med i standardintegreringen.