[GA4] Automatisk indsamlede hændelser

Automatiske indsamlede hændelser aktiveres af grundlæggende interaktioner med din app og/eller dit website (som angivet under hændelsesnavnet i tabellen nedenfor). Hvis du bruger Google Analytics til Firebase SDK eller gtag.js, behøver du ikke skrive yderligere kode for at indsamle disse hændelser.

Medmindre andet er angivet, indsamles der hændelser for både Android- og iOS-apps i Analytics. Disse hændelsers navne og parametre kan være nyttige, når du skal have adgang til dine råhændelsesdata i BigQuery.

Se Google Analytics-hændelsesparametre for at få oplysninger om alle de hændelsesparametre, der er angivet nedenfor, og hvordan hver parameter bruges til opdatering af en dimension eller metric i Google Analytics.

Bemærk!

Nedenstående parametre indsamles som standard for alle hændelser, heriblandt tilpassede hændelser:

• language
  • page_location
  • page_referrer
  • page_title
  • screen_resolution

Den værdi, der tildeles hændelsesparametre, må højst være på 100 tegn. Parameterenpage_title må højst være på 300 tegn. Parameteren page_referrer må højst indeholde 420 tegn. Parameteren page_location må højst indeholde 1.000 tegn.

Hvis du tilsidesætter parameteren page_location, skal du sikre dig, at webadressestien er gyldig. Hvis du tildeler en ugyldig webadressesti, er dimensionen Sideplacering tom. Du kan bruge webadresseværktøjet til kampagner til at tjekke, om en webadressesti er gyldig.

Hændelse Aktiveres automatisk... Parametre

ad_click

(app)

Når en bruger klikker på en annonce.

Udgiverrelaterede hændelser, der modtages fra AdMob via Google Mobile Ads SDK eller fra Ad Manager via Ad Manager-integrationen

Denne hændelse eksporteres ikke til BigQuery.

ad_event_id

ad_exposure

(app)

Når mindst én annonce vises på skærmen via Google Mobile Ads SDK.

Denne hændelse vises ikke i rapporter og eksporteres ikke til BigQuery.

firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time

ad_impression

(app)

Når en bruger ser en annonceeksponering.

Udgiverrelaterede hændelser, der modtages fra AdMob via Google Mobile Ads SDK eller fra Ad Manager via Ad Manager-integrationen

Denne hændelse eksporteres ikke til BigQuery.

ad_event_id, value*

ad_query

(app)

Når der foretages en annonceanmodning via Google Mobile Ads SDK.

Denne hændelse vises ikke i rapporter og eksporteres ikke til BigQuery.

ad_event_id

ad_reward

(app)

Når der tildeles en bonus via en bonusannonce, som vises via Google Mobile Ads SDK. ad_unit_code, reward_type og reward_value

adunit_exposure

(app)

Når en annonceenhed vises på skærmen via Google Mobile Ads SDK.

Denne hændelse vises ikke i rapporter og eksporteres ikke til BigQuery.

firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time

app_clear_data

(app)

Når brugeren nulstiller/rydder appdata og fjerner alle indstillinger og logindata.

Kun Android

app_exception

(app)

Når appen går ned eller udløser en undtagelse

Hændelsen sendes, når du integrerer Firebase Crashlytics.

fatal, timestamp, engagement_time_msec

app_remove

(app)

Når en app-pakke fjernes (afinstalleres) fra en Android-enhed.

Kun for Android

Denne hændelse adskiller sig fra metrics'ene Daglige afinstallationer efter enhed og Daglige afinstallationer efter bruger, som begge rapporteres af Google Play Console. Hændelsen app_remove tæller fjernelse af app-pakker, uanset installationskilde, og antallet ændrer sig, afhængigt af det datointerval du benytter i rapporten. Metrics for Daglige afinstallationer efter enhed og Daglige afinstallationer efter bruger tæller kun fjernelse af app-pakker, hvis de blev installeret fra Google Play, og de rapporteres på daglig basis.

app_store_refund

(app)

Når et køb i appen refunderes af Google Play.

Kun Android

Denne hændelse eksporteres ikke til BigQuery.

product_id, value, currency, quantity

app_store_

subscription_cancel

(app)

Når et betalingsabonnement opsiges i Google Play.

Kun for Android

Dette forudsætter, at det første abonnement er tegnet den 1. juli 2019 eller senere.

Denne hændelse eksporteres ikke til BigQuery.

product_id, price, value, currency, cancellation_reason

app_store_

subscription_convert

(app)

Når et abonnement med en gratis prøveperiode konverteres til et betalingsabonnement.

Denne hændelse er angivet som en vigtig hændelse som standard.

Dette forudsætter, at det første abonnement er tegnet den 1. juli 2019 eller senere. Et indledende abonnement med en gratis prøveperiode registreres som in_app_purchase, hvor abonnementsparameteren er angivet til "true".

Denne hændelse eksporteres ikke til BigQuery.

product_id, price, value, currency, quantity

app_store_

subscription_renew

(app)

Når et betalingsabonnement fornyes.

Denne hændelse er angivet som en vigtig hændelse som standard.

Dette forudsætter, at det første abonnement er tegnet den 1. juli 2019 eller senere.

Denne hændelse eksporteres ikke til BigQuery.

product_id, price, value, currency, quantity, renewal_count

app_update

(app)

Når appen opdateres til en ny version og lanceres igen.

Det forrige appversions-id videregives som en parameter.

Denne hændelse adskiller sig begrebsmæssigt fra metric'en Daglige opgraderinger efter enhed, som rapporteres via Google Play Console. En opgradering henviser til opdateringen af appens binære fil, hvorimod en app_update-hændelse aktiveres ved den efterfølgende lancering af den opgraderede app.

previous_app_version

click

(web)

Hver gang en bruger klikker på et link, der fører væk fra det aktuelle domæne

Som standard registreres der en hændelse af typen udgående klik for alle links, der fører brugeren væk fra det aktuelle domæne. Links til domæner, der er konfigureret til måling på tværs af domæner, aktiverer ikke hændelser af typen udgående klik.

Følgende dimensioner udfyldes af parametrene:

Indsamles som standard via forbedret måling.

link_classes, link_domain, link_id, link_url, outbound (boolesk)

Når en bruger genåbner appen via et dynamisk link.

Bemærk! Denne hændelse er ved at blive udfaset, fordi dynamiske Firebase-links er udfaset. Få flere oplysninger om disse ændringer.

source, medium, campaign, link_id og accept_time

Når appen opdateres til en ny version og åbnes via et dynamisk link.

Kun Android

Bemærk! Denne hændelse er ved at blive udfaset, fordi dynamiske Firebase-links er udfaset. Få flere oplysninger om disse ændringer.

source, medium, campaign, link_id og accept_time

Når en bruger åbner appen for første gang via et dynamisk link.

Bemærk! Denne hændelse er ved at blive udfaset, fordi dynamiske Firebase-links er udfaset. Få flere oplysninger om disse ændringer.

source, medium, campaign, link_id og accept_time

error

(app)

Registreres i stedet for en hændelse, der ikke kan registreres, fordi den af en eller anden årsag er ugyldig.

Der er yderligere oplysninger vedrørende parametrene _err (firebase_error), _ev (firebase_error_value) og _el (firebase_error_length).

Denne hændelse vises ikke i rapporter og eksporteres ikke til BigQuery.

firebase_error, firebase_error_value

file_download

(web)

Når en bruger klikker på et link, der fører til en fil (med en fælles filtype) af følgende typer:
  • dokument
  • tekst
  • eksekverbar
  • præsentation
  • komprimeret fil
  • video
  • lyd

Denne hændelse indsamles som standard via forbedret måling. Se, hvilke filtyper der aktiverer hændelsen

file_extension, file_name, link_classes, link_id, link_text og link_url

firebase_campaign

(app)

Når appen lanceres med kampagneparametre

source, medium, campaign, term, content, gclid, aclid, cp1, anid, click_timestamp, campaign_info_source

firebase_in_app_

message_action

(app)

Når en bruger reagerer på en Firebase-meddelelse i appen. message_name, message_device_time, message_id

firebase_in_app_

message_dismiss

(app)

Når en bruger afviser en Firebase-meddelelse i appen. message_name, message_device_time, message_id

firebase_in_app_

message_impression

(app)

Når en bruger ser en Firebase-meddelelse i appen. message_name, message_device_time, message_id

first_open

(app)

Første gang en bruger starter en app efter installation eller geninstallation.

Denne hændelse aktiveres ikke, når brugeren downloader appen på en enhed, men i stedet når vedkommende benytter den første gang. Hvis du vil se de rå downloadtal, skal du kigge i Google Play Developer Console eller i iTunes Connect.

Understøtter måling af vigtige hændelser af typen first_open for brugere, der accepterer Apples iOS 14-appsporingsmeddelelse.
previous_gmp_app_id, updated_with_analytics, previous_first_open_count, system_app, system_app_update, deferred_analytics_collection, reset_analytics_cause, engagement_time_msec

first_visit

(app, web)

Den første gang, en bruger besøger et website eller starter en Android Instant App med Analytics aktiveret.

form_start

(web)

Den første gang, en bruger interagerer med en formular i en session.

Bemærk! Du kan kun bruge parametrene i dine rapporter, hvis du opretter tilpassede dimensioner for dem.

Indsamles som standard via forbedret måling.

form_id, form_name og form_destination

form_submit

(web)

Når brugeren indsender en formular.

Bemærk! Du kan kun bruge parametrene i dine rapporter, hvis du opretter tilpassede dimensioner for dem.

Indsamles som standard via forbedret måling.

form_id, form_name, form_destination, form_submit_text

in_app_purchase

(app)

Når en bruger foretager et køb i appen, som behandles i Apple App Store eller i Google Play Butik – gælder også tegning af et abonnement.

Produkt-id, produktnavn, valuta og mængde overføres som parametre.

Denne hændelse aktiveres kun af de versioner af din app, der omfatter Google Analytics til Firebase SDK.

Android:

Hvis du vil se data for køb i appen for Android-apps, skal du knytte Analytics til Google Play.

Bemærk! Analytics måler ikke automatisk omsætningen fra køb af købeapps. Derudover kan din rapporterede omsætning i Google Analytics afvige fra de værdier, der vises i Google Play Console.

Ignorerer hændelser, der er markeret som ugyldige eller tests. Få flere oplysninger om test af Google Play-fakturering.

iOS:

Bemærk! Analytics måler ikke automatisk omsætning og refusioner for køb i købeapps.

Analytics ignorerer hændelser, der er markeret som ugyldige eller sandbox.

product_id, price, value, currency, quantity, subscription, free_trial, introductory_price

notification_dismiss

(app)

Når en bruger lukker en notifikation, der er blevet sendt via Firebase-cloudmeddelelser (FCM, Firebase Cloud Messaging).

Kun Android

message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel

notification_foreground

(app)

Når der modtages en notifikation via FCM, mens appen er i forgrunden. message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel, message_type

notification_open

(app)

Når en bruger åbner en notifikation, der er blevet sendt via FCM. message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel

notification_receive

(app)

Når der modtages en notifikation via FCM på en enhed, mens appen er i baggrunden.

Kun Android

message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel, message_type

os_update

(app)

Når enhedens operativsystem opdateres til en ny version. Det tidligere operativsystems versions-id videresendes som en parameter. previous_os_version

page_view

(web)

Hver gang siden indlæses, eller browserhistorikken ændres af det aktive website.

Indsamles som standard via forbedret måling.

page_location (sidewebadresse), page_referrer (webadresse for forrige side), engagement_time_msec

screen_view

(app)

Når der skiftes skærm og et eller flere af følgende kriterier er opfyldt:
  • Der er ikke tidligere angivet en skærm.
  • Det nye skærmnavn er et andet end det tidligere skærmnavn.
  • Navnet på den nye skærmklasse er et andet end det tidligere skærmklassenavn.
  • Det nye skærm-id er et andet end det tidligere skærm-id.
firebase_screen, firebase_screen_class, firebase_screen_id, firebase_previous_screen, firebase_previous_class, firebase_previous_id, engagement_time_msec

scroll

(web)

Første gang en bruger når bunden på hver side (dvs. når 90 % lodret dybde bliver synlig).

Indsamles som standard via forbedret måling.

engagement_time_msec

session_start

(app, web)

Når en bruger interagerer med appen eller websitet.

Et sessions-id og et sessionsnummer genereres automatisk for hver session og knyttes til hver enkelt hændelse i sessionen. Få flere oplysninger

user_engagement

(app, web)

Når appen er i forgrunden, eller når websiden er i fokus i mindst ét sekund. Få flere oplysninger

engagement_time_msec

video_complete

(web)

Når videoen slutter.

For indlejrede YouTube-videoer, der understøtter JS API.

Indsamles som standard via forbedret måling.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (boolesk)

video_progress

(web)

Når videoens varighed passerer 10 %, 25 %, 50 % og 75 %.

For indlejrede YouTube-videoer, der understøtter JS API.

Indsamles som standard via forbedret måling.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (boolesk)

video_start

(web)

Når videoen starter

For indlejrede YouTube-videoer, der understøtter JS API.

Indsamles som standard via forbedret måling.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (boolesk)

view_search_results

(web)

Hver gang en bruger foretager en websitesøgning, som er angivet ved tilstedeværelsen af en forespørgselsparameter for webadresser.

Indsamles som standard via forbedret måling.

search_term, eventuelt q_<additional key=""> (hvor <additional key=""> matcher en ekstra forespørgselsparameter, du angiver, der skal indsamles, under avancerede indstillinger)

Bemærk! Denne hændelse sender kun parameteren unique_search_term, når den har en værdi på 1 (dvs. når strengen er unik for den pågældende session).

Bemærk! Hændelsen file_download aktiveres af filtyper, der matcher følgende regulære udtryk:

pdf|xlsx?|docx?|txt|rtf|csv|exe|key|pp(s|t|tx)|7z|pkg|rar|gz|zip|avi|mov|mp4|mpe?g|wmv|midi?|mp3|wav|wma

* Værdien "no_ad_impression" eller valutaen angives via standardintegrationen