[GA4] Esdeveniments recollits automàticament

Els esdeveniments recollits automàticament s'activen mitjançant interaccions bàsiques amb l'aplicació o el lloc web (tal com s'indica a sota del nom d'esdeveniment de la taula següent). Si feu servir l'SDK de Google Analytics for Firebase o gtag.js, no caldrà que escrigueu codi addicional per recollir aquests esdeveniments.

Analytics recull esdeveniments per a aplicacions d'Android i d'iOS, tret que s'indiqui el contrari. Els noms i els paràmetres d'aquests esdeveniments poden ser útils quan accediu a les dades d'esdeveniment sense processar de BigQuery.

Per entendre cada paràmetre d'esdeveniment que s'indica a continuació i com cada paràmetre actualitza una dimensió o mètrica a Google Analytics, consulteu l'article Paràmetres d'esdeveniment de Google Analytics.

Nota

Els paràmetres següents es recullen de manera predeterminada amb cada esdeveniment, inclosos els esdeveniments personalitzats:

• language
  • page_location
  • page_referrer
  • page_title
  • screen_resolution

El valor assignat als paràmetres d'esdeveniment ha de tenir 100 caràcters com a màxim. El paràmetre page_title ha de tenir 300 caràcters com a màxim. El paràmetre page_referrer ha de tenir 420 caràcters com a màxim. El paràmetre page_location ha de tenir 1.000 caràcters com a màxim.

Si anul·leu el paràmetre page_location, assegureu-vos que el camí de l'URL sigui vàlid. Si assigneu un camí d'URL no vàlid, la dimensió Ubicació de la pàgina serà buida. Podeu utilitzar el creador d'URL per a campanyes per comprovar si un camí d'URL és vàlid.

Esdeveniment S'activa automàticament... Paràmetres

ad_click

(aplicació)

Quan un usuari fa clic en un anunci.

Esdeveniments d'editor procedents d'AdMob a través de l'SDK d'anuncis de Google per a mòbils o d'Ad Manager a través de la integració d'Ad Manager.

Aquest esdeveniment no s'exporta a BigQuery.

ad_event_id

ad_exposure

(aplicació)

Quan la pantalla mostra almenys un anunci difós per l'SDK d'anuncis per a mòbils.

Aquest esdeveniment no es mostra als informes i no s'exporta a BigQuery.

firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time

ad_impression

(aplicació)

Quan un usuari veu una impressió d'anunci.

Esdeveniments d'editor procedents d'AdMob a través de l'SDK d'anuncis de Google per a mòbils o d'Ad Manager a través de la integració d'Ad Manager.

Aquest esdeveniment no s'exporta a BigQuery.

ad_event_id, value*

ad_query

(aplicació)

Quan l'SDK d'anuncis per a mòbils fa una sol·licitud d'anunci.

Aquest esdeveniment no es mostra als informes i no s'exporta a BigQuery.

ad_event_id

ad_reward

(aplicació)

Quan un anunci amb recompensa difós per l'SDK d'anuncis per a mòbils atorga una recompensa. ad_unit_code, reward_type, reward_value

adunit_exposure

(aplicació)

Quan la pantalla mostra un bloc d'anuncis difós per l'SDK d'anuncis per a mòbils.

Aquest esdeveniment no es mostra als informes i no s'exporta a BigQuery.

firebase_screen, firebase_screen_id, firebase_screen_class, exposure_time

app_clear_data

(aplicació)

Quan l'usuari restableix o esborra les dades de l'aplicació i, per tant, treu totes les dades de configuració i d'inici de sessió.

Només per a Android.

app_exception

(aplicació)

Quan l'aplicació es bloqueja o llança una excepció.

L'esdeveniment s'envia quan integreu Firebase Crashlytics.

fatal, timestamp, engagement_time_msec

app_remove

(aplicació)

Quan es treu (es desinstal·la) d'un dispositiu Android el paquet d'una aplicació.

Només per a Android.

Aquest esdeveniment és diferent de les mètriques Desinstal·lacions diàries per dispositiu i Desinstal·lacions diàries per usuari, de les quals informa Google Play Console. L'esdeveniment app_remove comptabilitza els paquets d'aplicacions que es treuen, independentment de la font d'instal·lació, i aquest recompte varia en funció de l'interval de dates que feu servir per a l'informe. Les mètriques Desinstal·lacions diàries per dispositiu i Desinstal·lacions diàries per usuari comptabilitzen els paquets d'aplicacions que es treuen només si s'han instal·lat des de Google Play i se n'informa diàriament.

app_store_refund

(aplicació)

Quan Google Play reembossa una compra des de l'aplicació.

Només per a Android.

Aquest esdeveniment no s'exporta a BigQuery.

product_id, value, currency, quantity

app_store_

subscription_cancel

(aplicació)

Quan es cancel·la una subscripció de pagament a Google Play.

Només per a Android.

Requereix una subscripció inicial feta de l'1 de juliol de 2019 en endavant.

Aquest esdeveniment no s'exporta a BigQuery.

product_id, price, value, currency, cancellation_reason

app_store_

subscription_convert

(aplicació)

Quan una subscripció de prova gratuïta es converteix en una subscripció de pagament.

Aquest esdeveniment es defineix com a esdeveniment clau predeterminat.

Requereix una subscripció inicial feta de l'1 de juliol de 2019 en endavant. Una subscripció de prova gratuïta inicial es registra com a in_app_purchase amb el paràmetre de subscripció definit en "true".

Aquest esdeveniment no s'exporta a BigQuery.

product_id, price, value, currency, quantity

app_store_

subscription_renew

(aplicació)

Quan es renova una subscripció de pagament.

Aquest esdeveniment es defineix com a esdeveniment clau predeterminat.

Requereix una subscripció inicial feta de l'1 de juliol de 2019 en endavant.

Aquest esdeveniment no s'exporta a BigQuery.

product_id, price, value, currency, quantity, renewal_count

app_update

(aplicació)

Quan s'actualitza l'aplicació a una versió nova i es torna a executar.

L'identificador de la versió anterior de l'aplicació es transfereix com a paràmetre.

Aquest esdeveniment és conceptualment diferent de la mètrica Actualitzacions diàries per dispositiu, de la qual informa Google Play Console. Aquestes actualitzacions fan referència al canvi de binari de l'aplicació, mentre que un esdeveniment app_update s'activa en executar posteriorment l'aplicació actualitzada.

previous_app_version

click

(web)

Cada vegada que un usuari fa clic en un enllaç que el dirigeix fora del domini en què es troba.

De manera predeterminada, els esdeveniments de clic de sortida es produiran amb tots els enllaços que dirigeixin fora del domini actual. Els enllaços a dominis configurats per al mesurament entre dominis no activaran esdeveniments de clic de sortida.

Els paràmetres emplenen les dimensions següents:

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

link_classes, link_domain, link_id, link_url, outbound (booleà)

Quan un usuari torna a obrir l'aplicació a través d'un enllaç dinàmic.

Nota: aquest esdeveniment es retirarà, ja que actualment Firebase Dynamic Links està obsolet. Obteniu més informació sobre aquests canvis.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

Quan l'aplicació s'actualitza a una versió nova i s'obre a través d'un enllaç dinàmic.

Només per a Android.

Nota: aquest esdeveniment es retirarà, ja que actualment Firebase Dynamic Links està obsolet. Obteniu més informació sobre aquests canvis.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

Quan un usuari obre l'aplicació per primer cop a través d'un enllaç dinàmic.

Nota: aquest esdeveniment es retirarà, ja que actualment Firebase Dynamic Links està obsolet. Obteniu més informació sobre aquests canvis.

source, medium, campaign, link_id, accept_time

error

(aplicació)

Es registra en comptes d'un esdeveniment que no es pot registrar perquè per algun motiu no és vàlid.

Els paràmetres _err (firebase_error), _ev (firebase_error_value) i _el (firebase_error_length) contenen informació addicional.

Aquest esdeveniment no es mostra als informes i no s'exporta a BigQuery.

firebase_error, firebase_error_value

file_download

(web)

Quan un usuari fa clic en un enllaç que el dirigeix a un fitxer (amb una extensió de fitxer habitual) dels tipus següents:
  • document
  • text
  • executable
  • presentació
  • fitxer comprimit
  • vídeo
  • àudio

Aquest esdeveniment es recull de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat. Mostra les extensions de fitxer que activen l'esdeveniment

file_extension, file_name link_classes, link_id, link_text, link_url

firebase_campaign

(aplicació)

Quan s'executa l'aplicació amb paràmetres de campanya.

source, medium, campaign, term, content, gclid, aclid, cp1, anid, click_timestamp, campaign_info_source

firebase_in_app_

message_action

(aplicació)

Quan un usuari duu a terme alguna acció en un missatge des de l'aplicació enviat per Firebase. message_name, message_device_time, message_id

firebase_in_app_

message_dismiss

(aplicació)

Quan un usuari ignora un missatge des de l'aplicació enviat per Firebase. message_name, message_device_time, message_id

firebase_in_app_

message_impression

(aplicació)

Quan un usuari veu un missatge des de l'aplicació enviat per Firebase. message_name, message_device_time, message_id

first_open

(aplicació)

El primer cop que un usuari executa una aplicació després d'instal·lar-la o de tornar-la a instal·lar.

Aquest esdeveniment no s'activa quan un usuari baixa l'aplicació en un dispositiu, sinó quan la fa servir per primer cop. Per veure les xifres de baixades sense processar, consulteu Google Play Console o iTunes Connect.

Admet el mesurament d'esdeveniments clau first_open per als usuaris que accepten la sol·licitud de seguiment d'aplicacions d'iOS 14 d'Apple.
previous_gmp_app_id, updated_with_analytics, previous_first_open_count, system_app, system_app_update, deferred_analytics_collection, reset_analytics_cause, engagement_time_msec

first_visit

(aplicació i web)

El primer cop que un usuari visita un lloc web o executa una aplicació instantània Android amb Analytics activat.

form_start

(web)

El primer cop que un usuari interacciona amb un formulari en una sessió.

Nota: heu de crear dimensions personalitzades per als paràmetres si voleu utilitzar-los als informes.

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

form_id, form_name, form_destination

form_submit

(web)

Quan l'usuari envia un formulari.

Nota: heu de crear dimensions personalitzades per als paràmetres si voleu utilitzar-los als informes.

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

form_id, form_name, form_destination, form_submit_text

in_app_purchase

(aplicació)

Quan un usuari completa una compra des de l'aplicació, inclosa una subscripció inicial, que es processa a l'App Store d'Apple o a Google Play Store.

L'identificador, el nom, la moneda i la quantitat del producte es transfereixen com a paràmetres.

Aquest esdeveniment només s'activa a les versions de l'aplicació que inclouen l'SDK de Google Analytics for Firebase.

Android:

Per veure les dades de compra des de l'aplicació per a aplicacions d'Android, enllaceu Analytics a Google Play.

Tingueu en compte que Analytics no mesura automàticament els ingressos procedents de les compres de l'aplicació de pagament. A Google Analytics, a més, els ingressos dels quals s'informa poden ser diferents dels valors que es mostren a Google Play Console.

Analytics ignora els esdeveniments que s'han marcat com a no vàlids o com a proves. Obteniu més informació sobre les proves de facturació de Google Play.

iOS:

Tingueu en compte que Analytics no mesura automàticament els ingressos procedents de les compres de l'aplicació de pagament ni els reembossaments.

Analytics ignora els esdeveniments que s'han marcat com a no vàlids o en zona de proves.

product_id, price, value, currency, quantity, subscription, free_trial, introductory_price

notification_dismiss

(aplicació)

Quan un usuari ignora una notificació enviada per Firebase Cloud Messaging (FCM).

Només per a Android.

message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel

notification_foreground

(aplicació)

Quan es rep una notificació enviada per FCM mentre l'aplicació s'executa en primer pla. message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel, message_type

notification_open

(aplicació)

Quan un usuari obre una notificació enviada per FCM. message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel

notification_receive

(aplicació)

Quan un dispositiu rep una notificació enviada per FCM mentre l'aplicació s'executa en segon pla.

Només per a Android.

message_name, message_time, message_device_time, message_id, topic, label, message_channel, message_type

os_update

(aplicació)

Quan el sistema operatiu del dispositiu s'actualitza a una versió nova. L'identificador de la versió anterior del sistema operatiu es transfereix com a paràmetre. previous_os_version

page_view

(web)

Cada vegada que la pàgina es carrega o el lloc web actiu canvia l'estat de l'historial del navegador.

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

page_location (URL de la pàgina), page_referrer (URL de la pàgina anterior), engagement_time_msec

screen_view

(aplicació)

Quan es produeix una transició de pantalla i es compleix qualsevol dels criteris següents:
  • No s'ha definit cap pantalla prèviament.
  • El nom de pantalla nou és diferent de l'anterior.
  • El nom de classe de pantalla nou és diferent de l'anterior.
  • L'identificador de pantalla nou és diferent de l'anterior.
firebase_screen, firebase_screen_class, firebase_screen_id, firebase_previous_screen, firebase_previous_class, firebase_previous_id, engagement_time_msec

scroll

(web)

La primera vegada que un usuari arriba al final d'una pàgina (és a dir, quan esdevé visible una profunditat vertical del 90%).

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

engagement_time_msec

session_start

(aplicació i web)

Quan un usuari interacciona amb l'aplicació o el lloc web.

Es generen automàticament un identificador de sessió i un número de sessió amb cada sessió, i s'associen a cadascun dels esdeveniments de la sessió. Més informació

user_engagement

(aplicació i web)

Quan l'aplicació s'executa en primer pla o la pàgina web està en el focus durant almenys un segon. Més informació

engagement_time_msec

video_complete

(web)

Quan el vídeo finalitza.

En el cas dels vídeos de YouTube inserits que tenen activada la compatibilitat amb l'API de JavaScript.

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (booleà)

video_progress

(web)

Quan el vídeo avança una vegada ha transcorregut el 10%, 25%, 50% i 75% de la durada total.

En el cas dels vídeos de YouTube inserits que tenen activada la compatibilitat amb l'API de JavaScript.

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (booleà)

video_start

(web)

Quan es comença a reproduir el vídeo.

En el cas dels vídeos de YouTube inserits que tenen activada la compatibilitat amb l'API de JavaScript.

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (booleà)

view_search_results

(web)

Cada vegada que un usuari duu a terme una cerca al lloc web, la qual cosa s'indica mitjançant la presència d'un paràmetre de consulta d'URL.

Recollit de manera predeterminada mitjançant el mesurament millorat.

search_term i, opcionalment, "q_<additional key="">" (en què <additional key=""> coincideix amb un paràmetre de consulta addicional que, a la configuració avançada, especifiqueu que es reculli).

Nota: aquest esdeveniment només envia el paràmetre unique_search_term quan té un valor d'1 (és a dir, quan la cadena és única de la sessió).

Nota: les extensions de fitxer que coincideixin amb l'expressió regular següent activaran l'esdeveniment file_download:

pdf|xlsx?|docx?|txt|rtf|csv|exe|key|pp(s|t|tx)|7z|pkg|rar|gz|zip|avi|mov|mp4|mpe?g|wmv|midi?|mp3|wav|wma

* El valor o la moneda no_ad_impression es transfereixen amb la integració predeterminada.