[GA4] Förbättrad mätning

Förbättrad mätning påverkar bara dina webbdataflöden.

Händelser som du samlar in via förbättrad mätning räknas inte in i gränsen på 500 separata namngivna händelser.

Med förbättrad mätning kan du mäta interaktioner med innehållet genom att aktivera alternativ (händelser) i Google Analytics-gränssnittet. Ingen kod behöver ändras. När du aktiverar dessa alternativ för ett webbflöde börjar Google Analytics-taggen skicka händelser direkt.

Innan du aktiverar funktionen för förbättrad mätning är det viktigt att du vet hur de olika alternativen fungerar och vilken data som samlas in. Du kan också inaktivera specifika mätalternativ. Enligt våra villkor måste du säkerställa att det inte skickas några uppgifter som kan kopplas till en specifik individ till Google när du samlar in den data som beskrivs i följande tabell.

Följande tabell beskriver när händelser utlöses och vilka parametrar som samlas in för varje händelse.

Dessa händelser samlas endast in för webbplatser.

Mätningsalternativ/händelse Aktiveras … Parametrar

Sidvisning

page_view

varje gång sidan läses in eller webbläsarhistoriken ändras av den aktiva webbplatsen

Denna händelse samlas in automatiskt. Du kan inte stänga av insamlingen.

En avancerad inställning för detta alternativ styr om händelsen skickas baserat på händelser i webbläsarhistoriken. Detta mätalternativ lyssnar efter pushState, popState och replaceState.
page_location (sidadress), page_referrer (föregående sidadress)

Scrollningar

scroll

första gången en användare når slutet på varje sida (när ett vertikalt djup på 90 % blir synligt) Inga parametrar samlas in

Utgående klick

klick

varje gång en användare klickar på en länk som leder bort från den aktuella domänen

link_classes, link_domain, link_id, link_url, outbound (boolean)

Webbplatssökning

view_search_results

varje gång en användare gör en webbplatssökning, vilket indikeras av förekomsten av en frågeparameter för webbadresser

Som standard utlöses händelsen baserat på förekomsten av en av följande fem parametrar i webbadressen:
  • q
  • s
  • search
  • query
  • sökord
Du kan konfigurera detta alternativ för att söka efter söktermer i andra parametrar.
search_term, eventuellt q_ <ytterligare nyckel=""> (där <ytterligare nyckel= ""> matchar en ytterligare frågeparameter som du anger och som ska samlas in under Avancerade inställningar)

Videoengagemang

video_start

video_progress

video_complete

För inbäddade YouTube-videor som har stöd för JS API:et aktiveras följande händelser:
  • video_start när videon börjar spelas upp
  • video_progress när videon spelas upp längre än 10 %, 25 %, 50 % och 75 % av tiden
  • video_complete när videon slutar

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (boolean)

Filnedladdningar

file_download

när en användare klickar på en länk som leder till en fil (med ett vanligt filtillägg) av följande typ:
  • dokument
  • text
  • körbar
  • presentation
  • komprimerad fil
  • video
  • ljud

Filtillägg som matchar följande reguljära uttryck utlöser händelsen:

pdf|xlsx?|docx?|txt|rtf|csv|exe|key|PP(s|t|tx)|7z|pkg|lar|gz|zip|avi|mobil|mp4|mpe? g|wmv|midi ?|mp3|wav|wma

file_extension, file_name, link_classes, link_domain, link_id, link_text, link_url

Aktivera eller inaktivera förbättrade mätningshändelser

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på Administratör och leta reda på egendomen som du vill redigera.
  3. Klicka på Dataströmmar > Webb i kolumnen Egendom.
  4. Slå på reglaget under Förbättrad mätning för att aktivera alla alternativ.
    Klicka på Inställningar för att redigera enskilda alternativ senare vid behov.