[GA4] Gebeurtenissen voor verbeterde meting

Ontdek hoe u gebeurtenissen voor verbeterde meting kunt aan- en uitzetten, en welke parameters worden verzameld voor elke gebeurtenis.

Met de functie Verbeterde meting kunt u interacties met uw content meten door opties (gebeurtenissen) aan te zetten in de Google Analytics-interface. Er zijn geen codewijzigingen nodig. Als u deze opties aanzet voor een webgegevensstream, begint uw Google Analytics-tag onmiddellijk gebeurtenissen te versturen.

Voordat u de functie Verbeterde meting aanzet, moet u goed begrijpen hoe elke optie werkt en weten welke verbeterde gegevens worden verzameld. U kunt ook specifieke meetopties uitzetten in de instellingen.

U moet voorkomen dat er persoonlijk identificeerbare informatie wordt verzameld.

Gebeurtenissen voor verbeterde meting aan- of uitzetten

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensstreams.
  2. Klik op de naam van uw gegevensstream.
  3. Schuif onder Verbeterde meting de schakelaar naar Aan om alle opties aan te zetten.
    Klik op Instellingen om afzonderlijke opties te bewerken.

Enable enhanced measurement slider

Als u de Google-tag gebruikt op uw website, moet u ervoor zorgen dat elke gebeurtenis is aangezet voor automatische gebeurtenisdetectie voor uw Google-tag. Standaard staan alle gebeurtenistypen aan. Meer informatie over de instellingen van uw Google-tag

Meting en parameters van gebeurtenissen

In de volgende tabel wordt uitgelegd wanneer gebeurtenissen worden geactiveerd en welke parameters worden verzameld voor elke gebeurtenis. U vindt gegevens over elke geactiveerde gebeurtenis in het rapport Gebeurtenissen in het onderwerp Engagement. Klik op de naam van de gebeurtenis in het rapport voor meer informatie over de gebeurtenis.

Ga naar Google Analytics-gebeurtenisparameters voor meer informatie over elke gebeurtenisparameter die hieronder wordt vermeld en hoe elke parameter een dimensie of statistiek in Google Analytics updatet.

Meetoptie/gebeurtenis Geactiveerd Parameters

Paginaweergaven

page_view

Elke keer dat de pagina wordt geladen of de status van de browsergeschiedenis wordt gewijzigd door de actieve site

Deze gebeurtenis wordt automatisch verzameld. U kunt het verzamelen niet uitzetten.

Een geavanceerde instelling voor deze optie bepaalt of de gebeurtenis wordt gestuurd op basis van browsergeschiedenisgebeurtenissen. Deze meetoptie luistert naar pushState, popState en replaceState.

De gebeurtenis vult de statistiek Weergaven. De parameters vullen de volgende dimensies:

page_location (URL van pagina), page_referrer (URL van vorige pagina)

Scrolls

scroll

De 1e keer dat een gebruiker de onderkant van elke pagina bereikt (bijvoorbeeld als een verticale diepte van 90% zichtbaar wordt).

De gebeurtenis vult de dimensie Percentage gescrolld.

Er worden geen parameters verzameld

Uitgaande klikken

click

Elke keer dat een gebruiker op een link klikt waarmee het huidige domein wordt verlaten

Uitgaande-klikgebeurtenissen worden standaard vastgelegd voor alle links waarmee het huidige domein wordt verlaten. Links naar domeinen die zijn ingesteld voor cross-domein meting, activeren geen uitgaande-klikgebeurtenissen.

De parameters vullen de volgende dimensies:

link_classes, link_domain, link_id, link_url, outbound (Booleaans)

Sites zoeken

view_search_results

Elke keer dat een pagina met zoekresultaten aan een gebruiker wordt getoond, zoals aangegeven door de aanwezigheid van een URL-queryparameter

De gebeurtenis wordt standaard geactiveerd op basis van de aanwezigheid van een van de volgende 5 queryparameters in de URL:
  • q
  • s
  • search
  • query
  • keyword

U kunt deze gebeurtenis desgewenst instellen om te zoeken naar andere URL-queryparameters.

De parameter search_term vult de dimensie Zoekterm.

search_term, optioneel ‘q_<additional key="">’ (waarbij <additional key=""> overeenkomt met een extra queryparameter die u voor verzameling opgeeft via de geavanceerde instellingen).

Opmerking: Deze gebeurtenis stuurt de parameter unique_search_term alleen als deze de waarde 1 heeft (d.w.z. wanneer de tekenreeks uniek is voor die sessie).

Video-engagement

video_start

video_progress

video_complete

Voor ingesloten YouTube-video's waarvoor ondersteuning voor JS API aanstaat, worden de volgende gebeurtenissen geactiveerd:
  • video_start: als de video wordt afgespeeld
  • video_progress: als meer dan 10%, 25%, 50% en 75% van de video wordt afgespeeld
  • video_complete: als de video is afgelopen

De parameters vullen de volgende dimensies:

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (Booleaans)

Bestanddownloads

file_download

Als een gebruiker op een link klikt die naar een bestand leidt (met een algemene bestandsextensie) van de volgende typen:
  • document
  • tekst
  • uitvoerbaar
  • presentatie
  • gecomprimeerd bestand
  • video
  • audio

Bestandsextensies die overeenkomen met de volgende regex, activeren de gebeurtenis:

pdf|xlsx?|docx?|txt|rtf|csv|exe|key|pp(s|t|tx)|
7z|pkg|rar|gz|zip|avi|mov|mp4|mpe?g|wmv|midi?|mp3|wav|wma

De parameters vullen de volgende dimensies:

file_extension, file_name, link_classes, link_id, link_text, link_url

Formulierinteracties

form_start

form_submit

form_start: de eerste keer dat een gebruiker een formulier in een sessie gebruikt

form_submit: als de gebruiker een formulier indient

U kunt deze 2 gebeurtenissen gebruiken om te zien hoeveel gebruikers zijn begonnen om een formulier in te vullen en om deze informatie te vergelijken met gebruikers die het formulier hebben ingediend.

Opmerking: U kunt deze parameters alleen in uw rapporten gebruiken als u hiervoor aangepaste dimensies maakt.

form_start

• form_id: HTML-ID-kenmerk van het <form> DOM-element
  • form_name: HTML-naamkenmerk van het <form> DOM-element
  • form_destination: de URL waarnaar het formulier wordt gestuurd

form_submit

• form_id: HTML-ID-kenmerk van het <form> DOM-element
  • form_name: HTML-naamkenmerk van het <form> DOM-element
  • form_destination: de URL waarnaar het formulier wordt gestuurd
  • form_submit_text: tekst van de indienknop, als die aanwezig is