[GA4] Hændelser til forbedret måling

Se, hvordan du aktiverer og deaktiverer hændelser med forbedret måling, og få flere oplysninger om, hvilke parametre der indsamles for hver hændelse.

Med forbedret måling kan du måle interaktioner med dit indhold ved at aktivere valgmuligheder (hændelser) i Google Analytics-grænsefladen. Der kræves ingen kodeændringer. Når du aktiverer disse valgmuligheder for en webdatastrøm, begynder dit Google Analytics-tag at sende hændelser med det samme.

Før du aktiverer funktionen til forbedret måling, skal du sikre dig, at du forstår hver valgmulighed, og hvilke forbedrede data der bliver indsamlet. Du kan også slå specifikke valgmuligheder for måling fra i indstillingerne.

Du skal sørge for, at der ikke indsamles personhenførbare oplysninger.

Aktivér eller deaktiver hændelser til forbedret måling

1. Klik på Datastrømme i Administrator under Dataindsamling og ændring.
  2. Klik på din datastrøms navn.
  3. Slå kontakten under Forbedret måling Til for at aktivere alle indstillinger.
    Klik på Indstillinger for at redigere individuelle muligheder efter behov.

Enable enhanced measurement slider

Hvis du bruger Google-tagget på dit website, skal du også sørge for, at alle hændelser er aktiveret til automatisk registrering af hændelser under indstillingerne for Google-tagget. Alle hændelsestyper er som standard aktiveret. Få flere oplysninger om indstillinger for Google-tagget

Måling og parametre for hændelser

Følgende tabel forklarer, hvornår hændelser aktiveres, og hvilke parametre der indsamles for hver hændelse. Du kan finde data om hver aktiveret hændelse i hændelsesrapporten under Engagementsemnet. Klik på hændelsesnavnet i rapporten for at få flere oplysninger om hændelsen.

Se Google Analytics-hændelsesparametre for at få oplysninger om alle de hændelsesparameter, der er angivet nedenfor, og hvordan hver parameter opdaterer en dimension eller metric i Google Analytics.

Valgmulighed for måling/hændelse Aktiveres... Parametre

Sidevisninger

page_view

Hver gang siden indlæses, eller browserhistorikken ændres af det aktive website

Denne hændelse indsamles automatisk. Du kan ikke deaktivere indsamlingen.

En avanceret indstilling i denne valgmulighed styrer, om hændelsen sendes baseret på hændelser i browserhistorikken. Denne mulighed for måling lytter efter pushState, popState og replaceState.

Hændelsen udfylder metric'en Visninger. Følgende dimensioner udfyldes af parametrene:

page_location (sidewebadresse), page_referrer (forrige sidewebadresse)

Rulninger

scroll

Første gang en bruger når bunden på hver side (dvs. når 90 % lodret dybde bliver synlig).

Hændelsen udfylder dimensionen Procentvis rulning.

Der indsamles ingen parametre

Udgående klik

klik

Hver gang en bruger klikker på et link, der fører væk fra det aktuelle domæne

Som standard registreres der en hændelse af typen udgående klik for alle links, der fører brugeren væk fra det aktuelle domæne. Links til domæner, der er konfigureret til måling på tværs af domæner, aktiverer ikke hændelser af typen udgående klik.

Følgende dimensioner udfyldes af parametrene:

link_classes, link_domain, link_id, link_url, outbound (boolesk)

Websitesøgning

view_search_results

Hver gang en bruger får vist en søgeresultatside, hvilket angives ved tilstedeværelsen af en forespørgselsparameter for webadresser

Hændelsen aktiveres som standard på baggrund af tilstedeværelsen af en af følgende 5 forespørgselsparametre i webadressen:
  • q
  • s
  • search
  • query
  • keyword

Du kan eventuelt konfigurere denne hændelse for at søge efter andre forespørgselsparametre for webadresser.

Parameteren search_term udfylder dimensionen Søgeterm.

search_term, eventuelt q_<additional key=""> (hvor <additional key=""> matcher en ekstra forespørgselsparameter, du angiver, der skal indsamles, under avancerede indstillinger).

Bemærk! Denne hændelse sender kun parameteren unique_search_term, når den har en værdi på 1 (dvs. når strengen er unik for den pågældende session).

Videoengagement

video_start

video_progress

video_complete

Når det gælder indlejrede YouTube-videoer med JS API-understøttelse aktiveret, aktiveres følgende hændelser:
  • video_start: Når afspilningen af videoen starter
  • video_progress: Når der er afspillet 10 %, 25 %, 50 % og 75 % af videoen
  • video_complete: Når videoen slutter

Følgende dimensioner udfyldes af parametrene:

video_current_time, video_duration, video_percent, video_provider, video_title, video_url, visible (boolesk)

Fildownloads

file_download

Når en bruger klikker på et link, der fører til en fil (med en fælles filtype) af følgende typer:
  • dokument
  • tekst
  • eksekverbar
  • præsentation
  • komprimeret fil
  • video
  • lyd

Filtyper, der matcher det følgende regulære udtryk, aktiverer hændelsen:

pdf|xlsx?|docx?|txt|rtf|csv|exe|key|pp(s|t|tx)|
7z|pkg|rar|gz|zip|avi|mov|mp4|mpe?g|wmv|midi?|mp3|wav|wma

Følgende dimensioner udfyldes af parametrene:

file_extension, file_name, link_classes, link_id, link_text, link_url

Formularinteraktioner

form_start

form_submit

"form_start": Første gang en bruger interagerer med en formular i løbet af en session

"form_submit": Når brugeren indsender en formular

Du kan bruge disse to hændelser til at se, hvor mange brugere der begyndte at udfylde en formular, og sammenligne oplysningerne med brugere, der har indsendt formularen.

Bemærk! Du kan kun bruge parametrene i dine rapporter, hvis du opretter tilpassede dimensioner for dem.

form_start

• form_id: HTML-attributten id for DOM-elementet <form>
  • form_name: HTML-attributten name (navn) for DOM-elementet <form>
  • form_destination: Den webadresse, som formularen indsendes til

form_submit

• form_id: HTML-attributten id for DOM-elementet <form>
  • form_name: HTML-attributten name (navn) for DOM-elementet <form>
  • form_destination: Den webadresse, som formularen indsendes til
  • form_submit_text: Teksten på indsendelsesknappen (hvis det er relevant)