Nyheder i Google Analytics

I denne artikel får du oplysninger om de seneste udgivelser i Google Analytics for dette år. Du kan få oplysninger om udgivelser fra tidligere år i arkivet Nyheder.

Udgivelser

9. april 2024

Import af Salesforce-data

Vi har tilføjet Salesforce som en datakilde for dataimport. Du kan nu importere data direkte fra Salesforce til Google Analytics som offlinedatahændelser. Du kan planlægge importer dagligt eller på timebasis og vælge eksisterende Salesforce-milepæle og -attributter, som du vil importere. Salesforce-milepæle indsamles som GA4-hændelser, og du kan vælge at importere eksisterende Salesforce-attributter som GA4-dimensioner.

Få flere oplysninger om, hvordan du implementerer Salesforce-dataimport

3. april 2024

Anbefaling for tilknytning af Display & Video 360 (DV360)

Når vi identificerer en Display & Video 360-annoncør, der ikke er tilknyttet, får du nu muligvis vist en anbefaling om at knytte din DV360-annoncør til Google Analytics. Hvis du tilknytter DV360-annoncøren, kan du eksportere Analytics-målgrupper og -konverteringer til DV360 og se data for kampagneomkostninger og brugerengagement i Analytics med henblik på bedre kampagnemåling.

Få flere oplysninger om anbefalinger

27. marts 2024

Konverteringer og vigtige hændelser

Vi har for nylig offentliggjort, at vi forenkler Google Analytics-rapporteringen ved at opdatere afsnittet Annoncering, så alle relevante rapporter for annoncører og udgivere bliver samlet på ét sted.

Sammen med denne opdatering ensretter vi den måde, som konverteringer defineres på i Google Ads og Analytics, for at opnå en enklere og mere intuitiv oplevelse i forhold til den måde, konverteringer måles og rapporteres på på tværs af de to platforme.

Tidligere blev vigtige hændelser, der blev markeret som konverteringer i Analytics, målt anderledes end den måde, Google Ads-konverteringer måles på, hvilket førte til uoverensstemmelser på tværs af platforme.

Fremover kaldes hændelser, som måler handlinger, der er vigtige for din virksomhed, "vigtige hændelser". Du kan bruge adfærdsdataene fra dine vigtige hændelser til at forbedre brugeroplevelsen på alle dine websites og i dine apps.

En "konvertering" henviser nu til en vigtig handling, som du vil bruge til at måle effektiviteten af dine annoncekampagner og optimere din budstrategi. Med en justeret definition af "konvertering" på tværs af Google Ads og Analytics kan du nu for første gang se ensartede konverteringsbaserede effektivitetsrelaterede metrics i både Google Ads- og Analytics-rapporter.

Få flere oplysninger om forskellen mellem konverteringer og vigtige hændelser

Key Events and Conversions in Google Analytics: What's new

20. marts 2024

Indsaml brugergenererede data uden et bruger-id

Med denne opdatering behøver du ikke længere at sende et bruger-id, før du indsamler brugergenererede data fra dit website eller din app. Hvis du indsamler brugergenererede data uden at sende et bruger-id, bruger vi nu de brugergenererede data, du sender, til at oprette et hashkrypteret og pseudonymiseret bruger-id for at give bedre brugerrapportering på tværs af platforme og understøtte konverteringsmåling og målgruppedeling.

Derudover kan du nu anmode om sletning af brugergenererede data ved hjælp af brugergenererede data ud over standard-id'er som User-ID, Client-ID og appforekomst-id.

Få flere oplysninger om indsamling af brugergenererede data.

8. marts 2024

Google Marketing Platform Admin API

Vi præsenterer nu den første nye version af en API til Google Marketing Platform-brugere, og via den kan organisationsadministratorer gøre følgende:

• Opgradere standardejendomme til Analytics 360-ejendomme og omvendt (dvs. nedgradere ejendomme)
  • Knytte Google Analytics-konti til organisationer

Som følge af denne opdatering vises organisationsoplysningerne nu på listen over konti i Admin API, så den aktuelle version af Google Marketing Platform Admin API knyttes til den nye version.

Få flere oplysninger om Google Marketing Platform Admin API.

6. marts 2024

Ændringer af produktet Universal Analytics 360

Som tidligere meddelt understøttes Universal Analytics 360-annonceringsfunktioner (remarketing, eksport af konverteringer og budgivningsoptimering) fra og med marts 2024 ikke længere for trafik fra EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde), og visse funktioner, f.eks. realtidsrapporter, Realtime API og BigQuery-eksport i realtid, understøttes ikke længere for trafik af nogen art i Universal Analytics 360.

Få flere oplysninger om de udfasede Universal Analytics 360-funktioner.

28. februar 2024

Primær kanalgruppe

Vi har tilføjet en ny, redigerbar kanalgruppe med betegnelsen "primær kanalgruppe", og den bliver standardrapporteringskanal for alle kanalrapporter. Kanaler er regelbaserede definitioner af dit websites trafikkilder, og de giver dig mulighed for at overvåge effektiviteten for alle de kanaler, via hvilke der sendes trafik til dit website. Den primære kanalgruppe giver dig kontrol over din standardrapporteringskanal, for der oprettes en oversigt over ændringer af tilpassede kanaler over tid med henblik på rapportering af historiske data, og historiske data for alle tilpassede kanalgrupper med den sidste nye definition bevares.

Kriterierne for den primære kanalgruppe er i første omgang de samme som for standardkanalgruppen, så alle dine historiske data for den primære kanalgruppe matcher dem for standardkanalgruppen, indtil du ændrer kriterierne for den primære kanalgruppe. Derefter kan du når som helst angive kriterier for den primære kanalgruppe i overensstemmelse med en af dine allerede oprettede konfigurationer for en tilpasset kanalgruppe, og fra da af afspejles kriterierne for den pågældende tilpassede kanalgruppe i den primære kanalgruppes data.

Du har fortsat adgang til standardkanalgruppen og alle tilpassede kanalgrupper via funktionen til valg af primær dimension, tilpasset rapportering og udforskninger.

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer den primære kanalgruppe.

22. februar 2024

Sektionen Annoncering er blevet opdateret

For at forenkle rapporteringen i Google Analytics har vi opdateret sektionen Annoncering, så alle relevante rapporter for annoncører og udgivere samles på ét sted. Med denne opdatering kan du nu bruge følgende sektioner til rapportering om enten adfærd eller effektivitet:

• Sektionen Rapporter giver dig indsigt i, hvordan brugerne interagerer med dine websites og apps, så du kan forbedre dit produkt og give brugerne en endnu bedre oplevelse.
  • Sektionen Annoncering bliver det centrale sted, hvor du kan overvåge og analysere dine kampagner, uanset om du er udgiver eller annoncør.

Derudover indeholder sektionen Udforsk, Tilpassede rapporter og Data API indsigt vedrørende adfærd samt anonymiseret og samlet indsigt fra annoncekampagner.

Vi starter udrulningen af følgende ændringer i dag:

• Rapporter og funktioner for Google Ads og Google Marketing Platform samt udgiverrelaterede rapporter og -funktioner finder du i sektionen Annoncering.
  • Adgang til sektionen Annoncering kræver et link til mindst én Google Ads-, AdSense-, AdMob-, Google Ad Manager- eller Google Marketing Platform-konto.
  • Rapporten Udgiverannoncer flyttes til sektionen Annoncering

Med disse opdateringer kan du få adgang til mere skræddersyede oplevelser med adfærdsrelateret indsigt og indsigt vedrørende annoncering eller udgiverindsigt. Hvis du i øjeblikket kører annoncekampagner eller tjener penge på dine ejendomme med annoncer, skal du sørge for, at dine annoncekonti er tilknyttet, så du fortsat kan få handlingsrettet indsigt. Hvis der ikke er tilknyttet en konto, vises der en side, hvor du bliver bedt om at tilknytte en annonce- eller udgiverkonto.

Få flere oplysninger om sektionen Annoncering.

13. februar 2024

Registrering af tendensændringer

Registrering af tendensændringer er en ny type indsigt, der viser små, men varige og vigtige ændringer i dine data. Det minder om registrering af afvigelser, da de begge registrerer en ændring af data. Den væsentligste forskel er, at registrering af afvigelser fremhæver pludselige stigninger eller fald i data, mens registrering af tendensændringer fremhæver mindre ændringer over en længere tidsperiode.

I Google Analytics vises disse ændringer på et indsigtskort i sektionen Indsigt og anbefalinger på startsiden, i Øjebliksbillede af rapporter og Øjebliksbillede af annoncering samt i Center for indsigt.

Få flere oplysninger om registrering af tendenser

9. februar 2024

Grænsen for antal hændelsesparametre forhøjes

For Google Analytics 360-ejendomme har vi forhøjet grænsen for længden af hændelsesparameterværdier, der indsamles via Google Analytics til Firebase-SDK'et til mobilapps, fra 100 tegn til 500 tegn.

Få flere oplysninger om grænser for dataindsamling i Google Analytics 360

8. februar 2024

Manuelle trafikkildedimensioner og rapportering

Vi har tilføjet brugerbaserede, sessionsbaserede og hændelsesbaserede varianter af 8 nye platformsuafhængige trafikkildedimensioner. Disse nye dimensioner anvendes konsekvent på tværs af betalt og organisk trafik og på tværs af Google-medier og tredjepartsmedier, hvilket giver bedre mulighed for at analysere brugeradfærd og effektivitet i rapportering på tværs af kanaler, udforskninger, segmenter og målgrupper.

• Manuelt oprettet kilde
  • Manuelt oprettet medium
  • Manuelt oprettet kilde/medium
  • Manuelt oprettet kampagnenavn
  • Manuelt oprettet kampagne-id
  • Manuelt oprettet term
  • Manuelt oprettet indhold
  • Manuelt oprettet kildeplatform

Disse nye dimensioner udfyldes baseret på de UTM-parameterværdier, der er angivet i klikwebadresser for websites, og følgende nye UTM-værdier, der er angivet i hændelsen campaign_details for mobilapps:

• FirebaseAnalytics.Param.CAMPAIGN_ID
  • FirebaseAnalytics.Param.SOURCE_PLATFORM

Du kan også få adgang til sessionsbaserede dimensioner i en ny manuelt genereret rapport, som du kan få adgang til ved at klikke på Se manuelle kampagner i rapporten Oversigt over anskaffelse i samlingen Livscyklus. Få flere oplysninger om den manuelle rapport

7. februar 2024

Search Ads 360- og Display & Video 360-tilknytning for underejendomme og oprulningsejendomme

Vi har tilføjet muligheden for at knytte dine underejendomme og oprulningsejendomme til Search Ads 360 og Display & Video 360. Tilknytning fungerer på samme måde som for almindelige ejendomme. Når de er tilknyttet, sender Google Analytics de samme data og på samme måde som for almindelige ejendomme.

Med denne mulighed kan kunder nu dele en undergruppe af data fra en underejendom eller et supersæt af data på tværs af ejendomme fra en oprulningsejendom med Search Ads 360 eller Display & Video 360 med henblik på annoncering til undergrupper eller supersæt af din målgruppe.

Få flere oplysninger om, hvordan du knytter Google Analytics til Search Ads 360 og Display & Video 360.

31. januar 2024

Anbefaling til Play Console

Når vi har registreret en ikke-tilknyttet Google Play-app i forbindelse med din Google Analytics-ejendom, får du muligvis vist en anbefaling om at knytte din Play Console-konto til Google Analytics. Når du tilknytter din Play Console-konto, får du adgang til metrics for køb i apps og abonnementer i dine Google Analytics 4-rapporter.

Få flere oplysninger om anbefalinger

30. januar 2024

Hjælp i produktet

Vi har føjet nye valgmuligheder for hjælp til Google Analytics 4, som er udviklet til at forbedre din oplevelse og give øjeblikkelig support. Disse nye valgmuligheder er tilgængelige via knappen Hjælp Hjælp øverst til højre i Google Analytics.

• Få flere oplysninger om denne side: Få detaljeret vejledning i, hvordan du bruger funktionerne på din aktuelle side i Google Analytics.
  • Start rundvisning: Åbn en rundvisning, hvis den er tilgængelig, og gennemgå de vigtigste procedurer, der er relevante for den aktuelle side.
  • Få mere hjælp: Find oplysninger i Hjælp til Google Analytics, eller få yderligere hjælp via Google Analytics-hjælpegruppen.
  • Send feedback: Send feedback direkte til Google Analytics-teamet, hvis der opstår et problem.

Få flere oplysninger om hjælp i produktet