Novetats de Google Analytics

Aquest article proporciona informació sobre les darreres versions de Google Analytics d'aquest any. Per obtenir informació sobre les versions d'anys anteriors, consulteu l'arxiu de novetats.

Versions

9 d'abril de 2024

Importació de dades de Salesforce

Hem afegit Salesforce com a font per a la Importació de dades. Ara podeu importar dades directament des de Salesforce a Google Analytics com a dades d'esdeveniments fora de línia. Podeu programar importacions cada dia o cada hora i seleccionar les fites i els atributs de Salesforce existents que vulgueu importar. Les fites de Salesforce es recolliran com a esdeveniments de Google Analytics 4 (GA4). Opcionalment, podeu importar qualsevol atribut de Salesforce existent com a dimensió de GA4.

Informació sobre com es pot implementar la Importació de dades de Salesforce

3 d'abril de 2024

Recomanació d'enllaçament de Display & Video 360 (DV360)

Quan identifiquem un anunciant de Display & Video 360 (DV360) desenllaçat, és possible que ara vegeu una recomanació per enllaçar el vostre anunciant de DV360 a Google Analytics. En enllaçar l'anunciant de DV360, podeu exportar els públics i les conversions d'Analytics a DV360 i veure a Analytics les dades de costos de les campanyes i les dades d'implicació dels usuaris per millorar el mesurament de les campanyes.

Més informació sobre les recomanacions

27 de març de 2024

Conversions i esdeveniments clau

Recentment, vam anunciar que simplificaríem els informes de Google Analytics actualitzant la secció Publicitat a fi d'agrupar tots els informes rellevants per als anunciants i els editors en un sol lloc.

Juntament amb aquesta actualització, estem unificant la manera com es defineixen les conversions a Google Ads i a Analytics per crear una experiència més senzilla i intuïtiva a l'hora de mesurar i informar sobre les conversions en totes dues plataformes.

Anteriorment, els esdeveniments importants que es marcaven com a conversions a Analytics es mesuraven d'una manera diferent de com es mesuraven les conversions de Google Ads, fet que provocava discrepàncies entre les plataformes.

A partir d'ara, els esdeveniments que mesuren les accions que són importants per a l'èxit de la vostra empresa s'anomenaran "esdeveniments clau". Podeu utilitzar les dades de comportament dels esdeveniments clau per millorar l'experiència d'usuari als vostres llocs web i aplicacions.

Una "conversió" ara fa referència a una acció important que voleu utilitzar per mesurar el rendiment de les campanyes publicitàries i optimitzar l'estratègia d'ofertes. Amb una definició unificada de "conversió" a Google Ads i a Analytics, ara podeu, per primera vegada, consultar mètriques de rendiment basades en conversions, tant als informes de Google Ads com als d'Analytics.

Més informació sobre conversions vs. esdeveniments clau

Key Events and Conversions in Google Analytics: What's new

20 de març de 2024

Recollir les dades proporcionades per l'usuari sense identificador d'usuari

Amb aquesta actualització, ja no caldrà que envieu un identificador d'usuari abans de recollir les dades proporcionades per l'usuari des del vostre lloc web o aplicació. Si recolliu les dades proporcionades per l'usuari sense enviar cap identificador d'usuari, ara les aprofitarem per crear un identificador d'usuari xifrat amb la funció resum i pseudonimitzat. L'objectiu és proporcionar millors informes d'usuaris multiplataforma i ajudar en el mesurament de conversions i la compartició de públics.

D'altra banda, ara podeu sol·licitar la supressió de les dades proporcionades per l'usuari utilitzant aquestes dades a més dels identificadors estàndard, com ara l'identificador d'usuari, l'identificador de client i l'identificador d'instància d'aplicació.

Obteniu més informació sobre la recollida de dades proporcionades per l'usuari.

8 de març de 2024

API Admin de Google Marketing Platform

Hem introduït la primera versió d'una API nova per als usuaris de Google Marketing Platform, que permet als administradors de les organitzacions:

• Actualitzar les propietats estàndard a Analytics 360 o canviar-les a una versió anterior.
  • Enllaçar els comptes de Google Analytics a les organitzacions.

Amb aquesta actualització, ara els detalls de l'organització s'inclouen a la llista de comptes de l'API Admin. D'aquesta manera, es connecta l'API Admin existent amb la nova API Admin de Google Marketing Platform.

Obteniu més informació sobre l'API Admin de Google Marketing Platform.

6 de març de 2024

Canvis en el producte Universal Analytics 360

Tal com us vam comunicar anteriorment, a partir del març de 2024, les funcions publicitàries de Universal Analytics 360 (remàrqueting, exportació de conversions i optimització d'ofertes) ja no s'admetran per al trànsit de l'Espai Econòmic Europeu (EEE). A més, algunes funcions com ara els informes En temps real, l'API Real Time Reporting i l'exportació en temps real de BigQuery deixaran d'admetre's a Universal Analytics 360 per a tot el trànsit.

Obteniu més informació sobre les funcions de Universal Analytics 360 obsoletes.

28 de febrer de 2024

Grup de canals principal

Hem afegit el grup de canals principal, un nou grup de canals editable que serà el canal d'informes predeterminat per a tots els informes de canals. Els canals són definicions basades en regles de les fonts de trànsit del vostre lloc web que us permeten monitorar el rendiment de tots els canals que envien trànsit al lloc web. Amb el grup de canals principal podeu controlar el canal d'informes predeterminat, ja que permet crear un registre dels canvis que es produeixen als canals personalitzats al llarg del temps per generar informes històrics, alhora que manté tots els grups de canals personalitzats per reflectir la definició més actual de tot l'historial de dades.

Els criteris inicials del grup de canals principal són els mateixos que els del grup de canals predeterminat, de manera que tot l'historial de dades del grup de canals principal coincidirà amb el del grup de canals predeterminat fins que no canvieu els criteris del grup de canals principal. A continuació, podreu definir els criteris del grup de canals principal en qualsevol de les configuracions existents dels grups de canals personalitzats quan vulgueu i, a partir d'aleshores, les dades del grup de canals principal respectaran els criteris del grup de canals personalitzats que hàgiu triat.

Continuareu tenint accés al grup de canals predeterminat i a tots els grups de canals personalitzats mitjançant el selector de la dimensió principal, els informes personalitzats i les exploracions.

Obteniu més informació sobre com podeu configurar el grup de canals principal.

22 de febrer de 2024

Novetats de la secció Publicitat

Per simplificar els informes de Google Analytics, actualitzarem la secció Publicitat i reunirem tots els informes rellevants per als anunciants i els editors en un sol lloc. Amb aquesta actualització, ara podreu utilitzar les seccions següents per als informes de comportament o de rendiment:

• La secció Informes proporciona estadístiques sobre com interaccionen els usuaris amb els vostres llocs web i aplicacions perquè pugueu millorar l'experiència de producte i d'usuari.
  • La secció Publicitat serà el centre on podreu supervisar i analitzar les vostres campanyes, tant si sou editor com anunciant.

A més, la secció Explora, els informes personalitzats i l'API de dades proporcionaran estadístiques de comportament, així com estadístiques anonimitzades i agregades de les campanyes publicitàries.

Els canvis següents es començaran a llançar avui:

• Google Ads, Google Marketing Platform i els informes i les funcions per a editors es trobaran a la secció Publicitat.
  • Per accedir a la secció Publicitat, cal enllaçar almenys un compte de Google Ads, AdSense, AdMob, Google Ad Manager o Google Marketing Platform.
  • L'informe d'anuncis de l'editor es mourà a la secció Publicitat.

Amb aquestes actualitzacions, podreu accedir a experiències més personalitzades a través d'estadístiques de comportament i estadístiques de publicitat o d'editors. Si actualment publiqueu campanyes publicitàries o monetitzeu les vostres propietats amb anuncis, assegureu-vos que els vostres comptes publicitaris estiguin enllaçats per continuar obtenint aquestes estadístiques aplicables. Si no hi ha cap compte enllaçat, veureu una pàgina en què se us demanarà que feu l'enllaç a un compte publicitari o d'editor.

Obteniu més informació sobre la secció Publicitat.

13 de febrer de 2024

Detecció de canvis de tendències

La detecció de canvis de tendències és un tipus d'estadística nou que mostra canvis subtils, però importants i duradors, en la direcció de les dades. És semblant a la detecció d'anomalies, ja que totes dues detecten un canvi en les dades. La diferència principal és que la detecció d'anomalies destaca els pics o les caigudes sobtats en les dades, mentre que la detecció de canvis de tendències destaca canvis més subtils durant un període de temps més llarg.

Google Analytics mostra aquests canvis en una targeta d'estadístiques a la secció Estadístiques i recomanacions de la pàgina d'inici, a la instantània d'informes, a la Instantània de publicitat i al Centre d'estadístiques.

Més informació sobre la detecció de tendències

9 de febrer de 2024

Augment del límit als paràmetres d'esdeveniment

En les propietats de Google Analytics 360, hem augmentat de 100 a 500 caràcters el límit de la longitud dels valors dels paràmetres d'esdeveniment recollits a través del paquet de desenvolupament de programari (SDK) de Google Analytics for Firebase per a aplicacions mòbils.

Més informació sobre els límits de recollida de dades de Google Analytics 360

8 de febrer de 2024

Informe i dimensions de font del trànsit manuals

Hem afegit variacions d'abast d'usuari, abast de sessió i abast d'esdeveniment de 8 dimensions de font del trànsit noves que no depenen de la plataforma. Aquestes dimensions noves s'apliquen de manera coherent al trànsit orgànic i de pagament, i al contingut multimèdia de Google i de tercers, cosa que us permet analitzar més fàcilment el comportament i el rendiment dels usuaris als informes, les exploracions, els segments i els públics multicanal.

• Font manual
  • Mitjà manual
  • Font/Mitjà manual
  • Nom de campanya manual
  • Identificador de campanya manual
  • Terme manual
  • Contingut manual
  • Plataforma d'origen manual

Aquestes dimensions noves s'emplenen en funció dels valors dels paràmetres UTM que s'han transferit als URL de clic en el cas dels llocs web i dels següents valors UTM nous que s'han transferit a l'esdeveniment campaign_details en el cas de les aplicacions mòbils:

• FirebaseAnalytics.Param.CAMPAIGN_ID
  • FirebaseAnalytics.Param.SOURCE_PLATFORM

Les dimensions d'abast de sessió també estan disponibles en un informe manual nou, al qual podeu accedir fent clic a l'opció Mostra les campanyes manuals de l'informe de visió general d'adquisició de la col·lecció Cicle de vida. Més informació sobre l'informe manual

7 de febrer de 2024

Enllaçament de Search Ads 360 i Display & Video 360 per a subpropietats i propietats d'agrupació

Hem afegit la possibilitat d'enllaçar les subpropietats i les propietats d'agrupació a Search Ads 360 i a Display & Video 360. L'enllaçament funciona exactament igual que a les propietats ordinàries. Un cop fet l'enllaçament, Google Analytics enviarà les mateixes dades de la mateixa manera que ho fa amb les propietats ordinàries.

Amb aquesta capacitat, ara els clients poden compartir amb Search Ads 360 o Display & Video 360 un subconjunt de dades d'una subpropietat o un superconjunt de dades de diferents propietats d'agrupació per fer publicitat amb subconjunts o superconjunts del vostre públic.

Obteniu informació sobre com podeu enllaçar Google Analytics a Search Ads 360 i a Display & Video 360.

31 de gener de 2024

Recomanació de Play Console

Quan identifiquem una aplicació de Google Play desenllaçada que estigui associada a la vostra propietat de Google Analytics, és possible que ara vegeu una recomanació per enllaçar el compte de Play Console a Google Analytics. En enllaçar-lo, obteniu accés a les mètriques de subscripció i compra des de l'aplicació als informes de Google Analytics 4.

Més informació sobre les recomanacions

30 de gener de 2024

Ajuda integrada al producte

Hem afegit noves opcions d'ajuda a Google Analytics 4, dissenyades per millorar la vostra experiència i proporcionar assistència instantània. Podeu accedir a aquestes opcions noves mitjançant el botó d'ajuda Ajuda que hi ha a l'extrem superior dret de Google Analytics.

• Obtén informació sobre aquesta pàgina: obteniu indicacions detallades sobre com podeu utilitzar les funcions de la pàgina de Google Analytics en què us trobeu.
  • Inicia la visita: obriu una visita guiada, si està disponible, que us guiarà pels procediments clau rellevants per a la pàgina en què us trobeu.
  • Obtén més ajuda: trobeu informació al Centre d'ajuda de Google Analytics o uniu-vos a la Comunitat d'ajuda de Google Analytics per obtenir més assistència.
  • Envia comentaris: heu tingut cap problema? Compartiu els vostres comentaris amb l'equip de Google Analytics.

Més informació sobre l'ajuda integrada al producte